Obrázek podcastu Hrompac a Tancibůrek (1981)

Audiokniha Hrompac a Tancibůrek (1981)

Délka:

45 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Netopýr

Netopýr

Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014

100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Mašková (dramaturgyně, Městská divadla pražská)

Obrázek podcastu Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy - Milénium 1 - trilogie Milénium hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Herec Martin Stránský v audio verzi první části tohoto románu exceluje. Známý novinář a sp…

Obrázek podcastu Zmizelá Šumava

Zmizelá Šumava

Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…

Obrázek podcastu Nalezený

Nalezený

Ztracený syn se sice našel, ale jako by z něj najednou byl někdo jiný… Jedenáctiletý Evan se neopozdil – on totiž z ragbyového tréninku domů nakonec nedorazil. Policejní tým vedený svéráznou inspektorkou Naylorovou se pouští do pátrání, nicméně nenachází žádné svědky ch…

Obrázek podcastu Božský imperátor Duny

Božský imperátor Duny

Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Obrázek podcastu Florencie, moje (sebe)láska

Florencie, moje (sebe)láska

Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Obrázek podcastu Zneužití

Zneužití

Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Díky těm, kteří měli odvahu otevřeně hovořit o svých zážitcích a pocitech a s ochotou poskytli své soukromé zápisky, můžeme hlouběji porozumět dynamice sexuálního zneužívání. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuá…

Obrázek podcastu Volání Kukačky

Volání Kukačky

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzav…

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…

Obrázek podcastu Vzpomínáme na Červenou sedmu

Vzpomínáme na Červenou sedmu

Původní LP album DM 15081 "Vzpomínáme na Červenou sedmu" vydal Supraphon v roce 1959 - nyní montáž z písní kdysi znějících ve slavném uměleckém kabaretu Červené sedmy v interpretaci Soni Červené a z vyprávění o jeho vzniku v prosinci 1909, o jeho zakladatelích, jejich b…

Obrázek podcastu Stopy davnej minulosti - Zrod národa

Stopy davnej minulosti - Zrod národa

"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu…

Obrázek podcastu Hannas Tagebuch

Hannas Tagebuch

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Endlich Ferien! Keine Schule mehr! Aber die Ferien auf dem Land verbringen? Kommt für Hanna nicht in Frage. Doch dann ändert sie ihre Meinun…

Obrázek podcastu Sloužil jsem v Gaze

Sloužil jsem v Gaze

O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Obrázek podcastu Šum

Šum

Mysteriózní hororový thriller z pera filmového scenáristy a režiséra Jana Vejnara (film Přišla v noci, seriál Vlastně se nic nestalo). Krátce před Vánoci dostane David nahrávku videa pořízeného před lety na jedné oslavě. Zachycuje situaci, která odstartovala psychický …

Obrázek podcastu Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé…

Obrázek podcastu Kouzelný kalendář

Kouzelný kalendář

Další kniha norského autora Josteina Gaardera, známého u nás i po celém světě titulem Sofiin svět. Hlavní hrdina Kouzelného kalendáře – Jáchym – se snaží objasnit záhadu kolem zmizení dívky Elisabet, která se vydává díky kouzelnému adventními kalendáři napříč prostorem …

Obrázek podcastu Oheň probuzení

Oheň probuzení

Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně…

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí

Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Obrázek podcastu Šarlatové písmeno (seriál)

Šarlatové písmeno (seriál)

Slavný román Šarlatové písmeno vyšel poprvé v roce 1850. Jeho autor americký spisovatel Nathaniel Hawthorne v něm své čtenáře zavádí do Nové Anglie 17. století a vypráví příběh ženy, která odmítá říct jméno otce svého nemanželského dítěte a je veřejně odsouzena. Účinku…

Obrázek podcastu Lídři jedí poslední

Lídři jedí poslední

Jak vybuduji stabilní a a výkonný tým, ve kterém všichni usilují o dosažení společného cíle? Kde nepanuje cynismus a sobectví? Kde jsou si kolegové oporou? Simon Sinek, autor bestselleru Začněte s proč, studoval množství firem, v jejichž čele stojí lídři, kterým více ne…

Obrázek podcastu Boss Babiš

Boss Babiš

Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i …

Obrázek podcastu Doživotí

Doživotí

Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014

100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Mikulecký (asistent trenéra státní reprezentace letecké akrobacie, letecké muzeum Točná)