Audiokniha Hrob mé sestry

Dům v Matoušově ulici
V roce 1927 koupil dům v Matoušově ulici na Smíchově vdovec, židovský právník Eduard Schwarz, aby pro sebe a svou rodinu získal důstojné sídlo. Měl štěstí, že zemřel dřív než začala druhá světová válka. Tereza Boučková, která v domě od narození do své dospělosti žila a …

Život za podpis
Po Zániku samoty Berhof pokračuje vydavatelství Tebenas v kompletaci díla Vladimíra Körnera novelou Život za podpis, vydanou poprvé knižně v roce 1989. Prusko-rakouská válka a její dopad na morálku a životy obyčejných lidí. Na postavě studenta Ludvíka Machla ukazuje a…

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Takový milý chlapec
Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová…

Handmade byznys
>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Pro hrst dukátů
Kapitán Stein a notář Barbarič vyšetřují zločin v kremnické mincovně. Kapitán Stein a notář Barbarič vyšetřují zločin v kremnické mincovně, kde z pokladnice zamčené na tři zámky zmizela razidla mincí. Posléze přibude i loupež mincí a vražda. Osmé pokračování historické …

To by se zvěrolékaři stát nemělo
Nahlédněte do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě, a jeho zvěřince vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných příběhů zvířecích pacientů. Už přes čtyřicet let se mohou celé generace čtenářů ponořit do Herriotových úž…

Teď něco ze života
Vzpomínková kniha Anny Blažíčkové vypráví o společném manželském životě s literárním vědcem, Přemyslem Blažíčkem, v hlubších vrstvách se utváří linie hluboké reflexe vlastního osobního zrání na pozadí událostí veřejného života od čtyřicátých let do současnosti.čte Elišk…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Vzpoura na lodi Bounty
Jediná odpověď na příkoří je vzpoura. Strhující román popisující skutečnou událost – vzpourou námořníků proti kapitánu Williamu Blighovi na britské lodi Bounty z roku 1789. „Čas šumí jako oceán a z jeho hlubin zaznívá píseň touhy po volnosti až k nám.“ Dobrodružný romá…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Kde máš bráchu, Metude?
Historie s úsměvem, ale i respektem. Cyril s Metodějem mají nejen u nás spoustu soch. Číst o sochách se strnulým výrazem ve tváři však velká zábava není. Soluňští bratři proto udělali v této knize úkrok stranou a jsou z nich normální lidé s přednostmi i drobnými nedosta…

Legie plamenů
Audiokniha Legie plamenů obsahuje druhou část fantasy série Draconis Memoria. Draconis Memoria #2 Claydon Torcreek přežil cestu džunglí plnou draggů, střet s nepřátelskými kmeny i mrazivý dotyk zrady — jeho potíže ovšem teprve začínají. Bájný Bílý dragg se totiž probouz…

7 hlasů
Neuslyšíš příběhy o velkých hrdinech, kteří porazili ohromné draky. Neuslyšíš legendy o slávě udatných bojovníků ani o kráse sličných princezen. Nic z toho. Příběhy, které uslyšíš, budou o věci mnohem menší, než jsou draci, ale mnohem mocnější než je síla bojovníků. Mno…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Nikto nič nevidel
Stojíte na nástupišti metra plnom cestujúcich. Vaše dve malé dcérky v sekunde vašej nepozornosti naskočia do vlaku ako prvé. Ponáhľate sa za nimi a vtom sa dvere zatvoria a vlak odíde... A vy zostanete bezmocne stáť na nástupišti. Presviedčate sa, že všetko dobre dopadn…

Dům pod náměstím
Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u…

Eleanor se má vážně skvěle
Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc …

Vinnetou – Rudý gentleman
Jakou radost cítí Vinnetouovo srdce, že opět vidí svého bratra Old Shatterhanda! Vinnetou a Old Shatterhand se opět potkávají, oba mají své poslání. Pokračují však po společné cestě a vydatně jim v tom pomáhají zálesák Old Firehand a stopař Old Death.. Na počátku druh…

Zlá minuta
Pro příznivce detektivního žánru jsme vybrali původní dramatizaci románu Emila Vachka Zlá minuta, ve které policejní inspektor Klubíčko vyšetřuje vraždu mladé služky. V režii Jiřího Horčičky účinkují Bohuš Záhorský, Jaroslav Kepka, Martin Růžek, Zdeněk Řehoř, Jaroslav M…

Lovec jelenů
Když boj, tak podle pravidel Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodružství bílého lovce přezdívaného Sokolí oko a jeho indiánských přátel v období bojů Francouzů a Angličanů o nová území v Severní Americe. První díl slavné pentalogie Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodru…

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Zrozen, aby byl králem
Cyklus 12 rozhlasových her o životě Ježíše Krista. Dorothy Leigh Sayersová se této látky chopila jako zkušená spisovatelka- a přitom s pokorou a s úctou k biblické látce, k níž přibrala pár legend, které se k biblickému vyprávění později připojili. V každém příběhu usly…

Cyklistka
Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v j…