Audiokniha Hříchy pro posluchače rozhlasu 6 - Perokresby

Dana
Tři povídky o jednom muži a třech ženách. Každá žena trochu jiná a přitom trochu stejná. Vyprávění o mezilidských vztazích obou pohlaví s humorným i jemně erotickým nádechem.

Verne: Patnáctiletý kapitán
Dramatizace Jiřího Horčičky na motivy historického románu Patnáctiletý kapitán vypráví dobrodružný příběh o patnáctiletém plavčíkovi americké velrybářské lodi Poutník Dicku Sandovi. Dick je nalezenec, kterého vychovává jako své vlastní dítě rejdař Weldon, majitel lodi P…

Případ s alchymistou
Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem odjíždí z rozkazu nejvyššího komořího spěšně do Litoměřic. Čeká na něj úkol, o němž mu jeho nadřízený odmítl cokoli prozradit. Litoměřický probošt ho po příjezdu pozve na tajnou schůzku s několika urozenými mu…

Poplach v slepičím rajónu
V jedné vesnici na Klatovsku se odehrává něco neobyčejného. Jakýsi cizí člověk zabral slepicím zpustlou zahradu. To se nesmí nechat jen tak! Slepice se rozhodnou vyhlásit člověku válku. Naštěstí mají mezi sebou Sabinu, která je rodilou vůdkyní, odbornici na vynálezy Eli…

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

Lada: Nejlepší pohádky Josefa Lady
Malíř Josef Lada byl nejenom ilustrátorem, ale také spisovatelem pohádek, které, právě tak jako jeho obrázky, patří ke zlatému fondu tvorby pro děti. Z archivu Supraphonu jsme vybrali čtyři zdramatizované příběhy z jeho knih nejznámějších. V našem výběru se kocour Mikeš…

Lucerna (1951)
Jiráskova pohádková hra Lucerna patří mezi nejznámější tituly starší české dramatiky. Zaujala již při své premiéře v roce 1905, kdy ji na scéně Národního divadla inscenoval režisér Jaroslav Kvapil. Výtvarnou stránku představení svěřil Mikoláši Alšovi a k hudební spolupr…

Pražský kavárník
Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed…

Formanová: Skladatelka voňavého prádla
Mladá, krásná dívka se seznámí s nejslavnějším českým zpěvákem Karlem Gottem při jednom z jeho koncertů v Brně. Odjede za ním do Prahy a prožije řadu let po jeho boku. Současně, kromě niterného poznání zákulisí českého showbyznysu a světa modelingu, studuje na FAMU scen…

Toulky českou minulostí 801-900
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce.

15 případů Sherlocka Holmese podruhé
1. Brilianty Lorda Sandwiche 24:38 2. Pohlednice z Brightonu 27:05 3. Opilý pavouk 24:31 4. Pekelný stroj 24:00 5. Až do úplného konce 26:55 6. Vyděrači 18:42 7. Pavouci – I. verze 17:44 8. Případ s homolicí – I. verze 17:39 9. Případ dvou houslistů 16:17 10. Případ s č…

Temný oheň
V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela…

Seznam Evelíny B.
Román, který vychází ze skutečných událostí, poutavě zachycuje osud sestřenice Lídy Baarové, celé rodiny Babkových a jejich vily. Evelína, Zorka a Lída si v dětství sepisovaly úkoly a věřily, že pokud je všechny splní, v životě obstojí. Poválečná léta v Československu j…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Žabákova dobrodružství
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je neodolat…

Kniha radosti
Rozhovory a myšlenky dvou velkých mužů, držitelů Nobelovy ceny za mír, o tom, jak být šťastný v dnešním proměnlivém světě. „Pokud sám sebe vnímáte jako obyčejného člověka, jednoho ze sedmi miliard, není důvod mít pocit, že byste se měl chovat, jako byste byl někdo výjim…

Scény z divadelních her klasiků českého dramatu
Původní album DV 15093 "Scény z divadelních her klasiků českého dramatu" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami z divadelních her Lucerna (Alois Jirásek), Maryša (Alois a Vilém Mrštíkovi), Bílá nemoc (Karel Čapek), Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři (Josef…

Zimní lidé
West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem, jen několik měsíců po tragické smrti své dcery Gertie. Nyní, v současnosti, žije deva…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

O praštěném Hurvínkovi
Už jste se někdy pořádně praštili do hlavy? Tak právě to se stalo Hurvínkovi a věřte, že to byl skutečně "velký třesk". A co z toho vzešlo? Podivuhodné dobrodružství, v němž Hurvínek vystupuje jako příkladný, ba vzorově kladný hrdina. Víc neprozradíme. Zaposlouchejte se…

Kde tě nenajde
Nezavírej oči. Sešívač číhá. A když tě spatří, nebude úniku. Městečko Doubtful v Illinois roky obchází strach. Lidé tu beze stopy mizí – a když se někdo přece jen objeví, bývá nalezen rozřezaný a hrůzně sešitý červenou nití. Jako by někdo z lidského těla skládal vlastní…

Jednorožec
Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít …

Pohádky z parku
Původní pohádkový seriál o podrostnících, kteří se musejí starat o park a jeho návštěvníky, aby nezpařezovatěli. Mnohé městské parky mají své zvláštní kouzlo a tajemství. Není divu, když právě v těchto místech žijí podivné pohádkové bytosti.Hajaja vás tentokrát zavede d…

Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy
Šestihodinová nahrávka obsahuje celkem jedenáct vybraných a pravděpodobně nejznámějších příběhů, které spisovatel Šumavy zařadil do různých povídkových knih. Při jejich psaní čtenářům vylíčil skutečné události. Odehrály se v českém i německém prostředí, jsou veselé i sm…

Dům doktora Fišera
Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi s…