Audiokniha Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého
Spojení átmavičáry a vnitřní pránájámy rozšířené o vnitřní dýchání sušumnou. Záznam živé meditace ze svatodušního pondělí 28. 5. z meditačního semináře Jiřího Vacka na Morávce 2007. Nejde o studiovou nahrávku.

2010: Druhá vesmírná odysea
Discovery stále pluje vesmírem. Ke kosmické lodi Discovery míří mezinárodní posádka, která má nejen objasnit příčiny havárie, ale zejména prozkoumat záhadné vesmírné těleso. „Omlouvám se, že ruším oslavy, ale máme problém,“ obrací se palubní počítač Hal k členu posádky …

Jóga vědomí slovem 6
Jóga vědomí slovem 6 - Audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z ledna 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

S Bohem v Rusku
Walter Ciszek se narodil v rodině polských emigrantů v USA. Po vstupu k jezuitům se přihlásil k misijní práci v Rusku. Když vypukla druhá světová válka, byl právě v polské oblasti obsazené Rudou armádou. Rozhodl se zůstat. V roce 1940 byl však zatčen, tvrdě vyslýchán a …

Angličtina – frázová slovesa
Výběr nejužívanějších anglických frázových sloves dle četnosti výskytu v živém jazyce. Poslech se soustředí na základní význam každého hesla s použitím v několika příkladových větách. Jde o efektivní formu studia zaměřenou na aktivní práci s každým výrazem, kdy je mezi …

Vyzbrojení
Záznam všech promluv ze semináře, který v říjnu 2017 pořádala KMS. Hlavními řečníky byli Peter Butt a Paul Randerson z Velké Británie, kteří mj. otevřeli tato témata: Co je to duchovní boj, naše účast v něm, zbraně duchovního boje, naše autorita nad duchovními mocnostmi…

Španělská gramatika pro začátečníky a mírně pokročilé A1, A2
Díváte se na úplně nový poslechový kurz Španělská gramatika A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se španělsky neučili vůbec nebo se učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen…

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Druhá Nadace
Pokud Seldonův plán nezmaří Mezek, možná se o to přičiní samotná Nadace! Mutanta obdařeného netušenými psychickými schopnostmi, který si říká Mezek, čeká na cestě k nadvládě nad celou galaxií poslední překážka – záhadná Druhá Nadace, disponující podobnými silami, jako j…

Jóga vědomí slovem 1
Jóga vědomí slovem 1 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 4. 11. 2017. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace celotělesného vědomí, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla, 3. Kultivace vědomí dechu, 4. Jóga celotělesného dýchání. Neje…

Úvod do christologie
O tom, jaké místo má christologie mezi teologickými disciplínami, jak se vyvíjela v období patristiky a na starověkých koncilech a co pro nás křesťany vlastně znamená Ježíšova oběť na kříži pojednává vzdělávací cyklus teologa z Karlovy univerzity v Praze Ctirada Václava…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Poslední paní Parrishová
Amber Pattersonovou už nebaví být tuctovou nulou. Sblíží se s Daphne Parrishovou, blonďatou bohyní, která společně se svým manželem Jacksonem patří k místní honoraci. Amber má však plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupi…

Krvavé pohraničí
Na pohraničí mezi územím lidí a skřetů zuří nepřetržitá válka. Tady již nejde o spravedlnost, ale o půdu a peníze. V boji o ně dokážou být lidé zákeřnější a krutější než skřeti.

Máma zabiják
Každá pracující máma to zná. Ten pocit viny a úzkosti, když jde první den po mateřské do práce. Ale tahle pracující máma je jediná svého druhu. Alexis Tylerová, elitní agentka tajné služby Jejího Veličenstva. První úkol po návratu je rovnou operace mezinárodního významu…

Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzšina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky francouzšiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení,…

Budoucnost lidstva: Náš úděl mezi hvězdami
„Život je příliš křehký, než aby byl uložen na jediné planetě. Musíme vypracovat záložní plán.“ Michio Kaku je vědec s verneovskou představivostí, jíž nečiní potíže rozletět se kosmickými sférami rychlostí světla. Věhlasný mistr myšlenkových experimentů navýsost přístup…

And meet a woman ...
And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle…

Rezervoár č. 13
V anglické vesnici Gladstone poblíž malebného národního parku Peack District se na Silvestra ztratí nezletilá dívka Rebecca Shawnová. I přes rozsáhlé pátrání nenalezne policie jediné vodítko, co se s ní mohlo stát. Tragická událost rezonuje s životy místních a ani neúpr…

Taliančina - gramatika pre začiatočníkov A1, A2
Ďakujeme za záujem o audio kurz Talianska gramatika A1, A2. V tomto kurze pre začiatočníkov a mierne pokročilých sa naučíte základy taliančiny, vrátane výslovnosti, členov, najčastejšie používaných slovies, spojky s předložkami ako aj základné konverzačné frázy a obraty…

Čtvrtá oběť
Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Cesty Liho a Margaret se vlivem okolností rozdělily, ale vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu je opět svede ke spolupráci, ať už se jim to líbí nebo ne. První tři oběti kdosi omámil …

Ztráta kontroly
Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J…

Stručné odpovede na veľké otázky
Počas celej svojej výnimočnej životnej a profesionálnej dráhy Stephen Hawking rozšíril naše poznatky o vesmíre a objasnil niektoré z jeho najväčších záhad. A hoci jeho teoretická práca o čiernych dierach, imaginárnom čase a viacnásobných históriách zaviedla jeho myseľ d…