Lékařem jste i vy
Dech, postoj, pohyb i smysly. Všechny tyto nástroje nám tělo dává k dispozici, aby se dokázalo samo uzdravit. I příroda kolem nás funguje podle řádu rovnováhy, zdraví a obnovy. Stačí ho pochopit – a začít s ním spolupracovat. Tato inspirativní kniha vás provede skrze dv…

Čekáme děťátko
Jistě čerpáte zkušenosti od prarodičů, příbuzných a známých. Z časopisů, televize nebo internetu. Nápomocní jsou i pediatři, ale ti nejsou jednak k dispozici kdykoliv a jednak jejich informace nemusí být vždy ucelené. A také, málokdy jsou do problému plně vtaženi a vcít…

Couchsurfing v Rusku
Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vla…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Mína z Barnhelmu neboli Vojácké štěstí (1954)
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Vozáka hraje Viola Zinková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Otakar Dadák. Komedie o čestném a laskavém majorovi, který byl neprávem pr…

Jak se co dělá
Soubor Čapkových fejetonů je rozdělen do tří částí - Jak se dělají noviny, Jak se dělá film, Jak vzniká divadelní hra. Všechny tyto profese Karel Čapek vyzkoušel na vlastní kůži. Celý proces je popsán jako velké dobrodružství, kdy vůbec není jisté, jestli se dá vše stih…

Štěstí
Jiří Stránský byl ve vykonstruovaném soudním procesu odsouzen na osm let - ty prožil v pracovních táborech. Poznal tam příběhy mnoha mužů nepohodlných tehdejší komunistické moci, odsouzených k mnohaletým trestům. V prostředí lágrů a kriminálů padesátých let se také odeh…

Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století
„Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!“ Václav Havel. Martin Vopěnka proplétá dějinné události s životopisnými, popisuje podstatu totalitní společnosti i touhu jednotlivce žít v pravdě. Mají vaše děti mezery v historii 20. století a stěží by daly dohromady z…

Ztráta kontroly
Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J…

KORA PAÁ do auta i do postýlky
PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY. Pohádkové cd" KORA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Kocour v botách a Vánoční raketa. Buchty a loutky svým neobvyklým způsobem tvorby vytvářejí unikátní divadeln…

Dívka, která utekla z Osvětimi
Osvětim nikdo neopouští živý… Román na motivy skutečného příběhu Maly Zimetbaumové, která jako první žena utekla z Osvětimi. Mala, vězeňkyně 19880, začala chápat, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. Jako tlumočnice SS využívala sv…

Filosofská historie
Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

České pověsti pro malé děti
Audiokniha České pověsti pro malé děti seznámí malé posluchače se slavnou minulostí našeho národa. Probudí v nich zájem o naše písemné dědictví i hrdost na to, že jsou Češi. Autorka Martina Drijverová vybrala nejznámější a nejpůvabnější příběhy a převyprávěla je jazykem…

Strýček Váňa
Děj hry se odehrává na ruském venkově, v prostředí ruské statkářské šlechty. Hlavním tématem je hledání smyslu života a konflikt mezi ideály a skutečným, každodenním životem. Postavy Čechovova dramatu jsou zklamané promarněnými životy a nevyužitými šancemi.

Jistě, pane premiére!
Pokračování dnes již klasického britského komediálního seriálu Jistě, pane ministře, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti le…

Doktorka z domu Trubačů
Audiokniha o ženě, která předběhla svůj čas / Román přibližuje osud doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího živo…

Dech
Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni…

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota
Soubor těchto dvanácti kratších detektivních příběhů Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek královny zločinu Agathy Christie. Tucet úkolů dostal neohrožený silák Herkules, a stejný počet případů – jež se v mnohém podobají hrdinským činům bájného antické…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Kúsky reality
Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je audiokniha o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru. Je o dvoch pilieroch moderne…

Pohádky z Pastelky
Seznam pohádek v podání Jitky Molavcové. Nejprodávanější pohádky BMS.