Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hráči

Audiokniha Hráči

Délka:

5 hod 31 min

Čte:

Václav Knop

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Dům duchů

Dům duchů

Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po

Obrázek podcastu Uplakaná jeseň

Uplakaná jeseň

Predlžujúce sa tiene a zlatisté lístie ohlasujú jeseň. K nej patria aj prehánky a dážď. Niektorí toto obdobie roka milujú, iní ho pre jeho melanchóliu nemajú radi. V partii okolo vrchného inšpektora Ledeckého sú väčšinou pragmatici. Dve vraždy nahlásené v priebehu nieko

Obrázek podcastu Sociopatka

Sociopatka

Memoáre ženy, ktorá kvôli duševnej poruche kradla, neváhala sa vlámať do cudzích domov a bola násilná. Patric Gagne si už pred nástupom do škôlky uvedomovala, že s ňou nie je niečo v poriadku. Emócie totiž neprežívala tak ako ostatné deti. Pocity strachu a viny či empat

Obrázek podcastu Babí léto Jana Wericha

Babí léto Jana Wericha

Nové CD „Babí léto Jana Wericha“ přináší premiéru několika neznámých zvukových dokumentů pro všechny příznivce Werichova vyprávění. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 vyšel tiskem až v roce 1969 jako předmluva Werichovy úpravy Shakespearova Jindřicha IV. Falstaffo

Obrázek podcastu Barrettová, Browning: Mé nebe za tvou zem

Barrettová, Browning: Mé nebe za tvou zem

Komentář k původní LP 1 18 2363 z roku 1978: V roce 1845 napsal Robert Browning, tehdy ještě málo známý anglický básník, mnohými považovaný za stěží srozumitelného excentrika, dopis slečně Elizabeth Barrettové, tehdy již proslulé básnířce, jejíž verše se těšily značné p

Obrázek podcastu Corn všechno ví

Corn všechno ví

Hrdinou Fikerovy detektivky je slavný detektiv T. B. Corn, policejní komisař ve výslužbě, který nemá chuť ani důvod pouštět se do objasňování nového zločinu. Podezřelé dvojnásobné úmrtí otce a syna Annesleyových a poněkud zbrklé počínání mladého ambiciózního seržanta Ma

Obrázek podcastu Svatá

Svatá

Život ovdovělé hospodské Aloisie se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se její dceři Kristě zjeví v lese Panna Maria. Třebaže ji krom Kristy nikdo neviděl, zpráva o zjevení se rychle rozkřikne, do zapomenutého kraje začnou proudit zástupy a zadlužená hospoda konečně pr

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 5

Deník malého poseroutky 5

Greg Heffley se nemohl dočkat, až vyroste. Ale je dospívání fakt taková sranda? Zničehonic se musí vyrovnat se spoustou společných holčičích a klučičích večírků, větší odpovědností, a dokonce i s nepříjemnými změnami, které se stárnutím souvisejí… a to všechno bez svého

Obrázek podcastu Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Tvrzení slovutného alchymisty o nemožnosti uměle vyrobit zlato způsobilo v 16. století v jistých kruzích poprask. Právě jeho první oficiální pokus o výrobu zlata totiž dopadl skvěle. A tak jsou na Kelleyho nasazeni špehové... Ve hře se všechno děje s humornou nadsázkou.

Obrázek podcastu Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové

Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz

Obrázek podcastu Isabela a bílé mraky

Isabela a bílé mraky

Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí maminka s tatínkem založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně z

Obrázek podcastu Mlýn na čelinském potoce

Mlýn na čelinském potoce

Terezce se líbí Toník a Toník může oči nechat na Terezce, ale jak tahle jejich láska dopadne? Pohádka Věry a Jiřího Kafkových z roku 1972. Osoby a obsazení: mlynář Toník (Ladislav Mrkvička), Terezka (Miroslava Slávka Hozová), krajánek Kloubek (Josef Patočka), zakletá du

Obrázek podcastu Povídky z Oděsy a odjinud

Povídky z Oděsy a odjinud

Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází nejeden ruský literát, z nichž nejslavnější je u nás hojně čtený a uznávaný Isaak Babel. Název audioknihy charakterizuje celou jeho tvorbu: jeho příběhy se opravdu odehrávají jak v jeho rodném městě, tak

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv

Obrázek podcastu Chodské strašení

Chodské strašení

Pohádky a pověsti z Domažlic, Horšovského Týna, Poběžovic, Bělé nad Radbuzou a Chudenic určitě potěší nejen všechny patrioty z Chodska . Na nahrávání se podílel Martin Stránský, Petra Jarošová, Tomáš Šolc a divadelní soubor Ludvíci. Hudební složku doplňují skupiny Chods

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Pozvaní

Pozvaní

Místo domu svých snů postaví dům hrůzy. Autorka bestselleru Zimní lidé je zpět s dalším mrazivým příběhem. Tentokrát vás vezme do tajemných lesů Vermontu společně s manželský párem, který se do strašidelného domu jen tak nenastěhuje – oni si takový dům postaví. Helen a

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3

Třetí trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #7 Jak byl Fiškus malý a ztratil se Zajímá vás, jak Pettson k Fiškusovi přišel? Kdysi dávno žil děda sám, ženu neměl, společnost mu dělaly jen slepice, a tak mu bylo trochu smutno. Sousedka mu jednoho dne přin

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě

Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Obrázek podcastu Najbohatší muž v Babylone

Najbohatší muž v Babylone

Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt. TAJOMSTVÁ ÚSPECHU STARÝCH NÁRODOV – ISTÁ CESTA K ŠŤASTIU A PROSPERITE Nespočetnému množst

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Tibetská kniha o životě a smrti

Tibetská kniha o životě a smrti

Očistná, uklidňující a hojivá kniha. Klasické dílo spirituální literatury & mezinárodní bestseller. Tibetská kniha o životě a smrti inspiruje, jak žít, ale také připravuje na to, jak se chovat s příchodem smrti. Toto uznávané duchovní dílo je považováno za jednu z nejle