Obrázek podcastu Hornické vdovy

Audiokniha Hornické vdovy

Délka:

2 hod 44 min

Čte:

Tomáš Jirman

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Příšerní nezbedníci

Příšerní nezbedníci

{'cs': 'Byli jednou chlapečkové a ti pořád zlobili. Jeden zásadně nezdravil, další byl zlomyslný, třetí stále nakukoval, kam neměl. Jiný spoustu věcí zapomínal a tamhleti dva snad neumějí ani chodit – tenhle dupe a druhý do všeho jen kope. Ovšem ti ostatní nejsou o nic …

Obrázek podcastu Psychologie ovlivňování - 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti

Psychologie ovlivňování - 99 tipů pro zvýšení vaší přesvědčivosti

Snažíte se ostatní přesvědčit? Chcete, aby vám vždy vyhověli? Bylo by fajn, kdyby vás děti více poslouchaly. Bylo by skvělé, kdyby vám kolegové či podřízení vyšli vstříc bez zbytečného nucení. Bylo by super, kdybyste dokázali zařídit, aby vám klienti říkali ve většině p…

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Obrázek podcastu Italské listy

Italské listy

Není to cestopis v pravém slova smyslu. Jsou to spíše cestopisné fejetony nebo sloupky z dvouměsíční cesty Karla Čapka po slunné Itálii, kde sepisuje své postřehy o zvláštnostech, zvycích a životním stylu Italů mezi dvěma světovými válkami. Fejetony jsou protkané kultur…

Obrázek podcastu Hořící most

Hořící most

Fantasy série pokračuje dobrodružnou výpravou hraničáře Halta a jeho učně Willa do pustiny, kde stopují tajemné nestvůry. Nalézají plány vládce Deštných a Temných hor Morgaratha, které předávají do rukou krále. Aby varoval celtického panovníka, vyšle na cestu družinu sv…

Obrázek podcastu Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Scénárista Josef Barchánek napsal před lety pro Divadlo S+H tři scénky se sportovní tématikou, které - také díky skvělé interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl a Hurvínek) a dalších herců - neztratily nic na své aktuálnosti. Ocení to nejen malí, ale i větší příznivci dře…

Obrázek podcastu Nikola Šuhaj loupežník

Nikola Šuhaj loupežník

Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Obrázek podcastu Lord Edgware umírá

Lord Edgware umírá

Mrtví hovoří. Ano, někdy mrtví hovoří… – Hercule Poirot Krásná herečka Jane Wilkinsonová prohlásila, že snad bude muset svého manžela – bohatého, ale výstředního lorda Edgwarea – zabít, když se s ní odmítá rozvést. Naštěstí ale potkává Hercula Poirota, který se uvolí př…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Till Eulenspiegel

Till Eulenspiegel

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Till ist ein Narr, der stets zu Scherzen und zu Streichen aufgelegt ist. Lustige Geschichten in einer vereinfachten Nacherzählung über Deuts…

Obrázek podcastu Vídeňské zločiny I.

Vídeňské zločiny I.

První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Obrázek podcastu Lovec čertů

Lovec čertů

Seržant Jaroš a velké problémy v Malém Římě Devátý díl z historické série Stein a Barbarič. Po zmizelém veliteli husarského pluku tentokrát pátrá seržant Jaroš na vlastní pěst, bez svých přátel. Detektivního pátrání se tentokrát ujímá Bohdan Jaroš na vlastní pěst, bez s…

Obrázek podcastu Marley a já

Marley a já

Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Obrázek podcastu Největší z Pierotů

Největší z Pierotů

Román o životě a divadle inspirovaný osudy největšího mima 19. století, Jean-Baptista Gaspara Deburaua. Literární klasika přibližující životní pouť slavného mima, který se narodil v Kolíně, ale proslul v Paříži. Jeho náhrobek hlásá: „Zde leží ten, který všechno řekl, ač…

Obrázek podcastu Zen a hotovo

Zen a hotovo

Zen a hotovo je audiokniha pro všechny, kteří chtějí dát svému životu řád. Nabízí stejnojmenný minimalistický systém (anglicky „Zen to done“ – ZTD) deseti návyků, díky nimž je možné úkoly, projekty i povinnosti trvale uspořádat a udržet pod kontrolou. Dílo je opatřeno t…

Obrázek podcastu Politika teoreticky i prakticky

Politika teoreticky i prakticky

Vyvíjí se politika a vůbec historie nahodile anebo jsou řízeny nějakými zákony? A jakými? Je politika vědou anebo jen snůškou nahodilých událostí? Je politika uměním? Jaký je podíl subjektivních a objektivních faktorů v politice a dějinách? A jak na to lze odpovědět pří…

Obrázek podcastu Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt…

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Zlo pod sluncem

Zlo pod sluncem

Hercule Poirot se domníval, že si na tichém ostrůvku při pobřeží Lamanšského průlivu bude užívat zaslouženou rekreaci, ale vražda bývalé herečky Arleny Marshallové mu překazila plány. Místo koupání v moři, chytátní bronzu, vyjížděk na lodičkách či relaxace pod slunečník…

Obrázek podcastu Wavesbury

Wavesbury

Napínavý historický román z dob, kdy anglické koráby vládly oceánům a staré rytířské ctnosti měly svou cenu. Je polovina 18. století a povstání příznivců stuartovského krále Jakuba na Skotské vysočině bylo poraženo. Anglický důstojník lord David z Wavesbury patří k vlá…

Obrázek podcastu Búrková sestra

Búrková sestra

Ally - nadšená jachtárka, ktorej odvahu preveria tragické udalosti Strhujúci druhý diel historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Meropé vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, siedmich sestr…

Obrázek podcastu Velká povodeň

Velká povodeň

Vše, co potřebujete vědět o muminech najdete v jejich prvním příběhu. Kniha Velká potopa položila základy muminího světa a vytvořila mnoho témat, která byla dále rozvíjena v pozdějších knihách. Jedním z nich je důležitost rodiny. Velká povodeň je vůbec první muminí příb…

Obrázek podcastu Mimika

Mimika

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť mno…

Obrázek podcastu Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Humorné vyprávění o pražském chlapci pozvaném samotým Sherlockem Holmesem na prázdniny do Londýna, aby mu pomáhal v objasňování detektivních záhad. Další literární pastiše na téma Doylova slavného detektiva.