Audiokniha Horká jehla

Die Kapuzinergruft
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Roman „Die Kapuzinergruft“ thematisiert der Schriftsteller Joseph Roth anhand der Lebensgeschichte des Ich-Erzählers Franz Ferdinand Trotta …

Tajemná řásnovka
Věčné hádky rodičů jsou pro čestného, citlivého Jindru Sochora k nevydržení, a tak uteče z domova. Objeví přitom tajemnou čtvrť Řásnovka a partu hochů. Společné se pustí do hledání klubovny a založí Stráž Řásnovky. To pravé dobrodružství začíná, když je osloví Tonda Men…

Kde zpívají raci
Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Zvěrolékař a psí historky
Zvěrolékař a psí historky - audiokniha obsahuje příběhy o psech, jejichž autorem je James Herriot. Čte Jiří Lábus. Režie Hynek Pekárek. Jiří Lábus čte příběhy o psech z knihy populárního britského spisovatele a veterináře Když se v roce 1966 objevila na knižních pulte…

Čtení ze Starého zákona
Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout …

Prezidentské konzilium
Prezident republiky leží na VIP oddělení největší nemocnice v zemi. O jeho léčbě má rozhodnout konzilium odborníků, ale za zavřenými dveřmi nejde jen o medicínu. Primář Josef Dressler se ocitá uprostřed hry, v níž rozhodují loajalita, strach a moc. Nemocniční hierarchie…

Homér: Odysseova dobrodružství - úryvky
Původní EP titul 0 39 9896 vydal Supraphon a Československý spisovatel v roce 1968 pro Klub přátel poezie. EP/SP desky byly součástí knih s díly českých i zahraničních autorů, s klasickou i moderní poezii. Na těchto deskách se objevovaly hlasy samotných autorů a profesi…

Na opuštěné latríně
Dvacet jedna pečlivě vybraných povídek Jaroslava Haška. Název audioknihy odkazuje k tomu, jak tento světoznámý humorista uměl ve svých příbězích zpracovat různorodá témata, jakkoli všední či banální. Hlavně však dokázal mistrně zachytit a s humornou nadsázkou literárně …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Neumannovy Poděbrady 1982
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - posluchači vysokých divadelních škol - Září …

Osvícení
Horský hotel Overlook se nachází v nejpůvabnějším koutě státu Colorado a zvlášť v zimě budí dojem klidu. Wendy Torrenceová si v něm touží nejen odpočinout, ale také docílit zlepšení narušených rodinných vztahů. Naproti tomu její manžel Jack, zkrachovalý učitel a nevyléč…

Modré z nebe
Sny jsou křehké. Sny mají vůně. Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Poslechněte si příběh prodchnutý modrou barvou. Příběh básníka Vladimíra, který píše verše. Dnes mu to ale nějak nejde. Otevře okno, obloha j…

Chatrč
Celosvětový bestseller o tom, jak lze tváří v tvář zlu, bolesti a beznaději nalézt Boha, milost, usmíření… a sebe sama. Missy, nejmladší dcera Macka Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu. Důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné…

Andělé s vlčím cejchem
Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf…

Lovecká halali
Lovecké příhody a napínavá vyprávění doplněná písničkami o lesíčku, stráních a myslivcích nejen pro myslivce.

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…

Drsný spasitel - Část 2.
I dokončení příběhu Drsného spasitele charakterizuje rychle se odvíjející děj přímo nadupaný akčními a bojovými scénami, od soubojů muže proti muži až po grandiózní bitvy vedené těžkotonážní magií. Autor příběh osadil živými a životaschopnými postavami, důkladně prokres…

F. C. Ball
Hned několik českých spisovatelů si ve dvacátých a třicátých letech minulého století vybralo jako námět svých próz fotbal. Není divu, právě v meziválečném období zažívá kopaná v Československu svůj rozkvět a stává se společenským fenoménem, který si přímo říká o literár…

Perinbaba
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna chudobná dievčina, ktorú macocha veľmi preveľmi trápila. Jedného dňa, keď jej nakázala skočiť do studne po vreteno, ktoré jej tam spadlo, ocitla sa dievčina na peknej lúke v prečudesnom svete, kde na ňu chlieb i jabloň prehovorili a pr…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Bílá paní na hlídání (2.série)
Pokračování vtipných příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní dů…

Dítě prachu
Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít…

Matyáš Sandorf
Dobrodružný příběh maďarského šlechtice Matyáše Sandorfa, který jen tak tak unikne trestu smrti a po 15 letech se objeví jako doktor Antekirt. Rozhlasová hra zpracovaná podle románu Julese Verna nás zavede do Terstu, na istrijský hrad Pazin, do Dubrovníku nebo například…