Audiokniha Hoří ti táta

Český ráj
Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Ve větvích Yggdrasilu
Agátin život se konečně srovnal. Má kde bydlet, stabilní práci, pár kamarádů. Po letech problémů se všechno zdá skvělé. Než se ztratí v lese. Než se ji kamarád pokusí zastřelit. A než taxíkem srazí severského boha.

Královny nemají nohy
Trilogie Vladimíra Neffa vyšla ve velkém nákladu v sedmdesátých a osmdesátých letech a byla okamžitě rozebrána. Umění vypravěče a smysl pro humor a vtip dodaly tomuto poutavému příběhu kouzlo jedinečnosti, které ze svého půvabu nic neztratilo. Příběh šlechtice Petra Kuk…

Slow Horses
Vítejte ve světě pomalých koní, agentů MI5, kteří to královsky zvorali! Londýnský Slough House je místem, kam legendami opředená kontrarozvědka své průšviháře uklízí. Někteří z nich svou nešikovností zničili nespočet životů, jiní zkřížili cestu ambicióznějším kolegům, d…

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Mucha
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Rok po nežnej revolúcii bolo v Našom Meste založené samostatné oddelenie vrážd, ale vraždilo sa aj dovte…

Hlubiny
Nález lidských kostí spustí policejní vyšetřování. Pozůstalí oběti se mohou dočkat odpovědí, ne všichni po nich však touží. Lodní kuchařka Gunndís zjišťuje znepokojivé okolnosti úmrtí svého otce. V recyklačním centru v Reykjavíku je nalezena a exhumována kostra, která b…

Stela a 16 huskyů + Stela v zemi tučňáků
{'cs': 'Jedenáctiletá Stela žije sice v zapadlé horské vesničce, ale o dobrodružství nemá nouzi. S dědečkem, tatínkem mašérem a smečkou šestnácti psů má o zábavu postaráno každý den. A co teprve, když se vydají na velké závody psích spřežení až na Aljašku! Jestlipak se …

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Perchta z Rožmberka aneb Bílá paní
Vzdělaná, krásná a statečná žena Dcera Oldřicha z Rožmberka Perchta žila v těžké době a v nešťastném manželství. I přesto se projevila jako silná žena. Lyrický román, který obsahuje neznámé detaily o této vzdělané šlechtičně. Narodila se do bohaté české katolické rodiny…

Vítězná sestava
Světí účel prostředky? To je problém, který Štědroňovi hrdinové neřeší. Rozhodně si neberou na své cestě k cíli servítky a jsou schopni vskutku lecčeho. Nicméně, ambiciózní herci, krásné herečky, vykutálení umělečtí agenti nebo posádka debutujícího baru, ti všichni vás…

Relikviář
Noční můra z newyorského muzea byla zažehnána. Nebo snad ne? Půldruhého roku po děsivých událostech v Muzeu dějin přírody zažívá New York opět cosi nadpřirozeného. V opuštěných tunelech podzemní dráhy se skrývá nebezpečí větší než pouhé krysy – a bezdomovci, kteří zde h…

Muž a stín (1989)
Muž a stín - to je název detektivního příběhu, který autor Emil Vachek situoval do doby předválečné republiky. Příběh začíná vraždou a případ řeší inspektor Klubíčko - tentokrát ovšem za výrazného přispění instinktu, který do příběhu vnese jedna z ženských postav...

Pozor, žít je nebezpečné!
Ivan a Jan Krausovi uvažují, zda by nebylo jednodušší, kdyby se nás nejen počítač, ale i život zeptal: zda změny, které jsme udělali, chceme také uložit. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představen…

Jak zabránit klimatické katastrofě
>> „Gates předkládá vůbec nejsrozumitelnější vysvětlení toho, co je příčinou oteplování naší planety, jak měřit vliv myriády lidských činností na tento ohromující a zdánlivě nevypočitatelný problém, a konečně jak se s tím efektivně vypořádat. Je to nejužitečnější návod …

Bílá paní na hlídání
Vtipné příhody nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na za…

Bubny podzimu
Překonali nepřízeň osudu i propast času. Stane se jejich novým domovem panenská Amerika? Po dramatických událostech v Karibiku se Claire a Jamie ocitají v Americe. Nový svět poloviny 18. století však v žádném ohledu neskýtá idylu, natož bezpečí – život v tehdejší brits…

Tatínek není k zahození
Audioverze úspěšné knihy Arnošta Goldflama, která získala v roce 2005 prestižní cenu Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež, přináší pět pohádek nabitých osobitým kouzlem, humorem a dobrodružstvím. Autor je věnoval svým dětem a také všem tatínkům, aby se mo…

Zotročení vášňou
Brynhild Hendriksenová sa na kráľovu žiadosť musí vydať za nemilovaného muža. Dohodnutou svadbou sa má uzavrieť mier medzi dánskym a nórskym územím, ktorý visí na vlásku, odkedy Harald I. Modrozubý prijal kresťanstvo a núti svojho škandinávskeho spojenca, aby sa vzdal s…

Šum
>> „Ti, kdo poznatky z knihy uplatní, budou přijímat humánnější a spravedlivější rozhodnutí, zachrání životy a zabrání tomu, aby čas, peníze a talenty přicházely nazmar.“ — The Washington Post ## O audioknize Kdykoli se procesům naší mysli začne věnovat Daniel Kahnema…

Chapadla Černé hvězdy
Černá hvězda utopila svět. Aspoň se to tak šeptá mezi věřícími v podvodních svatyních. Aphelion už mezi věřící nepatří. Chce žít svůj život, ale kult Černé hvězdy se ji snaží stáhnout zpět do hlubin. Její tělo se mění a brzy ze člověka nezbude vůbec nic. Perihelion prac…

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

24 dní do Vianoc
Nina má dobre platené miesto, skvelé kolegyne a čoskoro ju povýšia. Práca ju však vôbec nenapĺňa. Má perspektívny vzťah so spoľahlivým mužom, ktorý ju má úprimne rád. Ona ho však nemiluje. Čaká ju predĺžený víkend v Paríži, na ktorý sa ani trochu neteší. A na dosah ruky…

Jako hvězdy v temné noci
Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo…