Audiokniha Hop sem, hop tam

Ať žije Francie!
Francouzi jsou přesvědčeni, že Francie je jako kterákoliv jiná země. Jen o maličko víc. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já
První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv…

Miler: Krtečkova dobrodružství 5 (Krtek a kouzelné Vánoce)
Zatím poslední z řady Krtečkových příběhů, v milé interpretaci Marka Ebena a Aničky Slováčkové. Krtek objeví kouzelný pramen, ze kterého každý, kdo se napije, zpívá jako slavík. Jsou Vánoce, Krteček si zdobí stromek. Vrána mu jej sice ukradne, ale nakonec Krtek Vánoce n…

Paní Hemingwayová
První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v…

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Život víry 2025/05
Život víry 2025/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: „Misionář je jako pilot, který létá mimo radary“ Nenápadný Am…

Život víry 2022/06
Život víry 2022/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Naši mě nechápou! Dřív jsme si s dětmi rozuměli. Najed…

Horská bouda, která zanikla
Mladý zubař Maksymilian Rajczakowski vyráží do Krkonoš, aby si odpočinul od rodinných problémů. Netuší, jaká tajemství dřímají ve válečné minulosti hor. Najde to, co hledá? Majitel Boudy u Sněžných jam umírá při nešťastné nehodě. Krátce po této tragédii přijíždí na míst…

Život víry 2019/9
Život víry 2019/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Lída Hojková, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Lance Wallnau – Žijete ve zlomové době, a…

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků Bráškové. Prázdniny s vlčaty
V posledních několika letech patří k nejúspěšnějším pořadům České televize filmy Václava Chaloupka ze života zvířat. Naše nahrávka navazuje na předcházející titul Písniček a příběhů zvířátek z večerníčků a pokračuje ve vyprávění Václava Chaloupka, jak získal hrdiny svýc…

Mlýn
Nechte se unést audioknižním vydáním knihy Mlýn. Čte Pavel Soukup. Dva bratři. Jeden mlýn. A jeden slib… Strhující příběh dvou bratrů, kteří dali slib umírajícímu otci, že uchrání jejich mlýn a majetek proti všem. Lze takový slib dodržet za všech okolností? Může oddanos…

Křest ohněm
Křest ohněm 3. část Ságy o Zaklínači Zaklínač šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně. Třetí část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho…

Hvězdy na cestě
V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vy…

Dědečku, vyprávěj o Praze
Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka…

Tři zlaté vlasy děda Vševěda
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: princezna (Věra Hučínová), vypravěč (Luděk Munzar), Plaváček (Otakar Brousek ml.), král (František Němec), sluha (Ivan Gübel), královna (Růžena …

Příšerné zlobilky
Poslechněte si příběhy holčiček, které moc a moc zlobily. A to se jim vážně nevyplatilo! Všechny se proměnily v opravdová strašidla a příšerky. Z jedné se stala bludička, z druhé mátoha, další se převtělily v jeskyňku, ohnivou kočku, lesní ženku či ohnivou kočku. Marti…

Ekonomie dobra a zla
Bestseller Tomáše Sedláčka, který se stal v Něměcku Ekonomickou knihou roku - získal 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu 2012 (Wirtschaftsbuchpreis). Čte Tomáš Sedláček, Lukáš Hejlík a Alan Novotný. Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Veselohra s dvojníkem
Vítězslav Nezval napsal Veselohru s dvojníkem pro rozhlas už v roce 1938 volně na motivy Calderonovy divadelní komedie Chudák ať má za ušima. Poprvé ji nastudoval režisér Bezdíček v roce 1939. Přinášíme vám rozhlasovou inscenaci režiséra Jiřího Rolla. Tuto galantní kome…

Bouřný úsvit
Audiokniha Bouřný úsvit Zuzany Hartmanové je třetím dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Vyvrcholení postapokalyptické trilogie Krysy apokalypsy! Příliš mnoho chyb — a jistá dávka šílenství — zapříčinilo pád samozvan…

Zlaté kapradí (1979)
Poslechněte si pohádkový příběh Jana Drdy o prostém ovčákovi, který získá nejen čarovné kapradí, ale dokonce i přízeň lesní víly. A tomu se říká stěstí. Hrají: Miroslav Moravec, Gabriela Vránová, Eduard Cupák, Jiří Adamíra a další. V roce 1979 natočil režisér Jan Berger…

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Slabé odpolední slunce
Jakou podobu má životní úspěch? A podle čeho poznat, jestli jsme ho dosáhli, nebo jsme napřeli síly špatným směrem? To jsou otázky, které klade svým hrdinům dramatik, scenárista a novinář Karel Steigerwald v rozhlasové hře Slabé odpolední slunce z roku 1976. Vytvořil v …

Nesmrtelný Achilleus
Nejslavnější z příběhů řecké mytologie zpracoval František Pavlíček v působivý dramatický tvar, kterému po vzoru antických děl nechybí ani chór, aby v úloze prozíravého vypravěče pomohl nasvítit odvěký konflikt božského a lidského údělu, střet hrdinství a zrady. Achille…