Audiokniha Hodinový hoteliér

Tajemný Etrusk
Původ a dějiny starověkého národa Etrusků jsou zahaleny tajemstvím. První doklady jeho existence jsou datovány od 8. století př. n. l., kdy se objevil na území Etrurie, které se rozkládalo v dnešním Toskánsku. To ostatně získalo svoje jméno právě od Etrusků, protože v l…

Arila: Stříbrné město
{'cs': 'Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho světa na druhý a hledá nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradáv…

Taliančina - gramatika pre začiatočníkov A1, A2
Ďakujeme za záujem o audio kurz Talianska gramatika A1, A2. V tomto kurze pre začiatočníkov a mierne pokročilých sa naučíte základy taliančiny, vrátane výslovnosti, členov, najčastejšie používaných slovies, spojky s předložkami ako aj základné konverzačné frázy a obraty…

Křesťanská konference 2012
Nahrávky všech promluv a seminářů z 25. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Věřím v církev“.Řečníci: Sandy Millar, Lubomír Ondráček, Miro Tóth, Karel Řežábek, Dan Drápal, Lubomír Hlavačka, Jiří Unger, Pavel Raus, Pavel a Brigita Vimrovi, Jan Zajíc. Témata: Hlava…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Wintonovy děti - Benjamin Abeles
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ - Sir Nicholas Winton V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl ta…

V kleci
Dokáže neuropsycholožka FBI odhalit sadistického vraha? Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou scénu - dívku, která byla dlouhou dobu uvězněna v kleci a pomalu umučena k smrti, přizvou k případu neuropsycholožku FBI Sayer Altairovou. Obětí je dcera v…

Dobré vibrácie, dobrý život
Kniha Dobré vibrácie, dobrý život prináša odpovede na mnohé otázky, ktoré si často kladieme: Ako sa naučím mať rád samého seba či samu seba? Ako zmením negatívne pocity na pozitívne? Môžem nájsť trvalé šťastie? Svetoznámy motivátor a instagramový guru Vex King odpovedá …

Pohádky víly srdíčkové – Včelka Bambulka
Když včelku Bambulku honí vosa Bodalka, omylem narazí do holčičky Aničky, a vysype se na ni kouzelný pyl. Anička je najednou malinkatá a Bambulka ji vezme do úlu. Tam pozná, jak včelky žijí, a pomůže jim zbavit se vosy Bodalky.

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Sněm první: NEMETHON
Zeměmi světa Mundus se nesou fámy o vědění a nadpřirozených schopnostech tamních řádů. Aelia, Livia a Cassius, děti z různých vrstev společnosti, se po přijetí do jednoho z nich dozvídají, že každá z kultur vládne jinými silami. Zatímco oni v Mířii poznávají možnosti oh…

101 esejů, které změní vaše myšlení
Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Umenie vojny
Audiokniha Umenie vojny - sa dotýka takmer všetkých vojenských teórií, akými je stratégia, psychológia, meteorológia, topografia, ale aj politika, ekonómia, história či filozofia. Je to len pár tisíc slov, ale dajú sa aplikovať v modernom svete na všetky stratégie. Dnes…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Vítězství
Původní 2LP album 1218 4611 se vzpomínkami příslušníků 1. čs. armádního sboru v SSSR vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Dopisy Otce Vánoc
Dokážete si představit, že byste napsali Ježíškovi a dostali odpověď? „Tak jsou tady Vánoce! Ta úžasná událost, kterou nemůže poskvrnit žádná ‚komercionalizace‘ – pokud to nedovolíme.“ Každý prosinec přicházela dětem J. R. R. Tolkiena obálka se známkou ze Severního pól…

Jedz a behaj - Moja neuveriteľná cesta k ultramaratónskej špičke
New York Times bestseller z bežeckého prostredia, Jedz a behaj, je kniha ultramaratónskej legendy Scotta Jureka plná ľudských príbehov o vytrvalosti a závodení v krajných situáciach ktorá namotivuje k aktivite úplne každého. Nezáleží, či človek obúva tenisky pri čítaní …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Matýsek čaroděj
Z Černého dolu se ozývá písnička, ve které se zpívá, že nedaleko odtud stojí Černý dům a v něm bydlí Černý pán, a právě tam se vypraví ševcovský syn Mates žádat o službu...

Kalevala
Kalevala - výběr z textů legendárního finského eposu líčí v rámci fiktivního setkání dvou nepojmenovaných runopěvců vlastně všechny podstatnější příběhy z finské mytologie, především příběhy moudrého věštce a proslulého runopěvce Väinämöinena, čarodějného kováře Ilmarin…

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách
Ať se mu položí kterákoliv otázka, řekne poctivě a otevřeně, co v té věci má na mysli. Ne z potřeby svěřovat se, ale z naprsoté potřeby nelhat, nekličkovat, nezamlčovat, nevytáčet se. Není to ani nadbytečná důvěřivost k lidem; je to prostě vnitřní zákon pravdy a přítomn…

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …

Bitcoin je budoucnost
Autor se v útlé avšak velmi čtivě psané publikaci věnuje ekonomické podstatě bitcoinu v širším kontextu historie peněz, kterým bitcoin navrací funkci uchovatele hodnoty, vysvětluje přijetí bitcoinu jako příklad takzvaného hype cyklu a vyjadřuje se i přetrvávajícím nepře…

Zachovajte si bystrosť
Úžasný vedecky podložený návod, ako si natrvalo udržať zdravú a mladú myseľ. Pravdepodobne robíte všetko možné, aby ste boli fit a udržali si zdravé telo, ale čo robíte pre svoj mozog? Je vôbec možné zachovať si v každom veku mladú a bystrú myseľ? Donedávna si dokonca a…