Audiokniha Hoď je za hlavu

Hvězdné hodiny lidstva
Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod…

Mafiánska poprava?
Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozho…

Temná věž
Vy jste ti zachmuření, cílevědomí jedinci, kteří nikdy neuvěří, že radost spočívá spíš v cestě než v cíli, bez ohledu na to, kolikrát vám to již bylo dokázáno. Závěr neuvěřitelné knižní série Stephena Kinga patří k jednomu z rozsáhlejších děl celé Temné věže. Susannah/M…

Karkulín je nejlepší
Příběh pro malé i velké čtenáře od oblíbené Astrid Lindgrenové. V obyčejné ulici ve Stockholmu bydlí obyčejná rodina Svantessonových – tatínek, maminka a tři děti Albert, Bety a Ben. Na střeše v domečku za komínem bydlí však ještě někdo, jmenuje se Karkulín. Je to polop…

Vlk a dýka
Kastelánova dcera zmizí. Poradí si Barbarič i bez pomoci Steina a Jaroše? Další historická detektivka z oblíbené série Kapitán Stein a notář Barbarič. Barbarič tentokrát na vlastní pěst vyšetřuje zmizení dcery kastelána na sitnianském hradě. Štiavnický notář Matej Bar…

Srdce temnoty
Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Sirotčinec slečny Peregrinové: PTAČÍ SNĚM
Zachránit Noor Pradeshovou znamená přežít! H, spolupracovník dědečka Abea Portmana, pověřil na smrtelné posteli Jacoba úkolem dostat Noor Pradeshovou do bezpečí. To jí má poskytnout nejmocnější žijící tajná agentka V, jenže ta dělá vše pro to, aby nebyla k nalezení. Ohr…

Tři muži na toulkách
Ve volném pokračování slavného románu Tři muži ve člunu se tři svérázní přátelé vydávají na cyklistický výlet do Německa a opět zažívají nezapomenutelné příhody. Samozřejmě dojde i na několik nebezpečných dobrodružství – Harris urazí úřední osobu, Jerome zcizí kolo a Ge…

O té sani z Vojtěšské ulice
Draci neboli vícehlavé saně se objevují v pohádkách často. V té, o které psal Karel Čapek, vystupuje saň se sedmi krky a sedmi hlavami. Nikdo ji nechce, a tak se jí nakonec ujme zřízenec ze Spolku pro ochranu zvířat pan Trutina. Zamiluje si ji a Amina, jak ji pojmenoval…

Pozdravy záhrobí
Pracovní náplní Benedikta Klausnera je odhalovat pojistné podvodníky. K jejich dopadení používá neobvyklé metody – vidí do minulosti a rozmlouvá se záhrobím. Své schopnosti úspěšně tají až do chvíle, kdy podnikatel Mlynář zabije svou dobře pojištěnou manželku. Usvědčení…

Rakev
Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nej…

Běsi z temného hvozdu
Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dív…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Vodník Čepeček (1973)
Pohádkový seriál Václava Čtvrtka čte Vlastimil Brodský. Obsah: 1. Jak vodník Čepeček seděl na vrbě a bábě Hejhalce podmoklo pod kolenama, 2. Jak vodník Čepeček zařídil mlynářovi Ouchlebovi stálou vodu, 3. Jak vodník Čepeček vínu poručil, 4. Jak se vodník Čepeček přeměn…

Belinda a tajemný výlet
Belinda žije střídavě u mámy a u táty. Má pocit, že není nikde doma. Její maminka Jasmína ji po dlouhém váhání vezme na tajemný výlet do krajiny svého mládí. Za branou z lipových větví se ocitají v poklidném světě uprostřed čarokrásné přírody, platí tam ovšem přísná pra…

50 nejznámějších bajek
Nejznámější bajky v interpretaci oblíbených českých herců Krátké pohádkové příběhy ze zvířecí říše obsahující užitečné ponaučení. Převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova jsou přístupné i nejmladším posluchačům předškolního věku, mohou být zdrojem poučení i pro …

Kocúr v čižmách
Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)

Kočka a město
Tokio je největší vězení na světě – třicet milionů obyvatel. A přece mají šanci. V mraveništi hustě obrostlém mrakodrapy se člověk šťastnějších obzorů nedohledá, a tak v něm mnohdy živoří jako samotář, zoufalec či troska. Když však jistá kaliková kočka se zelenýma očima…

Dekameron: Den druhý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Liška
Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb …

Dívka, která musí zemřít
V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.…

Babička drsňačka znovu v akci
Černá kočka se vrací! Byla svérázná: náruživě pojídala kapustu, skvěle hrála scrabble … a hlavně byla slavnou lupičkou známou pod přezdívkou Černá kočka. Už je to rok, co se dvanáctiletý Ben a jeho babička, převlečená za Černou kočku, vydali na invalidním skútru ukrást…

Zlatá jablka a devět pávic
Poslechněte si příběh o království, kde rostou zlatá jablka. Kvůli nim se tam se každou noc slétá hejno krásných pávic. A pohádka může začít. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena napsal František PavlíčekOsoby a obsazení: princ Vítek (Petr Svoboda), jeho bratr (R…