Audiokniha Hlas pro vraha

Husitská epopej IV - Za časů bezvládí
Husitská epopej IV. - Za časů bezvládí (1438–1449) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českémkrálovství. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro…

Bílá paní na hlídání (3.série)
Poslední část příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník…

Hrozba
Detektivní příběh z dostihového prostředí. Andrew Douglas pomáhá jako odborník na únosy obětem i jejich blízkým při sjednávání výkupného i později po únosu, protože ani poté často problémy nekončí...

Vše pro firmu
Novela Karla Poláčka Vše pro firmu vycházela nejprve na pokračování v Lidových novinách a za autorova života jako celek nikdy nevyšla, poprvé se tak stalo až posmrtně v roce 1966. Sám Poláček toto dílo nijak nepodceňoval - na stejné téma napsal i divadelní hru Otec svéh…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Kniha pro ženy
Jste často unavená a přestaly vás bavit věci, které vás dříve naplňovaly? Berou ostatní jako samozřejmost všechno, co pro ně děláte? Bouchnete někdy při hádkách jako papiňák a pak si to vyčítáte? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám ukážou, jak vystoupit z toh…

Motýlek
Francouz Henri Charrière byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí, strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli ob…

Nejkrásnější nevěsta
Hana Maciuchová nebo Ladislav Mrkvička v kouzelném příběhu na motivy italské pohádky. Starého krále jednoho dne napadlo, že se ožení. Za ženu že prý si vezme tu nejkrásnější dívku pod sluncem. Králův panoš Antonio tvrdí, že nejkrásnější není žádná urozená paní ze vzdále…

Ve službách zla
Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n…

Druhá šance
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Bezmocná
Do království Ilya patří jen výjimeční lidé… Elita už po desetiletí disponuje zvláštními schopnostmi, jež jí daroval Mor. Ačkoliv ne všichni měli to štěstí, že nemoc přežili a zároveň dostali do vínku moc. A právě ti jsou doslova Obyčejní. Když je král vykáže z královst…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Blondi
Druhá audiokniha úspěšného českého autora, který se ve svých povídkách navrací do atmosféry protektorátních Čech a meziválečných Sudet, čerpá z autentických vzpomínek dobových protagonistů. Příběh o nečistokrevném vlčákovi, který byl věnován Adolfu Hitlerovi, a jeho osu…

Jak vykvetla vodní růže
Rozhlasová pohádka Marie Kubátové z r. 1979 nás zavede za strýcem hastrmanem a tetou hastrmankou, kteří žijí spokojeně u Paseckého mlýna. Hrdiny našeho příběhu budou ale také mladý Matýsek a milá Marjánka.osoby a obsazení: vypravěč (František Hanus), hastrmanka (Marie …

Není římského lidu
Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči…

Alena
Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror…

Dlouhá hra
Pokračování Spalující rivality – jiskřivá MM romance, kterou nebudete chtít odložit! Navenek jsou rivalové. Ve skutečnosti jsou pro sebe vším. Deset let. Tak dlouho se Shane Hollander a Ilja Rozanov tajně vídají. Deset let se skrývají před rodinou, přáteli… i před ligou…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Josef Somr
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Josef Somr.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a Huga …

Oráč a smrt
Průřez dialogickou skladbou, která byla napsána roku 1400. Z němčiny přeložil Pavel Eisner.Někdy kolem roku 1400, tedy za vlády Václava IV., napsal žatecký městský písař, notář a správce místní latinské školy (mnohem později i protonotář Nového Města pražského) Johannes…

Lampička
Příběh o odvaze a dobrém srdci. Příběh o odvaze, přátelství, soucitu i strachu, plný zloby, předsudků a nepochopení, ale taky dětské upřímnosti a dobroty. Velké srdce drobné dívky Lampičky se nezastaví před žádným nebezpečím. Mořská skaliska bičovaná vlnami jsou nebezpe…

Neviditelný život Addie LaRue
Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat... Tak začíná neskutečný příběh Addie LaRue, oslnivé dobrodružství ode…

Trainspotting
„V zásadě žijem krátkej, frustrující život a potom umřem.“ Zabíjet čas lze všelijak. Člověk může třeba čučet na vlaky a porovnávat jejich příjezdy a odjezdy s číslíčky v jízdním řádu. Nebo si může něco střelit. Koneckonců když najdeš na zanícený žíle správnej spot, kam …

Notýsek
Drobné prózy ze sbírky Hurníkových povídek. Připravil a úvodem hovoří Jiří Hubička. Účinkuje Milan Neděla.

Malý portrét básníka Josefa Kainara
Původní titul DM 15206 "Malý portrét básníka Josefa Kainara" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul s básněmi List, Stříhali dohola malého chlapečka, Adam, Taková láska, Broskvička, Lazar a píseň, Kocourek, Topiči velkých lokomotiv, Leluja, Prométheus, Matka, Člověka …