Audiokniha Hladový duch

Obrazy, ze kterých žiji
Méně známé texty Bohumila Hrabala, které mapují jeho cestu životem. Četba: Josef Somr a Vladimír Čech.

Pád domu Usherů, Berenice
V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os…

Sněhová královna
V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky…

Život na nikoho nečeká
Tato audio kniha (formát mp3) Ti v mnohém pomůže. Je vysoce praktická a nehraje si s žádnými umělými termíny. Život na nikoho nečeká a Ty také na nikoho nečekej. Svět se točí, jak na kolotoči, a pokud s ním nedržíš krok, jsi pozadu. Proto si urči svůj Skutečný Sever a v…

Outěchovice
Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys…

Muž, který sázel stromy
Mistrovská povídka francouzského autora Jeana Giona z roku 1953. Stylově čisté a dějově jednoduché vyprávění o prostém, osaměle žijícím pastýři ovcí ve vyprahlé a vylidněné Provence, s nímž se v roce 1913 autor poprvé setkal a který tiše a bez nároků na vděk, den co den…

Cíl
Cíl - audiokniha, jejíž autor, Eliyahu M. Goldratt, ukazuje, jak ze ztrátového podniku udělat podnik prosperující. Alex Rogo má tři měsíce na to dokázat, že neefektivní, ztrátová fabrika je schopna vydělávat... Kniha, jejíž autor byl časopisem Fortune Magazine označen j…

Lapuťák a kapitán Adorabl
Dobrodružná audiokniha plná humoru pro děti a jejich rodiče. Čeněk, obyčejný malý kluk, jede s rodiči k moři. Setká se tam s kapitánem Adorablem, lovcem odměn a zvláštních tvorů, který pluje ve své lodi po celém Sedmimoří, pohádkovém světě plném ostrovů. Je zrovna na s…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Co číhá za humny
Tato herečka a spisovatelka v jedné osobě má vskutku vypravěčský talent a kouzlo osobnosti. V nahrávce podle stejnojmenné knížky líčí komické situace a rozmanitá úskalí, s nimiž se setkala na prázdninových cestách se svými muži.

Stíny mých otců
První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …

Pohádky přednosty Drahoráda
Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos…

Májky a totemy
O zápase a touze stát se součástí kmene. Michal je normální puberťák, který si chce vydobýt své místo v klučičí partě, být ve škole „cool“ a doufat, že si toho snad všimne i holka, která se mu líbí. Okolnosti, za kterých Michal vyrůstá, ale zrovna normální nejsou, Micha…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Pec pro štěstí
Poslechněte si pohádkový příběh o Antošovi a Rozárce, kterým se vinou hádek a hudrování málem rozsype domov pod rukama. Pomůže pohromu zahnat had Hospodáříček?Hrají: Josef Somr, Svatopluk Skopal, Hana Maciuchová, Jana Andresíková, Jan Faltýnek a další

Pekelné příběhy čertí babičky
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Humoristické povídky O.Henryho II
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Bezohlední lidé
Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí…

Sedm a půl kapitoly o mozku
Už vás někdy napadlo, k čemu vlastně máme mozek? Známá neurovědkyně Lisa Feldman Barrettová přináší nejnovější poznatky neurovědeckého výzkumu. V sedmi stručných kapitolách a jednom příběhu o vývoji mozku vrhá světlo na tento tajemný objekt, který máme uložený v lebce. …

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef KemrIlja Hurník, skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu své knihy: "Pů…

Pověsti z Jindřichova Hradce
Zdeněk Kryzánek - český herec a autor Pověstí z Jindřichova Hradce. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F.L.Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla,…

Krakatit
Románu Krakatit Karla Čapka bude brzy 100 let, což je úctyhodný věk, přesto může mít i jeho dnešní čtenář pocit, že se jedná o knížku současnou. Ing. Prokop hledá odpověď na navýsost živou, aktuální otázku: jakou roli vlastně má hrát v moderním světě slušný a schopný …

Anděl milosrdenství
Páté pokračování kompletu díla Vladimíra Körnera. Baladický příběh z válečného lazaretu rakousko-uherské armády za první světové války. Mladá vdova Anežka chce odčinit zlo, které způsobil její manžel, major c. k. armády. Přihlásí se jako dobrovolná ošetřovatelka raněnýc…