Audiokniha Hity Vlasty Buriana 3 - In Italien

My proti vám
Bude to něčí vina! Po událostech, jež otřásly Medvědínem na sklonku zimy, tráví nejlepší kamarádky Maya a Ana léto na odlehlém ostrově a snaží se nechat všechno za sebou. Jenže řevnivost mezi jejich a sousedním městem přerůstá v zuřivý boj o peníze a moc, který vypukne …

O ebenovém koni
Pohádka inspirovaná Pohádkami tisíce a jedné noci nás zavede do oblasti bývalé Persie, kde se odehrál příběh, jehož děj se točí kolem létajícího koně ze vzácného ebenového dřeva. Právě on přiměje k slzám princeznu Dalidu, zatímco jejímu bratrovi princi Hasanovi přinese …

Pečeť smrti
Oldřich z Chlumu se sice ocitl v nemilosti českého krále, ale přesto je povolán do Prahy, aby vyřešil na první pohled jednoduchý případ. Malostranský špitál vlastní darovací listinu na tři vesnice vystavenou Václavem I., otcem Přemysla Otakara II. a jeho předchůdcem na …

Pohádky výjimečných hrdinů
Každý den se potýkají s nepřízní osudu. Přesto se nevzdávají a věří v další lepší ráno. Sbírka 66 pohádek je inspirovaná skutečnými hrdiny a jejich životními příběhy. Nestává se často, že by někdo zachraňoval svět z vozíčku, ocitl se ve světě kouzel a čar i s neposlušn…

Případ podivného gombíku
Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Hastrman
Rozkročen mezi dvě staletí, několik pohádek a desítky mýtů vypráví Hastrman příběh zvířete s lidskými vášněmi, divoké krajiny a člověka, křehkého ve své špatnosti. V první části přijíždí do Staré Vsi její pán, volnomyšlenkářský šlechtic a podivínský diplomat, který se d…

O Ježíškovi
Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s …

Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jestli k vám tenhle příběh přichází ve správném okamžiku vašeho života, pak jste získali o hodně víc než jen audioknihu! Světoznámá knížka přeložená do více než dvaceti jazyků vypráví o tom, jak zásadní životní lekci může člověk dostat, když se setká se svým bývalým pro…

100 statečných - Host č. 56 - Vojtěch Kostiha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - V. Kostiha (ekonom, překladatel animovaných filmů)

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Vzpomínka na Zemi
"Audiokniha Vzpomínka na Zemi je závěrečný díl epické trilogie čínského autora Liou Cch'-sina. „Čas je ze všech přírodních sil nejkrutější.” Od Bitvy soudného dne uběhlo půl století a mezi lidmi a Trisolarany stále trvá křehké příměří. Lidstvo zažívá díky Trisolaranům o…

Osada havranů
O statečném Havranpírkovi a jeho odvážných činech. Napínavý dobrodružný román od autora Lovce mamutů vás vtáhne tentokrát do života prvních osadníků a zemědělců na českém území v mladší době kamenné. Nádherně napsaný dobrodružný příběh přibližuje představu o životě n…

Bivoj běsobijce
Originální akční fantasy ze slovanských časů aneb Škoda rány, která padne vedle. Ikonické postavy ze Starých pověstí českých – Bivoj, Kazi, Teta, Libuše, Přemysl, Ctirad, Šárka, Vlasta – jsou aktéry historické fantasy. Ikonické postavy ze Starých pověstí českých – Biv…

Srdce z ledu
V době, kdy většina lidí vyspává kocovinu ze silvestrovských oslav, dva mladí studenti ohlásí nález ledové princezny. Ačkoli spojovatelka pokládá jejich telefonát za nevkusný novoroční žert, svědomitý kapitán René Kašmír z jindřichohradecké kriminálky okamžitě vyráží na…

Atomové šelmy: Aréna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války – a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Aréna je místo, kde se potkávají obchodníci ze všech koutů světa, kde lidé dokázali přežít …

Hovory o józe a mystice č. 1
Vyprávění o vlastní cestě a odpovědi na dotazy hledajících. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Černobílé prázdniny
Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Jak se co dělá
Soubor Čapkových fejetonů je rozdělen do tří částí - Jak se dělají noviny, Jak se dělá film, Jak vzniká divadelní hra. Všechny tyto profese Karel Čapek vyzkoušel na vlastní kůži. Celý proces je popsán jako velké dobrodružství, kdy vůbec není jisté, jestli se dá vše stih…

Žil jsem zbytečně
Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Prsten sněhového krále
Pohádka o sněhu, lásce a statečnosti, jejíž autorkou je herecká hvězda Jana Janatová, známá rolí Jitky Povejšilové ze seriálu My všichni školou povinní režiséra Ludvíka Ráži a rolí Ludmily Karasové ze seriálu Cirkus Humberto režiséra Františka Filipa. Sama autorka se z…

Teď něco ze života
Vzpomínková kniha Anny Blažíčkové vypráví o společném manželském životě s literárním vědcem, Přemyslem Blažíčkem, v hlubších vrstvách se utváří linie hluboké reflexe vlastního osobního zrání na pozadí událostí veřejného života od čtyřicátých let do současnosti.čte Elišk…

100 statečných - Host č. 39 - Karel Zeman 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - K. Zeman (kapitán dálné námořní plavby)

Princeznovská pravidla II.: V hlavní roli princ
Květuše se ani nenadála a má brášku. Naštěstí ani on není žádné ořezávátko. Pošta se zase vyznamenala: popletený čáp doručil do Sedmi království nadělení v podobě miminka pro úplně jinačí aristokraty. Klouček pojmenovaný Balíček se má přesto k světu a roste jako z vody,…