Audiokniha Hilda a pidilidi

100 statečných - Host č. 38 - Jiří Drahoš 07.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Drahoš (předseda Akademie věd ČR)

Jóga vědomí slovem 4
Jóga vědomí slovem 4 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 10. 2. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóg…

Ruština pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Ruština pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už ruštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte niele…

100 statečných - Host č. 71 - Štěpán Rusňák 08.06.2014
Host L. Výborné - Š. Rusňák (ředitel Pražské paroplavební společnosti)

Návrat Medicejů
Když se Cotton Malone pustí do vyšetřování podezřelého kardinála, netuší, že stojí na prahu největšího finančního skandálu v dějinách církve. Statisíce eur, mrtvý člen švýcarské gardy a nájemný vrah spouštějí lavinu událostí, které vedou až do srdce Sieny a Florencie. M…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Historie mého života
Italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat, alchymista, milovník žen a dobrodruh Giacomo Casanova (1725-1798) po neobyčejně pestrém životě zakotvil v severočeském Duchcově, kde na sklonku života napsal knihu Historie mého života. Naše desítidílná četba na pokračování…

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů
Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m…

Duchovní doprovázení podle sv. Jana
Audiokniha objasňuje, co obnáší dobré duchovní doprovázení, jakým způsobem si najít duchovního průvodce a jak konkrétně na cestě ke Kristu společně postupovat. Na základě úryvků z Janova evangelia (příběh o Samařance u studny, Nikodémova noční návštěva, Marie a Marta v …

Zrcadlení
Titul plný poezie vydal v roce 1975 Supraphon v kompletu pod kat. číslem 0 88 0507-10. Jeho původní obal se bohužel v našem archivu nezachoval. Pedro Calderon de la Barca, Torquato Tasso, John Donne, Paul Fleming, George Gordon Byron, Jean-Arthur Rimbaud , Alexandr Ser…

Hovory o józe a mystice č. 17
Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Ztracený symbol
Po úspěšných knihách Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni již třetí strhující příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát se celý odehrává v hlavním městě USA Washingtonu D. C. Svižný a napínavý děj je založený na nejednoznačném významu symbolů, termínů a hese…

Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si (1835-1908), která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.

Kalibův zločin
Dramatizovaná četba na pokračování. Kalibův zločin byl poprvé vydán časopisecky roku 1892 a knižně vyšel v roce 1895. Patří mezi klasická díla K.V. Raise.

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Džínová generace
Faktograficky laděný román Džínová generace vypráví o tragické události ne tak dávné gruzínské historie. Dne 18. listopadu 1983 se skupina mladých lidí pokusila unést letadlo společnosti Aeroflot mířící z Tbilisi do Leningradu. Jejich cílem bylo vynutit si přistání v Tu…

Shaw: Pygmalion, Živnost paní Warrenové. Svatá Jana - ukázky z her
Původní titul DM 15084 "G.B.Shaw Pygmalion / Živnost paní Warrenové" vydal Supraphon v roce 1959 a nyní vychází poprvé digitálně. K albu jsme přidali jako bonusy tři poslední snímky z našeho archivu autora G.B. Shawa, které nebyly zahrnuty do titulu VT 7464-2 Divadlo, d…

Nebezpečné známosti
Kontroverzní příběh odkrývá pozadí milostných strategií, o nichž si dopisují požitkářští aristokraté markýza de Merteuil a vikomt de Valmont, kteří pro své potěšení a radost z moci manipulují city ostatních. Krutá hra s láskou a vášní však má své následky. Moderní zprac…

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu
„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov, ktorí už štandardne v angličtine komunikujú. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa budete učiť a opakovať nielen slovíčka, al…

Terezínské rekviem
Rozhlasová kompozice podle povídky Josefa Bora. Dramatizace Karel Valtera a Dagmar Hubená. Z doboé recenze: " Celou hodinu poslouchá posluchač jediný lidský hlas s výjimkou zpívaných partů a mohutný symfonický orchestr. To není právě malá konkurence. Jít do soutěže s mi…

Myslet jako římský císař
Poznejte stoické principy, které vám mohou změnit život. Tato kniha vám pomůže mluvit a chovat se moudře, řídit se svými hodnotami a přemoci mnohé vášně, snášet bolest a smrt, a v neposlední řadě vzdát se strachu a přemoci hněv. - Jak se zachovat vždy moudře a rozvážně?…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Herecký portrét Olgy Scheinpflugové
Olga Scheinpflugová (*3. 12. 1902 - 13. 4. 1968) česká herečka a spisovatelka. Napsala 16 románů, přispívala svými články do Lumíra a do Národních listů. Hrála ve Vinohradském, později v Národním divadle, kde vytvořila na 130 rolí. Od roku 1933 žila s Karlem Čapkem, kte…

Taliančina pre pokročilých B2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina – slovná zásoba pre pokročilých B2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov. Jeho pomocou si rozšírite pokročilejšiu slovnú zásobu a upevníte alebo rozšírite si svoje vedomosti o zložitejšie gramatické témy. Kurz je založený …