Audiokniha Hilda a pidilidi

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Slepá místa medicíny
> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Přízrak Dochartovy šachty
Francouzský spisovatel Jules Verne je znám jako zakladatel žánru sci-fi, jehož fantazie neznala hranic. Ani v tomto případě nezůstal své pověsti nic dlužen. Navzdory poněkud zavádějícímu názvu se román Černé Indie odehrává v uhelných dolech Skotska - termín "black indie…

Arabština pro začátečníky
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Arabština pro začátečníky. Kurz je určen pro začátečníky až mírně pokročilé a zaměřuje se na zvládnutí základů jazyka – abecedy, čtení, výslovnosti a zejména na komunikační obraty a fráze, které můžete použít při komunikaci s arabsky …

Inferno
Záchrana světa pomocí symbolů a šifer? V dalším pokračování světových bestsellerů Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol máte možnost znovu se potkat s profesorem Langdonem, kterého Brown posílá vyluštit záhadu skrytou v prvním díle Božské komedie nazv…

Antická knihovna
Z obsáhlého komentáře k původnímu 2 LP kompletu 2 58 0431 Antická knihovna, jenž vydal Supraphon v roce 1970 a nyní jej vydává poprvé digitálně:..Podle vzpomínek na skutečný proces se Sókratem, ale především podle své ideální představy o tom, jak má vypadat opravdový fi…

Studňa
Jeden múdry človek, ale nebol to policajt, raz odhalil tajomstvo vraždy a z tajomstva sa razom stalo najstaršie kriminalistické pravidlo. Je jednoduché: vraždí sa buď pre peniaze, alebo kvôli ženám. Krauz a Fischer odrobili na oddelení vrážd pekných pár rokov a mohli ib…

Technická italština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická italština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíč…

Magická Praha
V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Společnost nevolnosti
Audiokniha Společnost nevolnosti je výběrem esejů z knižní podoby. Jak na začátku knihy uvádí Václav Bělohradský: “První vydání této knihy vyšlo na samém konci roku 2007, nevolnost, o níž v ní uvažuji, od té doby změnila skupenství. Stala se tekutým hněvem, zalévá celou…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Klid je síla
V den, kdy její milý odjížděl transportem smrti, dal Zdence Fantlové prostinký snubní prstýnek. Síla lásky ji udržela na živu navzdory koncentračním táborům i pochodu smrti...Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežila a svůj osud velice sugestivně …

Zápisky mladého lekára
Cyklus poviedok Michaila Bulgakova Zápisky mladého lekára je retrospektívnym pohľadom začínajúceho spisovateľa na svoje lekárske začiatky. Autor, niekedy sebaironicky, avšak vždy s pocitom veľkej zodpovednosti za ľudský život, rozpráva o svojich prvých, často závažných,…

Hovory o józe a mystice č. 11
Obsahuje nové pojednání autora "Vědomí je vše, vše je vědomí", o důležitosti a moci vědomí, a o způsobech, kterými je můžeme poznat. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Třetí pečeť
V příběhu zasazeném do středověké Anglie se opět setkáme s Grace a Simonem de Wallrey, s nimiž jsme se seznámili v historické detektivce Sedmý hřích se trestá smrtí. Nedaleko godstowského kláštera, nacházejícího se poblíž sídla Wallreyových, byla spáchána vražda a další…

Humoristické povídky Stephena Leacocka
Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Reklama ...vážně!? 2
...ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochyb…

Za oponou války
Audiokniha Jakuba Szántó, válečného reportéra a zpravodaje České televize na Blízkém východě, přibližuje autorovy dramatické zážitky z frontových linií, teroristických útoků, revolucí i státních převratů. Původně vystudovaný historik své zážitky očitého svědka zasazuje …

Emil Běžec
Emil Běžec - audiokniha obsahuje úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy doplněné dokumentárními nahrávkami. Čte Ivan Trojan. Autor Pavel Kosatík. Režie Aleš Vrzák. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. „Byl jednou jeden Emil, běžec, Zátopek. Běhal a běhal, …

Hubneme s Křídly
Nahrávka je zaměřena k celkovému nastartování organismu vložením očistných kódů na hubnutí podle proporcí každého jedince (výška, věk nebo stavba kostí). Tzn., že zhubnete na váhu, která je pro vás v daném životním období daná. Tuto metodu nelze použít s dodatkem „chci …

Když vyhraje Rusko: Možný scénář
Znepokojivá vize alternativní budoucnosti. Znepokojivě realistická prognóza možného vývoje poté, co Ukrajina v roce 2025 přistoupí na nevýhodnou mírovou dohodu. Kniha o opakujících se vzorcích ruské agrese a stále stejné nerozhodnosti Západu. Je 27. března 2028 a ruské …

Němčina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Máj
Další rozhlasové zpracování slavné Máchovy básně v režii Josefa Melče. Přednes Radovan Lukavský, Vladimír Ráž, Josef Somr, Viktor Preiss a Ladislav Frej. Zpěv Květoslava Němečková. Natočeno v roce 1986.