Audiokniha Herecký portrét Vladimíra Šmerala

Rýchlokurz geniality
Na prahu ďalšej technologickej revolúcie, vážnych následkov klimatických zmien a vo víre svetových megatrendov, ako je starnutie populácie či deglobalizácia, je úplne jedno, či niekto vie vymenovať všetky dôležité priemyselné odvetvia Hondurasu. Svet sa už dávno nekončí…

O kalifu čápovi
Wilhelm Hauff patří k předním světovým pohádkářům. Ačkoli zemřel v pouhých pětadvaceti letech, jeho pohádky hojně inspirované kolébkou pohádkových příběhů, Orientem, nepostrádají svůj romantický půvab i dějově vypjaté okamžiky často spojené s magickým kouzlem čarovných…

Aktivně – Němčina na každý den
Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi…

The Kiltem Massacre and other horror stories
The audiobook The Kìltem Massacre and other horror stories is based on the successful and highly rated book Horror Stories by Jan Opatřil, written by the author under the pseudonym Dan Angus. It contains 10 chilling short stories + the title story Kìltem Massacre. The b…

Aristokratka na koni
Problémy s modrou krví a rodinným sídlem doslova v Kostce. „Nejchudší zámek v Čechách“ zůstává věrný svému označení, a tak tu hraběcí rodinka ani personál rozhodně nemají ustláno na růžích. Místo davů návštěvníků se na zámku kupí neproplacené faktury za vodu a hrozí, že…

Prohřešek
Čtyři brutální vraždy. Vrah bez zjevného motivu. A jediná žena, která ho může zastavit. Zkušenou a talentovanou soudní psychiatričku Jane Halifaxovou požádá bývalý kolega – a bývalý milenec – inspektor Eric Ringer o pomoc při řešení brutální vraždy. Oběť byla nalezen…

Až moc blízko
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůs…

Dějiny naší rodiny
Rozhlasová četba na pokračování z knihy populárního spisovatele pro děti Jana Rysky z r. 1979. Čte: Eduard Cupák.

Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt
Během strašlivé bouře po cestě temným Děsohvozdem zmizí z maringotky kočovných loutkoherců Baculíkových jejich jediný synek zvaný Špunt. Zatoužil totiž po kariéře panoše Rodriga Raubíře ‒ nejhrůznějšího z loupeživých rytířů, jenž sídlí ve zdejších končinách ‒ a vydal se…

Oni a já
Román o rodičích a dospívajících dětech je plný anglického humoru, ale nechybí v něm ani moudrá zamyšlení nad nejdůležitějšími hodnotami v lidském životě. Na tapetě je mnoho témat všedního dne, počínaje druhem bydlení, způsobem obživy, volbou zaměstnání, přes vztah k př…

Bylo nás pět
My hoši, co spolu chodíme, prožíváme všelijaká dobrodružství... Oblíbené příhody Petra Bajzy i jeho kamarádů Čeňka Jirsáka, Tondy Bejvala, Edy Kemlinka a Pepka Zilvara ve zbrusu nové, vpravdě rošťácké audioknize! Syn majitele koloniálu se smíšeným zbožím na prvorepublik…

Hrudka Babulka
Pohádka Františka Jungbauera Hrudka Babulka je příběhem o hrudce hlíny Babulce, která se stará o čtyři zrnka pšenice, až vyrostou do klasů a putují k lidskému stolu, aby se z nich stal chléb. V krátkých kapitolách jsou zobrazeny různé zážitky, které na této cestě potkáv…

Meditace dalajlamovy kočky
Přinášíme šest řízených meditací od autora bestselleru Dalajlamova kočka. Každá z meditací začíná příjemným protažením inspirovaným technikou jógy a pilates. Jako první se seznámíte s meditační technikou zaměřenou na dech, pak následuje meditace zaměřená na zvuk předení…

Žensko-mužské vztahy
Krátké úvahy autora bestselleru „Proč ženy muže (ne)chápou“ a „Proč ženy muže už více chápou“. Možná někdy někoho provokující, vždy však v jádru laskavé - a vysoce čtivé. Ženy, smíte být stejně do světa jako muži Na co ženy a muži žárlí V čem se ženy a muži navzájem nej…

Deník malého poseroutky 11
Na Grega toho začíná být trochu moc. Jediné, co mu doopravdy jde, jsou videohry, jenže rodiče trvají na tom, že by si měl rozšiřovat obzory a dělat taky něco jiného. Když Greg najde ve sklepě starou kameru, má konečně v ruce důkaz svého nezměrného talentu, a hned začne …

Vánoční rozjímání
Tichý čas versus čas stresu a nákupů. Nádherná zamyšlení, plná něhy a lásky, která by neměla chybět žádnému adventu. Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech…

Osada havranů
O statečném Havranpírkovi a jeho odvážných činech. Napínavý dobrodružný román od autora Lovce mamutů vás vtáhne tentokrát do života prvních osadníků a zemědělců na českém území v mladší době kamenné. Nádherně napsaný dobrodružný příběh přibližuje představu o životě n…

Šifra mistra Leonarda
ODHALTE TAJEMSTVÍ VEPSANÉ DO OBRAZU SVĚTOZNÁMÉHO RENESANČNÍHO MALÍŘE LEONARDA DA VINCI. Profesor náboženské symbologie Robert Langdon je přivolán do pařížského Louvru kvůli smrti správce uměleckých sbírek Jacquese Sauniéra. Proč zrovna on? Vedle těla je nalezena šifra, …

Údolí strachu
Sherlock Holmes a jeho věrný souputník doktor Watson se opět vydávají po stopě zločinu, který má tentokrát kořeny v minulosti a je důsledkem dávného zla. Celý příběh je názornou ilustrací anglického přísloví o tom, že staré viny mají dlouhé stíny. Čte: Josef Kaluža

Stopy mých otců
Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T…

Zpupnost
Když jsou nalezena v pražské Kolbence dvě ohořelá těla, všichni se domnívají, že jsou to bezdomovci. Mrtvoly není možné identifikovat, nikomu ale nechybí. A vedle toho se na základě anonymního udání spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské f…

Černá luna
Když se vám zjeví Lucifer, aby vás požádal o malou službičku, je to vždycky problém. Zvlášť, když se ten problém jmenuje Lilith, která je na útěku z pekla poté, co velkému šéfovi provedla něco nepěkného. Může to být horší? Jistě. Když jste lovec démonů a shodou okolnost…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Vraždy v kruhu
Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…