Audiokniha Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka V.

Anne z ostrova
„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn…

Tajemství planet
Detektivní hra na motivy knihy Hany Proškové o pátrání po tajemství fresky, která skrývá vraždu... Účinkují Pavel Soukup, Monika Švábová, Milan Vlachovský, Inka Brendlová, Jaroslav Heyduk, Václav Neužil, Jan Gross, Ladislav Beneš. Režie: Mirolsav Buriánek (1987)

Oliver Twist
Audiokniha Oliver Twist namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. Oliver Twist is a poor orphan boy. He hasn’t got a mum or dad and he lives in a terrible place called the workhouse. One day, he makes the master of the workhouse very ang…

Layla
BYLA TO LÁSKA NA PRVNÍ POHLED. TEĎ VŠAK JEJICH VZTAH ČELÍ ZKOUŠCE. JE POUTO MEZI NIMI DOSTATEČNĚ SILNÉ, ABY JI DOKÁZALO USTÁT? JE LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT? Leeds s Laylou se do sebe zamilují na první pohled a vypadá to, že jejich pouto nemůže nic narušit – aspoň do c…

1001 myšlenek: část Věda a Technika
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Warren XIII. a šeptající les
„Nikdy nezapomeň, že v hotelu je tolik místa pro přátelství, kolik je v něm pokojů. To znamená, že ať ti život uchystá cokoliv, vždycky se budeš moct spolehnout na přátele.“ Warren je šťastný chlapec. Vždyť řídí jediný potulný hotel na světě. Ten i s jeho zaměstnanci v…

Mocní
Poslyš příběh z dob před proměnou světa. Z dob, kdy lidstvu vládli Mocní – dva muži a jedna žena –, ti, co získali od samotné tvůrčí síly mimořádné schopnosti. Učili nás a chránili před děsivými tvory, nárokujícími si své místo na Zemi. Říkalo se jim Gwifrové, my jsme j…

Dědina
Hranice jsou tady rozorané mezi poli i mezi lidmi, takže všichni tu na sebe vědí všecko, počítají každou korunu a civějí druhým do talíře i do postele. Život je zde ještě pevně spjatý s půdou a odehrává se natěsno na ploše vlastního dvorku, hospody či krámku… Taková je …

Kate v záři reflektorů
Kate Garfieldová a Anderson Walker jsou nejlepší přátelé a tráví spolu všechen čas. Navzdory všeobecnému přesvědčení na sobě ale rozhodně nejsou závislí. Jezdí spolu na divadelní zkoušky? Jasně, je to ekologické a efektivní. Radí se navzájem o každém životním rozhodnutí…

Nohy z jílu
Do Ankh-Morporku, největšího města Zeměplochy, vtrhl sychravý Prvopodzim. Sir Samuel Elánius i jeho Městská hlídka jsou už zase v pohotovosti, neboť v mlhavých uličkách se vrší tajemství, která je záhodno rozluštit. Stihnou to strážníci s vrchním velitelem dřív, než to …

Počátek
Ať jsi kdokoli. Ať věříš čemukoli. Všechno se brzy změní. Fantasticky vynalézavý román od nejpopulárnějšího autora thrillerů na světě. Čte Martin Sláma. Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúča…

Křišťálový klíč III.
Podnikavý sklářský rod Heřmanů ve stínu blížící se Války o rakouské dědictví. Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se s…

Francesca di Rimini
Dramatické dílo Jana Nerudy není rozsáhlé a upadlo téměř v zapomnění, přesto - nebo snad právě proto - mu na vltavském rozhlasovém jevišti dáváme zasloužený prostor. Příběh nešťastné Francescy provdané z politických důvodů za znetvořeného šlechtice dojímá dodnes tragick…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Jóga vědomí slovem 2
Jóga vědomí slovem 2 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 2. 12. 2017. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3.Kultivace vědomí dechu (jóga-u…

MAVERICK – Pěšec na odpis
Jeden z nejlepších tvůrců české fantastiky Miroslav Žamboch přichází s dalším úderným příběhem z jeho oblíbeného žánru fantasy. Rozsáhlá novela „MAVERICK – Pěšec na odpis“ se řadí do úspěšné řady Žambochových knižních „kolibříků“, z níž vám přinášíme již čtvrtý příběh. …

Mademoiselle Coco a vůně lásky
Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn…

Miláčku, zdechni!
Obraťte se s důvěrou na šamana. Od autorky knih Indiánský erotikon a jak jsem rodila syna z kmene Čerokí. Třicet povídek napsaných s vtipem a respektem k indiánské tradici a způsobu života. Životní zkušenost Danky Štoflové je unikátní: česká malířka odjela zkusit štěstí…

Hrubín: Špalíček pohádek
Původní snímky této kompilace byly nahrány v roce 1962 ve studiu Omniton. V roce 1996 obohatila producentka titulu Naďa Dvorská nahrávky o doprovodnou hudbu skladatele Miloše Vacka a Bonton, který v té době disponoval archivem Supraphonu, je znovu vydal v roce 1996 pod …

Případ zmizelých kormidelníků
Již pátá autorova detektivka z trampského prostředí. Opět se setkáte s trampskou osadou Daisy a zažijete s nimi dva detektivní případy. V prvním pomáhají členové osady kamarádovi, který se ocitl ve velkém průšvihu, v druhém si myslí, že stráví klidnou dovolenou na vodě,…

Pelyněk: Díl 3
Na hlavy odpůrců Nové republiky dopadá ostří mechanické sekery. V císařských laboratořích se rodí bojové stroje, metropoli brzy pohltí plameny vzdušné bitvy. Válka vrcholí a naděje na vymýcení pelyňku mizí. O záchranu světa se pokusí syn vůdce monarchistů i žena putujíc…

Velice lehká smrt
Krátká a stručná audiokniha o smrti. Jak pochopit a přijmout stáří. Novela z roku 1964, která vyšla česky jedinkrát v roce 1967, v mnohém překročila svou dobu. Autorka v ní líčí posledních několik týdnů života své matky. Téměř reportážní až naturalistické líčení fyzické…

Newtonův mozek
První česká science fiction. Dva dobří přátelé si slíbí, že pokud jeden z nich zemře, druhý mu uspořádá hostinu, na které se mu přítel zjeví. Když jeden padne v bitvě, druhý splní slib. Přítel se skutečně zjeví a vezme ho do paláce Kinských, kde se začnou dít podivné …

Klub divných dětí
Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…