Audiokniha Hardcore historie

Stehy
Do butiku úspěšné návrhářky Lucie vejde Anna, mladá studentka filozofické fakulty, která si chce koupit nový kabát. Nesetkává se jen zákaznice s prodavačkou, ale především milenka s manželkou. Anna udržuje tajný poměr s Luciiným manželem a přišla pohlédnout do očí své k…

Obrazy ze starého zákona
Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Hypnotizér
Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bez…

Propustka na svobodu
Historická freska odehrávající se na pozadí dějin Skotska, Anglie a Nového světa, jejímiž protagonisty jsou mladí lidé a jejich dobrodružná cesta za svobodou… Mladý Mack touží odnepaměti po svobodě, miluje zelené vrchy Skotska a sní o bílém domku, dětech a ženě. Je však…

Střepy úzkosti
Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

Newtonův mozek
Nejzajímavějším útvarem, pro který je dnes Jakub Arbes především vyhledáván a čten, je ovšem jeho romaneto. Termín, který mladému začínajícímu literátovi poradil sám Jan Neruda, označuje obsáhlejší povídku spojující tajuplné, dobrodružné a vědecko-fantastické motivy. Dě…

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Kameny chrámu
Citadela, poslední a životní dílo Antoina de Saint-Exupéryho, bývá obdivována pro hlubokou moudrost i vroucnost duchovního vyznání vpravdě lidského srdce. Výběr překladatelky Věry Dvořákové, nazvaný Kameny chrámu ovšem působí jako sevřený a svébytný celek. S osobním zau…

Vadí - Nevadí
Kriminalita v meste zvláštne narastá, ešte nikdy nebolo v uliciach toľko násilia a nepokojov. Podpaľačstvo v dokoch. Dobodaný muž v aute. Vražda v mestskom parku. Čo spája všetky tieto zločiny bez zjavnej príčiny, po ktorých nezostávajú žiadne stopy? Hlavná vyšetrovateľ…

100 statečných - Host č. 15 - Jef Kratochvil 06.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Kratochvíl (fotograf)

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Pohádky z lesa
V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka – rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléče…

Zvítězit v boji o čistotu
Seminář s podtitulem Křesťané a zdravý vztah k sexu. Záznam dvoudenní konference s Jamesem Cecym. James je znám jako zanícený a svědomitý učitel Bible, svoje semináře má nejen v církvích, ale i na vysokých školách. Jeho vyučování je zaměřeno na potřebu osobní čistoty a …

Zářící den
Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Tři mušketýři (1960)
Jeden za všechny, všichni za jednoho!Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrů a jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Poprava
Už se zase trestá jako za středověku. Jenom kat je dnešní… Na Šibeniční skále, která na předměstí Reykjavíku slouží už stovky let jako turistická atrakce, se ten oběšenec objevil v naprosto nevhodnou dobu. Tým vyšetřovatelů v čele s ráznou Erlou proto musí od počátku po…

Muž z labyrintu
Ne každý labyrint má cestu ven… Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mys…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Kukučkový dedko
Kde bolo tam bolo, bol raz jeden obyčajný svet. V tom svete boli obyčajné mestá, obyčajní ľudia a obyčajné veci. Alebo nie? Posúďte sami – slniečko dostalo zo studenej zmrzliny angínu, dážďovka lietala na dáždniku, šijací stroj zbieral po lese huby a dedkovi malého škôl…

Fantasma
Vítejte ve Fantasmě. Platí tu jen dvě pravidla: Přežít a nepropadnout lásce. Když Ofélii a Genevieve náhle zemře matka, nemají ani čas truchlit. Ofélie totiž zdědila nejen mocnou nekromantskou magii, ale také obrovský dluh na jejich domě. Situace se však brzy ještě zho…

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 3
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!
Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon…

1794 – Tři růže
Sestupte do hrobu pro živé, kde staré jizvy zakryjí jedině nové rány! Krev z hrdla nevěsty vystříkla po svatební noci až na lustr, ale má ji vážně na svědomí pomatený hraběcí novomanžel Erik ze Tří Růží, jehož kruté zrání v karibské kolonii rokokového Švédska autor vylí…