Audiokniha Hänsel und Gretel und andere Märchen

Z kroniky mého života
Rozhlasová fantazie na motivy vlastního literárního životopisu Josefa Lady. Režie Josef Melč.Osoby a obsazení: Josef Lada (Jan Hartl), Hašek (Vítězslav Jandák), Patera (Milan Neděla), Mikeš (Oldřich Vízner), Marýsek (Josef Kemr), Švejk (Jiří Bruder), Balabán (Vlastimil …

Mirandolina
Italský dramatik Carlo Goldoni svou Mirandolinu napsal v roce 1753 a od té doby, obrazně řečeno, mazaná benátská hostinská neslezla z jeviště.Jiří Štěpnička ztvárnil v tomto nestárnoucím příběhu barona Ripafrattu, jednoho z nápadníků rázné Benátčanky, který nakonec dost…

Nemesis
Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),…

Werich, Horníček: Předscény
Základním jevištním projevem ve všech hrách Osvobozeného divadla Jiřího Voskovce a Jana Wericha byly od dob Vest Pocket Revue vždy předscény. Tehdy vznikly náhodou, aby se rychle zabavilo publikumklábosením dvou komiků před oponou, než se vyřeší problém na jevišti. Úspě…

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Viděla jsem vraždu
„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Wolker: Sbohem, děvčátko
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 2649 "Jiří Wolker Sbohem, děvčátko" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Milostné dopisy Jiřího Wolkra (*29.3.1900 - †3. ledna 1924), adresované Marii Koldové...jsou více než citov…

Šikmý kostel 3
Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s…

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Nespoutaná
Kým jste byly předtím, než vám svět řekl, kým máte být? Audiokniha Nespoutaná je plná intimních vzpomínek, u nichž v jednu chvíli roníte slzy a v další nemůžete samým smíchem popadnout dech. Je plná krásy, ale i syrovosti trpkého ženství, obehnaného nástrahami života a …

Sleva 30% - Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Pokrývač: Obrazy ze života ing. Řezníčka
V novele Pokrývač se Miloň Čepelka ohlíží do dob husákovské normalizace, kdy si lidé s uměleckými ambicemi v tzv. šedé zóně namlouvali, že přes všechny strachy a úhybné manévry mají své životy pod kontrolou. Příběh s podtitulem Obrazy ze života ing. Řezníčka, vyprávěný …

Jak přežít svého muže
Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit ke své herecké kariéře, ale setkává se s běžnými strastmi svobodných matek a zamotává se do bláznivých situací při hledání lásky. Svérázně a s vtipem řeší a komentuje různé životní situace, které by někteří označi…

Čechura: Medvěd 09
Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08…

Sestry Blueovy
Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo…

Príhody tuláka po Slovensku
Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Srdce včely má pět komor
Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi da…

Volání vlka
„Zdá se, bratře,“ pokračoval Nortah, „že naším hlavním darem světu je zkáza.“ Vélin Al Sorna je ve Sjednoceném království žijící legendou. Pod jeho vedením byly dobyty celé říše – a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co svět doposud spatřil. …

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Pár zbytků pro krysy
V roce 2020 se představil novelou Smrt bývá nehezká a rovnou předvedl, že je skvělým vypravěčem, který si nebere servítky. Tentokrát v ruce držíte knihu, kde Jiří Sivok odhaluje svou povídkovou tvorbu.Obestře vás temnota, kterou naleznete jak ve své minulosti, tak v sou…

Prokletí Schwartzovy vily
Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen…

Ten kouř kolem tebe
Na Aljašce právě vrcholí zlatá horečka, které podlehly tisíce mužů. Jsou mezi nimi i Chris, zvaný také Kid nebo Smoke, a Shorty. A byl mezi nimi i Jack London, který své zážitky a zkušenosti z pobytu na drsném severu zúročil v nejedné své knize. A právě podle jeho povíd…

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu
Dalajlamova kočka je zpět se svými pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy! Audio verze bestselleru Davida Michieho. Čte Ivana Jirešová. Délka 7h 14m. Nahráno ve studiu Chevaliere s.r.o. v roce 2020. Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti…

Provazochodkyně
Pokračování audioknihy Dívka, která spadla z nebe. Marian Sutrová, jedna z mála přeživších agentů Velitelství zvláštních operací, čelila zatčení, brutálním výslechům i hrůzám pobytu v koncentračním táboře Ravensbrück. Na jaře roku 1945 se vrací do Anglie, kterou sotva p…