Audiokniha H2O a tajná vodní mise

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24
Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, o domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, o vodnících, samotném císaři pánu i o Stázině, které náramně slušela červená sukně. Dokončení seriálu rozhlasových večerníčků, kte…

Skácel: Pohádky z Valašského království
Lidové pohádky z valašského kraje, zaznamenané Benešem Metodem Kuldou, převyprávěl jeden z největších českých básníků Jan Skácel již v první polovině osmdesátých let. Pohádky z Valašska jsou jasné, poctivé, nekompromisní, nepostrádají však přitom kouzloa tajemství. Skác…

Tři mušketýři (1971)
Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo…

Italské prázdniny
Známý literární cestopis Jana Wericha poprvé na 2CD v rozšířené - rozhlasové - podobě autorského čtení. Zatímco pro předchozí vydání v nahrávce na LP nebo CD připravil Jan Werich jen malou část ze svých letních italských vzpomínek, rozhlasový záznam zahrnuje téměř dvojn…

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Kanibal
Románem Kanibal předkládá Lubomír Macháček čtenářům střet dvou výrazných osobností, lékaře a jeho bývalého pacienta, který vyhledá svého terapeuta krátce po návratu z vězení, aby se mu pomstil za domnělou křivdu. Jejich vzájemný souboj o pravdu života je nejen bojem o f…

Život a dílo skladatele Foltýna
Román navazuje na Čapkovu noetickou trilogii (Hordubal, Povětroň, Obyčejný život), ale na rozdíl od ní v tomto případě už nejde o nepoznatelnost mnohotvárného lidského života. Devatero monologických svědeckých výpovědí o nepoctivém skladateli Foltýnovi (desátou připojil…

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Zlatovláska
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Krvavý román
V roce 1994 vyšel Krvavý román v Pasece ve zvukové podobě na třech kazetách, geniálně namluvený Leošem Suchařípou ve studiu Českého rozhlasu Brno. Nezaměnitelný hlas tohoto herce a překladatele přidal novou hodnotu Váchalově svébytné ironii a humoru.

Doba z druhé ruky
Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015. Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily…

Ešte si to premysli
Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Meditace dalajlamovy kočky
Přinášíme šest řízených meditací od autora bestselleru Dalajlamova kočka. Každá z meditací začíná příjemným protažením inspirovaným technikou jógy a pilates. Jako první se seznámíte s meditační technikou zaměřenou na dech, pak následuje meditace zaměřená na zvuk předení…

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Předmluva - Americká elegie
Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot…

Feťák
Droga vyhrává kontumačně Burroughsova prvotina, v níž se autor pokouší „co možná nejpřesnějšími a nejjednoduššími slovy“ zachytit svou zkušenost s drogami. Nevzrušené dětství na americkém Středozápadě. A také strach z nočních můr a fyzického násilí, halucinace a plachos…

Hodina v rodném městě
Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh…

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně