Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Audiokniha Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Délka:

1 hod 13 min

Čte:

Antonín Jedlička

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kalmann a spící hora

Kalmann a spící hora

Islandský Forrest Gump vždy přijde věcem na kloub. Kalmann Óðinsson, svérázný samozvaný šerif vesničky na nejsevernějším cípu Islandu, má mentální schopnosti Forresta Gumpa, ale je právě tak citlivý a vnímavý a snaží se přijít věcem na kloub. Třeba tomu, jestli byl jeho

Obrázek podcastu Případ Aleny Struskové

Případ Aleny Struskové

Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z

Obrázek podcastu Zlo v Sethanonu

Zlo v Sethanonu

Nad Midkemií duje zlý vichr. Murmandamus svolává své legie a chystá se k invazi do Ostrovního království. Arutha je odhodlán čelit této hrozbě, ale bez pomoci přátel zkáze zabránit nedokáže. Pug a Thomas se vydávají na nebezpečnou výpravu, která je zavede až na počáte

Obrázek podcastu Jeremyho farma nejen zvířat

Jeremyho farma nejen zvířat

{'cs': '„Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“\n\n „I ti, kdo Clarksona zarytě nenávidí, ho jako farmáře shledají sympatickým“.\n\nUž když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení Top Gearu, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlas

Obrázek podcastu Šelma

Šelma

Politická vražda, nebo zločin sériového vraha? První díl volné detektivní trilogie s prvky politického thrilleru. Bylo skutečně hlavním cílem vraha umlčet nepohodlného novináře? Detektivka s prvky politického thrilleru se odehrává na Šumpersku. Na chatě je nalezen zavra

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 76 - Mnislav Zelený 08.06.2014

100 statečných - Host č. 76 - Mnislav Zelený 08.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Zelený (etnolog a cestovatel, indiánským jménem Atapana)

Obrázek podcastu Z mého severoitalského deníku

Z mého severoitalského deníku

„Ano, i jeden polibek může být polibkem smrti. Což je obzvláště tady, ve vroucí Itálii, katastrofa. Emoce a láska se nedají vměstnat jen do žhavých pohledů a slov, cezených přes roušku jako špagety přes sítko...“ Jak prožívá těžkou koronavirovou pandemii v Itálii roku 2

Obrázek podcastu Pozvedněte svou hru

Pozvedněte svou hru

Jdi úspěchu naproti, sám od sebe nepřijde. Výkonnostní kouč, řečník a autor Alan Stein Jr. vám poradí, jak zvýšit svou produktivitu a dosáhnout všech cílů, které jste si vytyčili. Naučte se metody a strategie, které používají elitní hráči a týmy k dosažení světové úrovn

Obrázek podcastu Osvícení

Osvícení

Horský hotel Overlook se nachází v nejpůvabnějším koutě státu Colorado a zvlášť v zimě budí dojem klidu. Wendy Torrenceová si v něm touží nejen odpočinout, ale také docílit zlepšení narušených rodinných vztahů. Naproti tomu její manžel Jack, zkrachovalý učitel a nevyléč

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 18

Hovory o józe a mystice č. 18

Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé

Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě

Obrázek podcastu Kolo času VI.: Pán chaosu

Kolo času VI.: Pán chaosu

Moc pána zla uvězněného v Šajol Ghúlu sahá každým dnem dál a dál.… Rand al’Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný jednoho dne osvobodí. Ten už ostatně po zlomení několika věznících pečetí nabývá na síle, oživuje dva obávané Zaprodance

Obrázek podcastu Tady Vorel, pitevna

Tady Vorel, pitevna

Kdo nesmí chybět v žádné pořádné kriminálce? Soudní lékař. Ten, který dělá práci, jakou mu nikdo nezávidí. Prohlédnout zemřelého na místě, provést pitvu a vysvětlit, proč a jak dotyčný zemřel. Docent František Vorel se za svoji kariéru podílel na řešení více než sedmnác

Obrázek podcastu Nahoru na horu

Nahoru na horu

Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmí

Obrázek podcastu Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Vzkaz v láhvi

Vzkaz v láhvi

Jak dlouho se nese volání o pomoc na mořských vlnách? Může ještě někoho zachránit? Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí téměř zapomenutá láhev se sotva čitelným dopisem uvnitř. První slovo vzkazu psaného krví je dánsky a znamená POMOC. Když se tahle podiv

Obrázek podcastu Balady Jiřího Wolkera

Balady Jiřího Wolkera

Jiří Wolker ( *29. března 1900 – † 3. ledna 1924) Komentář k původnímu albu DV 15171: Jiří Wolker náležel k mladému básnickému pokolení z počátku dvacátých let, které v jinošském věku zažilo první světovou válku, zrálo v paprscích Velké říjnové revoluce, a zaněcujíc s

Obrázek podcastu Síla pozitivního jednání

Síla pozitivního jednání

„Lidé, kteří jednají pozitivně, dosahují lepších výsledků.” Svět kolem nás se totiž zlepšuje prostě jen tím, že jednáme pozitivně. Z tohoto jednání nám může plynout okamžitý prospěch od lepšího zdraví, otevřené mysli až po harmonii ve vztazích. Audiokniha významného aut

Obrázek podcastu Noční návštěvník

Noční návštěvník

Zámečník chodí na návštěvy zásadně bez ohlášení, ale žádný strach. Odemkne si sám! Po nevydařeném soudním procesu je proslulý vyšetřovatel Lincoln Rhyme donucen ukončit spolupráci s newyorskou policií. Ani hrozící kriminál však neohroženého kvadruplegika neodradí od sna

Obrázek podcastu Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině

Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině

Sjednocená Evropa není bez chyb, ale právě proto si od nás žádá dennodenní péči. Barbarskou světovou válkou pobořená, pak dlouho rozdělená a zadrátovaná, vždy rozdrobená a s nejasnou východní hranicí, nicméně proto ochotná propojit to, co je očividně vlastností celku. M

Obrázek podcastu Andělský let

Andělský let

Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh