Audiokniha Goethův Faust

Trestanec
Ajriš sa chce vysekať z problémov, preto prijme ponuku a pridá sa na stranu zákona. Nie všetko však ide podľa plánu. Starý nepriateľ opäť spriada plány a zaťahuje ho zas a znova do udalostí, ktoré mnohým zmenia život. Lenže tentoraz v tom Ajriš nie je sám. Noví priateli…

Cyrano z Bergeracu
Cyrano z Bergeracu je ušlechtilým mužem. Potajmu miluje svou sestřenici Roxanu, ale vyznat lásku se neodváží. Chce aby byla štastná, a tak po tajmu podporuje svého soka Kristiana, do kterého je Roxana zamilována. Pomáhá mu psát milostné dopisy i vyznávat lásku.

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Life is Awesome!
Filip is a young, beginning teacher. He lives in a modern two-room apartment at the edge of a small city with his dog Aron. He recently got broken up with by his girlfriend Elis. Thankfully, she left for England for a part-time job. It's difficult to forget someone, who…

Obchodná španielčina A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Obchodná španielčina A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, t…

Trvalý záznam
Edward Snowden. Muž, ktorý odtajnil americký systém masového odpočúvania a sledovania verejnosti. Systém, ktorý sám pomáhal vybudovať. Dvadsaťdeväťročný Edward Snowden v roku 2013 šokoval svet, keď sa ako príslušník CIA a NSA rozišiel so svetom amerických tajných služie…

Faraon
Ramses je mladý následník egyptského trůnu, tak trochu horká hlava, zapálený válečník. Před sebou má vidinu trůnu, chce na něj usednout po svém otci, chce vládnout dobře. Jenže to, s čím se jako nový vládce Egypta musí utkat, je nepřehledný propletenec vztahů a vazeb, m…

Intenzita
Šestadvacetiletá Chyna Shepherdová se po půlnoci dívá z okna zalitého měsícem, protože první noc v domě rodičů své nejlepší přítelkyně v údolí Napa nemůže usnout. Její neklid se ukáže jako oprávněný. Do domu vnikl psychopat Edgler Foreman Vess s úmyslem pozabíjet všechn…

Kolíbka
„Někdy si myslím, že zrovna v tomhletom je malér světa: moc vystydlejch mrtvol na těch nejvyšších místech.“ Sci-fi román o lidské zaslepenosti, který dlouho nepustíte z hlavy. Kolíbku, která vyšla v roce 1963, považoval Kurt Vonnegut za jeden ze svých nejlepších román…

Vražedná naděje
{'cs': 'Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri …

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Dobývání vesmíru
Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…

Řešíme vraždy
To jsou nápady, udělat z řešení vražd rodinný podnik! Zpočátku to vypadalo na vcelku příjemný džob. Kdo by nechtěl dělat osobní strážkyni postarší zámožné spisovatelce na jejím soukromém ostrově u břehů Jižní Karolíny? I když jí, pravda, jeden ruský miliardář vyhrožuje …

Složka 64
Zneužívání a násilí patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž následky zdejšího pobytu pronásledují celý život. Asad s Rose přimějí Carla, aby znovu otevřel starý př…

Pikový kráľ
Ďalší prípad komisára Ledeckého a jeho kolegov z oddelenia vrážd začína nálezom mŕtveho muža ázijského pôvodu vo vyschnutom koryte jedného z kanálov na periférii Bratislavy. Na základe niekoľkých strelných poranení nikto nespochybňuje, že ide o násilnú smrť zavinenú cud…

Spát v moři hvězd - Kniha II.
Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj …

Vánoce na Manhattanu
Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

Zlatí netopýři a růžoví holubi
Kdyby Durrell dorazil včas, možná by blboun nejapný nevymřel. Vtipná i poučná kniha o velké výpravě za záchranou ohrožených druhů ptáků a plazů na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. Když Portugalci objevili v Indickém oceánu souostroví později nazvané Maskarény, nast…

Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si (1835-1908), která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.

Rikki-tikki-tavi a jiné povídky o zvířatech
Výpravy do exotiky za zvířecí duší. Povídky Rudyarda Kiplinga vás potěší, dojmou, rozteskní, možná i rozpláčou. Autor Knihy džunglí opět potvrzuje, že rozumí zvířecí duši. Hrdiny šesti povídek autora nesmrtelné Knihy džunglí jsou zvířata. V jedné z nich malý mungo Rik…

Entomologův odkaz
Další neuzavřený případ zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. Smrtelně nemocný entomolog totiž tušil, že kdo má motivaci utnout jeho krátící se dny a zanechal po sobě na místě činu ši…

Zdvořilostní návštěva
Sevar je po bitvě o Surad vzhůru nohama. Královna Viola se vlády chopila velmi roztřesenou rukou a budoucnost je nejistá. Rytíř Jen Mantichor z Fernostu, který si zvyká na své ostruhy, se vydává na diplomatickou misi s cílem obhájit svrchovanost koruny. Nemá zdání co ho…

Hrobová hora
V Lost Creek se scházejí členové podpůrné skupiny pro rodiny pohřešovaných. Pozornost Madison Harperové ale upoutá především jeden případ: před pěti lety se dvě dívky a jejich kamarád vydali na túru na nechvalně proslulou Hrobovou horu. Vrátil se jen on. Madison se zdá,…

Prameny živé vody
Podle stejnojmenné knihy o životě a díle přírodního léčitele a zakladatele vodoléčby pro rozhlas upravil Pavel Linhart. Příběh popisuje životní osudy zakladatele lázeňské tradice v Jeseníku Vincence Priessnitze. Miloš Kočka se dlouhodobě věnoval osobnosti V. Priessnitz…