Audiokniha Galerie slávy - Antonín Panenka

Janek a kouzelná fazole
Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zahrada
Fantazijní příběh Jiřího Trnky má pět dětských hrdinů, dále pět slonů, jednoho zlomyslného kocoura, jednoho trpaslíka a spoustu psů, kteří si do tajemné zahrady, kde se dějí zázraky, chodí pít psí víno... Pohádkový příběh mohou znát děti i z animovaného filmu Břetislava…

Busy Day - Handling Big Order
Audiokniha Busy Day - Handling Big Order nabízí příběh o jednom velmi rušném dni, díky kterému se posluchač nenuceně naučí spoustu nových anglických slovíček z pracovního prostředí. Napsal i namluvil Richard Ludvík. Audiokniha je pro středně pokročilé studenty. Moderní…

Dyk: Zmoudření Dona Quijota
Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

Werich: O žlutém mužátku
Werichova málo známá pohádka O žlutém mužátku byla zařazena do knížky Lincoln 1933, která vyšla v roce 1970 a - až na výjimky - už se nedostala ke čtenářům. Téměř celý náklad byl totiž zničen. Podobný osud potkal i zvukový záznam pohádky. Přestože ji autor načetl pro Su…

Epištoly k nesmělým milencům aneb Staronový tajemník lásky
Zábavné Konrádovy epištoly se skvělým hereckým obsazením jsou nejen učebnicí pro jinochy a mladé muže, ale také poučným dokumentem o tom, jak prožívala své lásky generace poznamenaná stopami první světové války. Účinkují Miloš Nedbal, Ivan Richter, Jana Andresíková, Mir…

Glatz
Ani pomezí není imunní vůči vraždám. Zvlášť na hraně doby, kdy se lámou charaktery. Staroslavné Kladsko v kotlině, jež kdysi náležela k českému území, je pro své krásy přezdíváno Malou Prahou. V dubnu 1920 se však na zdejším kamenném mostě, který připomíná miniaturu toh…

Vánoční příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se po letech vracejí, aby potěšili malé i velké čtenáře. V novém příběhu se dozvíte, jak si splnili svoje velké přání a oslavili Vánoce podobně jako lidé. O Štědrém dnu u nich nechyběl zářící stromeček plný ozdob, také krásně zabalené dárky se našly a c…

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Mozek jako noční netvor
Myslíte si, že ve spánku spí i váš mozek? Co se děje s naším mozkem v noci? Renomovaný neurolog sdílí skutečné příběhy lidí, kteří si nemohou v noci pořádně odpočinout: - Žena ve stavu hlubokého spánku, která se oblékne, odemkne auto a ujede několik kilometrů, než se vr…

Lektorské dovednosti
Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for…

Pouští a pralesem
Máte rádi dobrodružství? Vydejte se společně se Staškem, Nelou a dalšími hrdiny známého románu do nitra středoafrické džungle. Na strastiplnou pouť se obě děti nevydávají dobrovolně. Jsou uneseny a na své cestě za záchranou urazí tisíce kilometrů. Svedou nerovný boj s l…

Nejznámější bajky
{'cs': 'V příbězích od Ezopa, La Fontaina a Krylova jednají zvířata jako lidé. Jejich chování poukazuje na špatné vlastnosti, kterých bychom se měli vyvarovat anebo se z nich přinejmenším poučit.\n\nNejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i ma…

Náhradník
Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku. Jde o jednu z nejpalčivějších fotogr…

Věštba
Jaký by byl váš život, kdybyste znali přesné datum své smrti? Je rok 1969 a po čtvrti Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala žena s vyjímečnými schopnostmi, která dokáže každému předpovědět den jeho smrti. Pokušení nahlédnout do vlastní budoucnosti ne…

O Ječmínkovi
Jsem hanácké král Ječmínek!, prohlásil o sobe bájný panovník narozený na poli s ječmenem. Dobrým pomáhá a na lenochy má spadeno.Rozhlasová pohádka s nezapomenutelným Karelm Högerem v hlavní roli. Režie Jan Berger.

Pijan
Román Pijan vyšel roku 1950. Německý spisovatel Hans Fallada v něm vylíčil příběh spořádaného obchodníka v nevelkém městě. Ervín Sommer propadne alkoholu, začne zanedbávat obchod a společensky upadá. Po konfliktu s manželkou je uvězněn, poté končí v nelítostném soukolí …

Nepil: Pohádková lampička
Pohádky pro vnoučky.

Člověk Gabriel
Zaposlouchejte se do fascinujícího a silného vyprávění člověka, který se díky lásce vzdal svých rodinných pout a rozhodl se žít mezi lidmi, kterým nerozuměl a oni nerozuměli jemu. Příběh plný lásky, koní, hlubokého porozumění vůči přírodě a dění mezi nebem a zemí. Necht…

Není to tebou
Odhalte narcisty a ochraňte se před nimi. Není vždy snadné poznat, že jste se ocitli ve spárech vlivu narcisty. Jeden den vás okouzlí svým sebevědomím a charismatem, druhý den přijde gaslighting a útok na vaše sebevědomí a vy se jen ptáte: Bylo vůbec možné udělat něco j…

Konec civilizace
Prorocká distopie o civilizaci inženýrů lidských duší Kultovní satirická antiutopie Aldouse Huxleyho je zneklidňujícím, prorockým obrazem budoucnosti, které vládne genové inženýrství, všeobecná diktatura, zábavy a chemicky navozovaného pocitu štěstí. Neveselé podobenst…

Smlouva s ďáblem
Hayes Flynn je arogantní blbec známý především svou zálibou ve skotské a ženách, přičemž si s žádnou neužije víc než jednou. Je to ten poslední člověk, pro kterého bych chtěla pracovat, jenže má tvář, od níž nedokážu odtrhnout oči, a čím déle jsme spolu, tím těžší je ho…

Krvavý hejtman
Zločiny na dvoře císaře Karla IV. Příběh druhý. „Detektivní příběh ze středověké Prahy, která je plná podvodníků, zloduchů a lapků. Jistotou, že zlo nezůstane nepotrestáno, je císař Karel IV. a jeho pomocník, notář Jan ze Zbyn se svými přáteli. Nahrávku provází napětí…