Audiokniha Frýbová: Robin

Proč jen 5% lidí uspěje
V audio nahrávce Proč jen 5 % lidí uspěje se dozvíte: Jaké je tajemství úspěchu? Jak zvýšíte své schopnosti o stovky procent? Jak se vždy správně rozhodnout a žít bez dilemat? Jak najít to, čemu se vyhnout? A naopak, čím se opravdu zabývat? Co rozhoduje o postupu v ka…

Ako sa zbaviť starostí a začať žiť
Aj vy sa cítite úplne vyšťavení, bez energie a kopa starostí vám nedá spávať? Dale Carnegie vám vo svojom bestselleri ponúka množstvo overených techník na zvládnutie stresu, únavy a nepohody, ktoré pomohli miliónom ľudí na celom svete. Objavíte praktické návody, ako boj…

Čierny kruh: Koniec mafie
Leto 2003. Mafia deväťdesiatych rokov stráca moc. Čo však prichádza namiesto nej? Čerstvo vyštudovaný Milan Ostrý nastupuje do úradnej funkcie. Pracuje v nej nielen pre mafiánskeho bossa Petra Štarcha, ale aj pre vplyvného skorumpovaného úradníka Alexandra Vokoša. Lenže…

Bergman: Kryštofova myš
Hrdinou příběhu je desetiletý Kryštof, který se v mnohém liší od svých vrstevníků. Nemá žádné kamarády a od chvíle, kdy mu zemřel tatínek, je jeho svět plný samoty a smutku. Svoje štěstí hledá ve světě iluzí a snů, který je jen malou náhražkou za život, který žije. To v…

Smrt favorita
V prvním detektivním příběhu Dicka Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po vrazích svého blízkého přítele, nejlepšího žokeje sezony. Policie sice tragický – a absolutně nelogický – pád favorita dostihu uzavřela jako nešťastnou náhodu, Alan je však přesv…

Pohádky z jižních Čech a Šumavy aneb vyprávění kapra Jakuba
Soubor pohádek obsahuje pohádky: - O rybníku Rožmberku a třeboňských lázních - O smutném šumavském nádraží a mašinkách z České Kanady - O prameni Vltavy a Zvíkovském raráškovi - O dačickém cukru a pekaři z Netolic - O alchymistovi z Krumlova - O píseckém zlatě a lipensk…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Mrazivé vraždy
Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p…

Maigret a jeho mrtvý
Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p…

Malomocný u Svateho Jiljí
Když kolem řádí malomocenství ducha, vyléčí nás jen soucitné srdce… S nadcházejícím podzimem L. P. 1139 hostí město Shrewsbury na pomezí Anglie a Walesu slavnou svatbu. Panovačný lord Huon de Domville si má brát krotkou lady Ivetu de Massard – a jsou to divné vdavky. An…

Cooper: Poslední Mohykán
Poslední Mohykán je historicko-dobrodružný román, jedna z nejlepších indiánek všech dob.. Příběh je situován do doby sedmileté války mezi Francouzi a Angličany, jejímž důsledkem byl konec koloniálníhopanství Francouzů na území dnešních Spojených států amerických. James …

Nepil: Dobré a ještě lepší jitro
Dobré a ještě lepší jitro Františka Nepila je výběr z jeho velmi populárních fejetonů, ve kterých vzpomíná na svoje dětství, na různé zážitky z cest nebo svých setkání se zajímavými lidmi a většina příběhů jsou nejen vtipná a milá, ale jsou zakončena nějakým pozitivním …

Kapka jedu
Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si na to přijít sami a po cestě párkrát zab…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Pobřežní cesta
Teprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilometrů. Chtějí projít Jihozápadní pobřežní ces…

Čas lovu
Ostříleného lovce odměn čeká závod s časem, při němž půjde o život… Služby Coltera Shawa si vyžádá majitel firmy vyrábějící pokročilé technologie, jejíž bezpečnost je vážně narušena. A to ještě netuší, že brzy bude pohřešovat i svou klíčovou konstruktérku Allison Parker…

Steve Jobs
Tato audiokniha pojednává o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátilo šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačo…

Hurvínkovo letní dobrodružství
Léto je dobou prázdnin a prázdniny dobou dobrodružství. Ne, že by je Spejbl a paní Kateřina zrovna vyhledávali, i když o Hurvínkovi a Máničce to tak úplně tvrdit nelze. A tak právě letní dobrodružství, které všichni zažili, bylo především Hurvínkovo. Vypráví o tom další…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Země
Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Mistři slova
Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je psychologická novela, která je inspirována skutečnými událostmi. Arnošt Lustig tuto knihu napsal během 12 dní. Děj se odehrává v roce 1943.Němci zajali na Sicílii skupinu dvaceti židovských obchodníků pod vedením pana Cohena pod zám…

Pastvina zmizelých
Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější - od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i s…

Lanďák
Vzpomínky herce Pavla Landovského (čte Michal Pavlata), které sepsal spolu se svou ženou Helenou Albertovou, jsou stejně svérázným svědectvím o životě a herectví této nepřehlédnutelné osobnosti českého divadla, jako je svérázný on sám. Jsou napsány s ohromnou uvolněnost…

Kincl: Rákosníček vzpomíná
Vodní skřítek Rákosníček z rybníku Brčálníka se stal jednou z nejoblíbenějších postaviček kreslených televizních večerníčků. Vymyslel ho spisovatel Jaromír Kincl, nezaměnitelnou podobu mu vtiskl osvědčený výtvarník a animátor Zdeněk Smetana, svůj hlas mu propůjčila here…