Audiokniha Frankenstein

Bílé noci
Osamělý mladík narazí jednoho dne na břehu řeky na půvabnou dívku, k níž vzplane touhou. Dívka ale čeká na svého nastávajícího, který by měl každým dnem dorazit do města. Čas ovšem běží, snoubenec o sobě nedává vědět a zamilovaný mladík se rozhodne jednat.

Mlýn na mumie
Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší …

Sedmilháři - výběr z pořadu 2
Sedmilhářské historky ze života, tentokrát věnované zážitkům v rozhlase. Připravila Dita Skálová. Vyprávějí: Veronika Matějová, Vendulka Strejčková, Jiří Melíšek, Rostislav Běhal a Věra Šťovíčková.

Cesta mrtvých
Vydejte se do dálek ruské tajgy a prožijte skutečný příběh lovce ze sibiřského národa Mansů… Saša žije daleko od civilizace na horním toku řeky Pelym, která pramení v podhůří Uralu. Ještě před dvaceti lety zde stávaly osady několika mansijských rodin, jež však jedna po …

Michelup a motocykl
Dobová rozhlasová dramatizace známého Poláčkova románu. S osobitým humorem líčí autor životní styl a názory člověka držícího se opatrně při zemi, bez ambicí - člověka posedlého sháněním nejrůznějších výhod, samolibého a přesvědčeného o vlastní úctyhodnosti. Trampoty úče…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Lada: Příhody kocoura Mikeše a Chytré kmotry lišky
Pohádky Josefa Lady patří k jistotám literatury pro děti, neztrácejí po letech nic na své oblibě, takže se samozřejmě stávají vděčným námětem různých dramatických podob. Na první ze dvou nahráveknaší kompilace jsou vybrány dva dramatizované příběhy ze života slavné post…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Hity Vlasty Buriana 3 - In Italien
Třetí díl exkluzivního výběru ze zvukového odkazu krále komiků má v podtitulu název známé písně z filmu U snědeného krámu, kterou Burian jako rytmistr Kilián zpívá spolu s R. A. Dvorským za doprovodu jeho Melody Boys. Koláž sestavená z třinácti scének, monologů a písní …

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Italština pro začátečníky A1-A2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste si již úplné základy italštiny osvojili, není to vůbec na škodu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit je…

Kirké
Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr…

Máj
Lyricko-epická báseň o čtyřech zpěvech a dvou intermezzech. Básník jí chtěl, jak sám praví, především oslavit krásu májové přírody. Probouzející se jarní příroda a smrt lidí, Vilém je ve vězení, přemýšlí nad svým činem, přemýšlí nad tím, co bude po smrti, bojí se, nevěř…

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse
Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl…

Dobří holubi se vracejí
Drsný, tragikomický příběh o závislosti na alkoholu a cestě k uzdravení, odehrávající se v protialkoholní léčebně. Hlavní hrdina, Lexa, se snaží alkoholové závislosti zbavit. Nedostudovaný vysokoškolák, živící se jako topič, se dobrovolně podrobí léčení. V léčebně vysle…

Jedenáct minut
Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno…

Toulky Amerikou
Pro amerického dobrodruha a spisovatele Richarda Halliburtona nebylo nic nemožné a vyhledával vždy místa a situace, kde se poznání spojovalo s dobrodružstvím. Cestoval letadlem, lodí, vlakem i na slonovi.. Se svým mnohdy zmačkaným kloboukem Halliburton skutečně připomín…

Neviditelný
Jen málo českých spisovatelů dokázalo dát svým příběhům tak hutnou a působivou atmosféru jako Jaroslav Havlíček, nejvýznamnější představitel tuzemského psychologického románu 20. století. Právě pro znepokojivý spodní proud, kterým autor podemílá životy postav, se dodnes…

Nezlomné
Strhujúci príbeh troch silných žien. 2019: Pod pláštikom tmy ujde Kate pred násilníckym partnerom do spustnutého domčeka Weyward Cottage, ktorý zdedila po pratete. Na tú sa takmer vôbec nepamätá. V Kate postupne rastie podozrenie, že jej prateta čosi tajila. To tajomstv…

Animálci aneb Jak se směje les
Veselou pohádkovou knihu o městečku zvířátek ukrytém někde v lese, kam lidé nechodí, ale naopak, právě zvířátka tam žijí lidským způsobem, pro vás napsala talentovaná spisovatelka a textařka Jarmila Pechová. To, co u lidí nebývá tak směšné, se v městečku animálků vždyck…

Papežská mše
Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Deník malého poseroutky 17
Greg vyjíždí na šňůru se svým bratrem Rodrickem a jeho kapelou Wíbuschná plýna! Jenže to ještě netuší, do čeho jde. Brzo pozná i odvrácenou tvář rockové slávy. Probdělé noci, nezaplacené koncerty, hádky mezi členy kapely a finanční trable jsou na denním pořádku a Greg s…

Barák
Psychologický román Alžběty Bublanové Barák nabízí nevšední pohled do duše stárnoucí ženy. Co se stane, když naši životní rutinu naruší nečekané osobní události? Jsme schopni ovlivňovat vlastní osud, nebo musíme jen naplňovat roli, kterou od nás naše okolí očekává? Jak …

Třetí ucho
Z jednadvaceti krajin jich zůstalo deset. Trat'Hys by nejspíš plakal. Erenézie se hroutí Darovi pod rukama, proč ale řešit nemocné království, když má člověk víno a děvky? Utéct před problémy Dar'Hys ještě dokáže, ať už na sever, nebo na jih, ovšem jeho vnitřní démoni j…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…