Dějiny světla
Jedna z nejpřekládanějších českých knih posledních let - o nejslavnějším českém fotografovi 20. století. To je román Jana Němce o Františku Drtikolovi Dějiny světla. Říká se, že amatérský fotograf řeší fotoaparáty, profesionál objektivy a Mistr světlo. Fotografa Františ…

Slepá místa medicíny
> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Odovzdávanie ohňa
Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto audioknihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je n…

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře
Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku
Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu…

Noc temných klamstiev
Richard Krauz a Jozef Fischer zvaný Chosé pracujú na oddelení vrážd v Našom Meste už veľmi dlho. Vyše dvadsaťpäť rokov sa snažia zmieriť so skutočnosťou, že medzi pojmy zákon, právo a spravodlivosť sa nie vždy dá vpísať znamienko rovná sa, ale skôr otáznik. Niekedy aj v…

Tichá noc Hercula Poirota
‚Když už to tam je‘, proč to nevzít v potaz? Ačkoliv původně chtěl Hercule Poirot strávit Vánoce jen po boku svého mladého přítele Edwarda Catchpoola ve Whiteheaven Mansion, po nekalém vpádu inspektorovy matky se všichni tři vydávají do vesničky v Norfolku. Důvodem je …

Cirkadiánní kód proti cukrovce
>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili
K nejoblíbenějším postavičkám z TV večerníčků patří už řadu let Čtvrtkovi skřítkové z pařezové chaloupky - Křemílek a Vochomůrka. Hlas jim propůjčila herečka Jiřina Bohdalová a to neopakovatelnýmzpůsobem. Nedlouho po svém televizním debutu promluvili Křemílek a Vochomůr…

Mít, nebo být?
Ze štvance chtivosti člověkem, který se řídí svým svědomím a osobní zodpovědností k sobě samému i k svým bližním. Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá …

Werich, Voskovec: Poslední forbína. Setkání ve Vídni 1974
Záznamy z archivu Karla Koliše, nahrané amatérsky v říjnu 1974 ve Vídni oběma protagonisty, důkladně vyčištěné a digitalizované Tomášem Gsöllhoferem Na podzim roku 1974 se ve Vídni, v domě mecenáše Herberta Turnauera, sešli na tři týdny druzi, přátelé, divadelníci, mysl…

Přítelkyně z domu smutku
Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost, …

Život víry 2023/05
Život víry 2023/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Serhij Lvov: Rusko neproklínám, ale odpustit je těžké Serhij Lvov je mužem mnoha profesí – ku…

Dotazník
Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv…

Album pohádek "Supraphon dětem" 5. - Jak princezna hádala, až prohádala, Silný Honza, Jak se z Matěje stal učenec
Třetí díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje další - tentokrát pouze dramatizované - pohádky ze supraphonského archivu. Pohádky ze 60. let Jak princezna hádala, až prohádala, Silný Honza a Jak se z Matěje stal učenec v interpretaci zvučných jmen našic…

Králík Karlík
Rozpustilé příběhy malého Vikyho a jeho nového kamaráda králíka Karlíka, odehrávající se na rodinné farmě uprostřed lesa. Nechybí v nich domácí zvířátka, legrace a nadpřirozené bytosti. Vyprávění doprovázejí tematické písničky pro celou rodinu v krásných aranžích nahran…

Život víry 2023/06
Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě…

Superkomunikátoři
>> „Dokonalá kombinace příběhů, výzkumů a rad, která má potenciál proměnit i ty nejhorší komunikátory v jedny z nejlepších.“ — ADAM GRANT, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál >> # O knize Kolik jste promarnili příležitostí, protože vám uniklo to podstatn…

Proběhněte vrátky rovnou do pohádky
Audio vydavatelství Walker & Volf vydává soubor pohádek a písniček autorky, herečky a zpěvačky Lucie Fiony Šternerové. Skoro tři hodiny vyprávění Lucie F. Šternerové obsahuje pohádky: Čarodějná škola Hody hody doprovody O bolavém zoubku Uličnice opice O papírovém drak…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Smrtelná touha
Láska, touha, smutek, erotika, zklamání, život, naděje, prohra, sex, smrt… Pět povídek na téma touha po lásce a její naplnění a jedna anekdota o touze po úžasném sexu (a jejím naplnění). Žijeme v relativně blahobytné společnosti, ale kromě hmotného bohatství potřebujeme…

Prašina - Bílá komnata
Poslední díl úspěšné trilogie Prašina přináší rozuzlení, na které jsme s velkým napětím čekali. Zatímco se v oprýskaných domech tajemné čtvrti Prašina schyluje k poslednímu střetu, rozhodne se En vzít osud čtvrti do svých rukou. Jirka se vydává v jejích stopách. Je pa…

Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání
Původní audio kazetu 8 28 0156 "S.K.Neumann Kniha lesů, vod a strání" vydal Supraphon v roce 1973 - nyní tento titul v interpretaci Otakara Brouska vychází poprvé digitálně. Básnická sbírka KNIHA LESŮ, VOD A STRÁNÍ vznikla v tichých a klidných moravských lesích, kam se…