Audiokniha Francouzská poesie z dob impresionismu

Návrat ze zvonkové země
Návrat ze Zvonkové země je závěrečnou kapitolou z knížky Skřítkové ve Zvonkové zemi. Ta volně navazuje na předchozí knížky Pohádky ze Stříbrného města a Skřítkové pod Stříbrným městem. Zatímco první dvě knížky čerpají ze starých kutnohorských pověstí a dobrodružství per…

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří
Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Vítězství orla
"Se vstupem na britskou půdu roku 43 našeho letopočtu si centurion Macro uvědomí, že má před sebou jedno z nejobtížnějších tažení své vojenské kariéry, naplněné množstvím bitev. Během řady krvavých šarvátek musí Macro, jeho mladý podřízený Cato a římská armáda najít a z…

1793: Vlk a dráb
Zacpěte si nos a ponořte se do stoky zločinu! Nález zohaveného trupu v páchnoucí stoce svede dohromady duo vyšetřovatelů, které je i v drsných podmínkách Stockholmu Léta Páně 1793 k pohledání. Jednoruký válečný vysloužilec Mickel Cardell, přilepšující si jako biřic a vy…

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona
Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Blíž, než se zdá
Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

Utrpení mladého Werthera
Ústředním motivem dvoudílného milostného románu v dopisech (kombinovaného s románem-deníkem) je tragické ztroskotání nadaného a citlivého mladého muže. To spočívá jednak v lásce k Lottě, snoubence a později ženě jeho přítele Alberta Kestnera, jednak v úsilí o seberealiz…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

V pasti
Zikmund Winter (1846-1912) tvořil ve stínu slavnějšího generačního souputníka Aloise Jiráska, od něhož se odlišoval snahou o co největší věrnost historickým skutečnostem, které naopak Jirásek neváhal podle potřeby upravovat.Rozhlasová dramatizace povídky V pasti cíleně …

Prokletí Schwartzovy vily
Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen…

Panoptikum hříšných lidí
Případy vrchního policejního rady Vacátka a jeho detektivů z pražské "Čtyřky" patří mezi nejpopulárnější české kriminální povídky. Zásluhu na tom bezpochyby má i jejich filmové zpracování. Z knižní trilogie Jiřího Marka jsme pro vás vybírali ty méně známé příběhy. Všech…

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Větrnička
Zkušený rozhlasový "pohádkový" režisér Jan Berger připravil pro vysílání původní text Evy Košlerové. Po letech je Větrnička stále oblíbenou pohádkou dětí i jejich rodičů.Osoby a obsazení: Vojta (Oldřich Vízner), Větrnička (Hana Maciuchová), maminka (Vlasta Matulová), ví…

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Hilda a pidilidi
Modrovlasá rozumbrada Hilda je malá průzkumnice, která má na světě ze všeho nejradši svůj skicák, liškolouška Větvíka, maminku a všechny obry, trolly, hafíky a skřítky, co žijí u nich v údolí. Zničehonic však v domku, v němž s maminkou doposud spokojeně bydlela, vypukne…

Vilma běží o život
Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, z…

Stateční kapitáni
Patnáctiletý Harvey stráví na rybářském škuneru několik týdnů a zažije to, co by nezažil celý život. Rozmazlenému Harveymu sice rodiče dávají velmi vysoké kapesné, ale jinak se svému synovi vůbec nevěnují. Harvey neumí ani pozdravit, hraje poker, pije a kouří. Jednoho d…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Hrudka Babulka
Pohádka Františka Jungbauera Hrudka Babulka je příběhem o hrudce hlíny Babulce, která se stará o čtyři zrnka pšenice, až vyrostou do klasů a putují k lidskému stolu, aby se z nich stal chléb. V krátkých kapitolách jsou zobrazeny různé zážitky, které na této cestě potkáv…

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů
Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Nora - Domeček pro panenky
Příběh o společenském postavení ženy, která nemohla být tím, kým chtěla, ale byla nucena žít jako vzorná manželka a matka. V příběhu sledujeme proměnu loutky ve svébytnou bytost. Nora nechce být jen loutkou a události, které ji čekají, ji donutí uvědomit si svou situaci…

Král lenosti
Xavier Castillo má peníze, šarm i slavné jméno. Jen jedna věc mu chybí – ambice. O rodinné impérium nejeví zájem a raději si užívá. Až do chvíle, kdy ho osud připoutá k ženě, která je vůči jeho kouzlu zdánlivě imunní. Sloane Kensingtonová je cílevědomá profesionálka. Je…