Audiokniha Fiškus a vánoční skřítek

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé
Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě…

100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Matějka (ředitel Muzea Karla Zemana)

Život ve staletích – 14. století
Jak se žilo lidem ve 14. století? Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 14. století. Ve třetím dílu cyklu Život ve…

Polština pro začátečníky A1 - A2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Polštiny pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se polsky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, t…

Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie
Z komentáře Eduarda Goldstückera k původnímu titulu DV 15203 "Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie" vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nevelký počet básní od dvanácti předních autorů s…

Věže, příběh 11. září
11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …

Hovory o józe a mystice č. 23
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Zápisky mladého lekára
Cyklus poviedok Michaila Bulgakova Zápisky mladého lekára je retrospektívnym pohľadom začínajúceho spisovateľa na svoje lekárske začiatky. Autor, niekedy sebaironicky, avšak vždy s pocitom veľkej zodpovednosti za ľudský život, rozpráva o svojich prvých, často závažných,…

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Cocteau: Lidský hlas
Slavná jednoaktovka, napsaná Jeanem Cocteau pro jednoho herce, je příběhem ženy, která se nemůže vyrovnat s rozpadem milostného vztahu. Během několika telefonických rozhovorů s milovaným mužem se snaží odvrátit jejich rozchod. V nahrávce uslyšíte nepřekonatelnou Jarosla…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Romeo a Julie
Popularita příběhu Shakespearovy milenecké dvojce Romeo a Julie je stejně nesmrtelná jako jejich láska. Další a další generace si k němu hledají svou vlastní cestu. Jedno z nejnovějších zpracování si můžete poslechnout v překladu Jiřího Joska a režii Markéty Jahodové. Ú…

Bílý den
Londonův dobrodružný román o Bílém Dni, hrdinovi Aljašky z prvních let zlaté horečky, patří do časů ještě před velkým objevem zlata na Klondyku. Tehdy zprávy o nalezištích přivábily na sever neohrožené průkopníky a zlatokopy, tuláky a dobrodruhy, uvyklé drsnému životu. …

Strýček Váňa
Děj hry se odehrává na ruském venkově, v prostředí ruské statkářské šlechty. Hlavním tématem je hledání smyslu života a konflikt mezi ideály a skutečným, každodenním životem. Postavy Čechovova dramatu jsou zklamané promarněnými životy a nevyužitými šancemi.

Operativec II - Břídilové z Kábulu
Operativec opět zasahuje. Tentokrát při únosu v Afghánistánu. Románová trilogie Operativec pokračuje druhým dílem. Znovu se setkáváme s kapitánem Davidem Prokopem, který je tentokrát jako operativec vojenské zpravodajské služby nasazen v rámci kontingentu sil Armády Če…

Poutník a voda
Křesťanské Velikonoce jsou plné symbolů. Jedním z nejdůležitějších je voda, která je symbolem života. U pramene potoka Brusnice v Břevnově si o Velikonocích r. 2000 povídali nejen o vodě tehdejší převor Prokop Siostrzonek se vzácnými hosty: Ivanem Medkem, Janem Sokolem …

Silnější než smrt
Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán…

Zdeněk Štěpánek recituje
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 0 18 0628 "Zdeněk Štěpánek recituje" vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Od roku 1920, kdy se vrátil z Ruska, byl Zdeněk Štěpánek velkou nadějí jako jeden z nejnadanějších herců české…

Mandragora
Snad nejznámější renesanční komedie zpracovává archetypální příběh milostného trojúhelníku, v němž stojí mladá a krásná dáma mezi starým, přihlouplým manželem a duchaplným ctitelem. Ke šťastnému rozuzlení příběhu tu dopomůže právě kořen tajuplné mandragory. Pro rozhlas…

Angličtina na služební cestu
Děkujeme za Váš zájem o kurz Angličtina na služební cestu od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít vlastně na kterékoli zahraniční cestě. Kurz je založen na kontextovém učení…