Audiokniha Finanční hojnost

Tajemná postava
Kdo měl zájem na smrti kněze? Jiří Adam z Dobronína si neodpočine ani na dovolené. Sotva se ženou přijedou na letní byt, zavraždí ve zřícenině tamního kazatele. Jakou roli hraje postava tajemného mnicha? A proč musel zemřít další člověk? Jiří Adam z Dobronína proslul na…

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Panenka
Přináší jenom zkázu a smrt… Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympatick…

Když je na co vzpomínat...
Vzpomínka na Karla Zicha - koncert Spirituál kvintetu a jeho přátel v Třeboni věnovaný Karlu Zichovi.

Boží trest
Vlastimil Brodský jako Otec Brown řeší případ záhadné smrti záletného plukovníka. Jednou z nejznámějších a také nejzábavnějších postav detektivní literatury je katolický kněz, otec Brown. Gilbert Keith Chesterton vybavil svého detektiva amatéra vedle chladného rozumu i …

Klabzubova jedenáctka
Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve …

Frajer
Ona hľadá dokonalého muža. On zasa dokonalú obeť. Sydney Shawová má ako veľa iných žien v New Yorku hroznú smolu na mužov. Zažila už všetko: takých, ktorí mali falošnú fotku v profile na zoznamke alebo ju nechali zaplatiť za večeru, ale čo je najhoršie, natrafila aj na …

Exodus
Už zase chcete internovat lidi, pánové? Po Osvětimi a Treblince? Listopad 1946. Americká válečná vdova Kitty Fremontová coby dětská sestra s empatií ošetřuje i pacienty jiné rasy. To Ari ben Kanaan zosobňuje vášnivého bojovníka za věc sionismu: jedinkrát nepovolí a neza…

Náhradník
Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku. Jde o jednu z nejpalčivějších fotogr…

Dobrodružství strýčka Eskymáka
Zábřežský rodák Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se načas stal i náčelníkem eskymáckého kmene. V roce 1928 se nakrátko zastavil…

Jestli vůbec někdy
Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Pouští a pralesem
Máte rádi dobrodružství? Vydejte se společně se Staškem, Nelou a dalšími hrdiny známého románu do nitra středoafrické džungle. Na strastiplnou pouť se obě děti nevydávají dobrovolně. Jsou uneseny a na své cestě za záchranou urazí tisíce kilometrů. Svedou nerovný boj s l…

Žabákova dobrodružství
Humorné vyprávění o dobrodružných i veselých příhodách lehkomyslného Žabáka, kterého se snaží napravit jeho přátelé ? Jezevec, Krysa a Krtek.Další z rozhlasových setkání režiséra Jiřího Horčičky s vtipnou a poetickou předlohou pro chytré děti a dospělé, kteří dětmi nikd…

Gygův prsten
Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K…

Cesta, které říkali TAO
Pásmo z textů starých čínských taoistů, filosofů a básníků.Autor scénáře Oldřich Král: "Jedním z těch důležitých pramenů je ta Cesta, které se říká Tao, ta Cesta, o níž k nám mluví Taoteťing, ta Kniha o cestě a síle. Vracet se s ní k těm kořenům, vracet se tam, odkud js…

Uzly a kříže
V Edinburghu řádí škrtič a jemu chodí poštou zauzlované provázky. Že by křížovka? Cítí se jako vyhořelá svíčka, ale málokomu se s tím svěřil. Nejdřív zkrachoval v přijímači do elitních jednotek SAS, pak odumřelo jeho soužití s intelektuální manželkou a ani mezi členy ed…

Povídky z Oděsy a odjinud
Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Výbor povídek představuje působivý průřez dějinnými mezníky 20. století vnímanými optikou všednodennosti. Hrdinové příběhů v citlivém pod…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Malý princ - muzikál
Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří…

Rostlinstvo v národních písních, pověstech, bájích a obyčejích
Josef Kořenský (1847- 1938) působil jako ředitel dívčí měšťanské školy v Praze Smíchově. Patřil mezi známé cestovatele a napsal řadu ve své době populárních cestopisů. Svou celoživotní cestovatelskou zálibu provozoval v době prázdnin a po odchodu do penze v roce 1908 jí…

Třikrát s Ludvíkem Aškenazym
Ludvík Aškenazy a trojice jeho povídek. Ačkoliv sám strávil polovinu života v emigraci, zanechal v české literatuře nesmazatelnou a velmi charakteristickou stopu. Tři dramatické variace na téma rendez-vous na inzerát a dva "Návody" mj. úsměvná mikrohra s názvem Návod k …