Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Figurky

Audiokniha Figurky

Délka:

56 min

Čte:

Rudolf Pechan

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Don Quijote de la Mancha

Don Quijote de la Mancha

Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex

Obrázek podcastu Morový testament

Morový testament

Žádní svědci, žádné stopy. Nitky vedou hluboko do minulosti až do samotné Bologni. Morový testament je dalším z titulů ze série historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky Hříšní lidé Království českého. Posluchače zavede vyšetřování vraždy až do Itálie. Italský stud

Obrázek podcastu Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie

Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie

Z komentáře Eduarda Goldstückera k původnímu titulu DV 15203 "Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie" vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nevelký počet básní od dvanácti předních autorů s

Obrázek podcastu Steny záhrobí

Steny záhrobí

Benedikta Klausnera pronásledují stíny minulosti. Pátrání po smrtícím tajemství vede až ke kořenům mezinárodní pojišťovací společnosti. Nenávist nepřátel a touha po pomstě zasáhnou nekromantovu rodinu i kolegy v plné síle. Někdo chce, aby Benedikt trpěl. Tentokrát bude

Obrázek podcastu Odysseus

Odysseus

Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),

Obrázek podcastu Umírající detektiv

Umírající detektiv

V příběhu Umírající detektiv řeší známý detektiv záhadný balíček. I takový génius jako je Holmes se však může dostat do úzkých. A to někdy až nepříjemně blízko smrti, kdy ani vždy spolehlivý doktor Watson nemusí umět pomoci. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Ku

Obrázek podcastu Česká poezie

Česká poezie

Původní LP album DV 15094 "Česká poezie" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s úryvky z děl K.H.Máchy (Máj), K.J.Erbena (Kytice), P.Bezruče (Maryčka Magdonova) aj. vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Smrtelná touha

Smrtelná touha

Hrdinové povídkové knihy se vydávají na cestu za naplněním své nejskrytější touhy, jen aby zjistili, že láska může být osudová. Vzplanutí vášně a tajné touhy vedou k nevyhnutelnému konci – protože někdy je cena za štěstí příliš vysoká. Tragické, hypnoticky krásné a neod

Obrázek podcastu Měděná Venuše

Měděná Venuše

Krysy jsou vždycky větší, než by člověk čekal. Třetí z řady vtipných antických detektivek, v nichž ožívá každodenní Řím z r. 71, z počátku vlády císaře Vespasiana. V roce 71 není ve starověkém Římě nikdo svatý. Alespoň to si myslí Marcus Didius Falco, soukromý detektiv

Obrázek podcastu Co jste to provedli?

Co jste to provedli?

VE VERMONTSKÉM FAIRHILLU SE NIKDY NIC NEDĚJE. Na starém hřbitově se teenageři baví vyprávěním duchařských historek. Rodiče věří, že se jejich děti vrátí ze školy v pořádku domů. Vchodové dveře se nechávají odemčené. AŽ DO DNEŠNÍHO RÁNA. Protože Dianu Brewerovou nenajdo

Obrázek podcastu Princezna Skořápka a hadí král

Princezna Skořápka a hadí král

S rozhlasovou pohádkou z roku 1996 zavítáme do vzdálené říše tisíce ostrovů i do tajemné indonéské džungle. Stařičká želva Kolokolopua si tam pro nás připravila příběh. Platí tu jen jediné pravidlo poněkud zvláštní násobilky, jehož výsledek si ale stejně každý může vylo

Obrázek podcastu Hnev

Hnev

Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu.

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice.

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv

Obrázek podcastu Kala

Kala

Dvojice zmizelých irských dívek má svou předchůdkyni. Byla nepřehlédnutelná a jmenovala se Kala... Hustá záplava tmavejch vlasů, na ústech náznak stínu. A obočí – jako z Hollywoodu. Krásná a nebojácná Kala, ústřední postava skupiny šesti nerozlučných teenagerů, zmizela

Obrázek podcastu Hlas pro vraha

Hlas pro vraha

V roce 1952 vzbudila v Kroměříži rozruch náhlá smrt 22leté Marie, která se údajně otrávila svítiplynem. Zůstaly po ní tři děti. Prostřední dcera Anna však celý život nepřestala pátrat po tom, jak to tehdy doopravdy bylo. Složky z vyšetřování dostaly v roce 1956 razítko

Obrázek podcastu Přízrak Dochartovy šachty

Přízrak Dochartovy šachty

Francouzský spisovatel Jules Verne je znám jako zakladatel žánru sci-fi, jehož fantazie neznala hranic. Ani v tomto případě nezůstal své pověsti nic dlužen. Navzdory poněkud zavádějícímu názvu se román Černé Indie odehrává v uhelných dolech Skotska - termín "black indie

Obrázek podcastu Válkotvůrci

Válkotvůrci

V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př

Obrázek podcastu Šprechty v plném počtu

Šprechty v plném počtu

Populární komik, který si získal velkou přízeň diváků a posluchačů, by se v letošním červenci dožil 100 let K nedožitým narozeninám komika Felixe Holzmanna (8. 7. 1921) vychází ve formátu mp3 vše, co ukrýval archiv Supraphonu, s přispěním archivů České televize, Českéh

Obrázek podcastu Ďáblova rodina

Ďáblova rodina

Dramatizace případu vraždy herečky Sharon Tateové. S Jiřím Bartoškou v roli režiséra Romana Polanského.Dokumentární hra o případu, který si svou tísnivostí nezadá se slavným Polanského hororovým snímkem Rosemary má děťátko, vznikla v roce 1991.

Obrázek podcastu Opretá o ticho

Opretá o ticho

Poézia autorky má filozofickú zrelosť a formálnu ľahkosť. Citlivý a presný výber slov lahodí uchu aj duši, jemná a príťažlivá stavba nesie vážne významy. Komorná interpretácia Jany Oľhovej umocňuje zážitok.

Obrázek podcastu Nevieš dňa, nevieš hodiny

Nevieš dňa, nevieš hodiny

V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícro

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Spící město

Spící město

Co kdybyste jednoho rána zjistili, že vaši rodiče nejsou k probuzení? Přesně tak začíná napínavý příběh Spícího města. Čtyři vyděšení sourozenci Kryštof, Samuel, Kristýna a Ema postupně zjišťují, že nespí jen jejich rodiče, ale úplně všichni lidé, kteří kdy měli děti. V