Audiokniha Fico: Posadnutý pomstou

Projekt pes (ten můj)
Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d…

Faraoni a kouzelníci
Ze staroegyptských mýtů, bájí a pověstí autor vybral ty nejpoutavější, vypravuje o slavné královně Hatšepsovet, první vladařce v historii, o faraonu Ramessovi II., pět bajek o moudrosti zvířat a v neposlední řadě i o krásné a mocné královně Kleopatře a Caesarovi a Anton…

Žabákova dobrodružství (1959)
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je tentokrá…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

Truhla času
Času není nikdy dost, ale snaha jej ošálit se nevyplácí... Byla jednou jedna princezna, která se jmenovala Havrantýnka a jejíž otec, mocný král, složil své milované dceři k nohám celý svět. A protože neunesl pomyšlení, že by spanilá dívka zestárla jako obyčejný smrtelní…

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

V tajných službách Marie Antoinetty: Případ hraběnky du Barry
Ve Versailles někdo ukradl šperky hraběnky du Barry a od té doby události nabírají vražedný spád… Marie Antoinetta, která právě usedla na trůn, se na svém královském křesle trochu nudí, a proto se rozhodne uplatnit svůj vyšetřovací talent. Pověří dva amatérské detektivy…

Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti
Vrbová čtvrť je ve staré Číně synonymem zábavních pavilonů, kam muži chodí do společnosti skvělých herců a muzikantů, ale především vybraných kurtizán. V městě Pujangu, kde sídlí podprefekt soudce Ti, vévodí těmto podnikům Zábavní pavilon Mistra Wanga. Jen jedinkrát zde…

Beznadějný Marsyas
Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946
Výběr pohádek pro děti oprašuje historicky cenné snímky vydávané ve zlaté éře šelakových gramodesek, tedy zhruba od počátku třicátých do poloviny čtyřicátých let minulého století. Svou skladbou se pokouší dokumentovat též dobové proměny tohoto posluchačstvem vždy vděčně…

Klášterní madrigal
Co klášter, to město! Řeholníci se nepříliš zodpovědně starají o pozapomenutý klášter s panstvím, hříšní poddaní se oddávají zábavě v šenku a neplatí daně. Kdesi pod horami u hranic Českého království se nachází Klášter s rozsáhlým panstvím původně čítajícím desítky v…

Doběhni svůj mozek: Jak cvičení a pohyb prospívají mozku
Udělejte svému mozku laskavost a rozhýbejte tělo! Mezinárodní bestseller švédského psychiatra vás spolehlivě katapultuje z gauče. Důrazně připomíná, že antická moudrost „Ve zdravém těle zdravý duch“ platí i nadále, dokonce dnes nabývá nových významů. Na základě aktuální…

O víle Dobruške
Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Páni mají radši blondýnky
Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c…

Dvojí zákon
Karol Sidon a jeho slavný rozhlasový apokryf. Dvojí zákon byl v roce 1968 odměněn první cenou v celostátní umělecké soutěži k padesátému výročí republiky. Evangelia a texty Nového zákona byly inspiračním zdrojem dramatika Karola Sidona pro rozhlasovou hru Dvojí zákon. S…

Košile štěstí
Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy
{'cs': 'První audio vydání nově nalezeného textu Astrid Lindgrenové. Už jste to slyšeli? Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi a všechny děti srdečně zve! Smrk je krásně nazdobený a hned vedle stojí domeček ze sněhu. Uvnitř už je spousta dětí, dortů a zábavy…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.
Nový kompilační titul "Pohádky s Vlastimilem Brodským 2." je určen pouze pro digitální obchody a volně navazuje na obdobný úspěšný titul SU 5755-2 "Pohádky s Vlastimilem Brodským" z roku 2006. Je věnován tvorbě pro děti velkého a oblíbeného vypravěče pohádek několika ge…

Staré řecké báje a pověsti 3
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.