Audiokniha Exorcista – Souboj s ďáblem

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku
Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef…

Zlatá priadka
V našej krajine, v jednej dedine, žila raz jedna mamka so svojimi tromi dcérami. Katka a Marka boli dievčence šikovné, pracovité, no najstaršej Hanke akoby všetko od rúk odpadávalo. Od roboty bočila, praslicu ani poriadne do ruky chytiť nevedela a večne len za pecou pos…

Atlas babiček
Známe všechny své babičky? Kouzelné klubko, které desetileté Toničce daruje její babička, jí umožní cestovat v čase a seznamovat se s mnoha zajímavými ženami. Tonička si pak ve svém deníku zapisuje medailony těchto svých „babiček“. Kniha je určena pro děti i dospělé. To…

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná
Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn…

Vita nuova
Druhý díl Hrabalových memoárů z let 1982-85. Barvitý monolog, plynoucí bez interpunkce, portrétuje autora i dobu, přináší staré i nové historky v nichž se čtenář setkává s malířem Vladimírem Boudníkem a jeho ženou Teklou, Egonem Bondym, panem Maryskem a básníky skupiny …

Kontraktor
Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Peter…

Rytířské pohádky
Chudí rytíři Richard a Lukáš putují světem, aby prokázali svou odvahu, vykonali hrdinský čin a třeba i získali bohatství a našli štěstí. Jestli se jim to podaří, ať už v tisovém, dubovém, javorovém, lískovém či jiném království, které navštíví, o tom vypravuje Michal Pa…

Kainar: Zlatovláska
Lidovou českou pohádku Karla Jaromíra Erbena, kterou zná téměř každý, v roce 1952 zpracoval básník Josef Kainar jako veršovanou hru pro loutky o čtyřech obrazech, v roce 1958 se ke Zlatovlásce vrátil, přebásnil, upravil ji a dal tak pohádce půvabnou veršovanou podobu. D…

Nepatrná ztráta osamělosti
Nelehké osudy Petra Steina, mladíka židovského původu, který se po útěku z pochodu smrti vrací v květnu 1945 do rodné Prahy. Knižní předloha získala v roce 2024 cenu Magnesia Litera za debut. Rozhlasová nahrávka z roku 2025.

Kočka a město
Tokio je největší vězení na světě – třicet milionů obyvatel. A přece mají šanci. V mraveništi hustě obrostlém mrakodrapy se člověk šťastnějších obzorů nedohledá, a tak v něm mnohdy živoří jako samotář, zoufalec či troska. Když však jistá kaliková kočka se zelenýma očima…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

Pohádky z jižních Čech a Šumavy aneb vyprávění kapra Jakuba
Soubor pohádek obsahuje pohádky: - O rybníku Rožmberku a třeboňských lázních - O smutném šumavském nádraží a mašinkách z České Kanady - O prameni Vltavy a Zvíkovském raráškovi - O dačickém cukru a pekaři z Netolic - O alchymistovi z Krumlova - O píseckém zlatě a lipensk…

Humelšnábl a boj se smrtí
MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt…

16. Dánština - cestovní konverzace
16. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

Forbíny vzpomínek I a II
Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Ptačí domek
Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhov…

Pan Kaplan má stále třídu rád
Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Ptáci, zvířata a moji příbuzní
Magické, poučné a samozřejmě velmi humorné vyprávění. Kniha Ptáci, zvířata a moji příbuzní je volným pokračováním světoznámé knihy O mé rodině a jiné zvířeně. Magické, poučné a samozřejmě velmi humorné vyprávění. Gerald Durrell prožil pět let svého dětství na Korfu. Prá…

Račí princezna
Méně známá pohádka Jiřího Mahena Račí princezna. Za ní se vydá nejmladší z královských synů, prosťáček, hlupáček, který je každému jenom pro smích. Při svém dlouhém putování se spřátelí s ptáky i rybami, bude sloužit, stařičké babičce i poustevníkovi, rok prožije osaměl…