Audiokniha Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině

Tygr
Dechberoucí thriller o muži, jehož jedinou šancí na záchranu rodiny je návrat do smrtelně nebezpečné minulosti. Tommy Miller žil s manželkou Theresou a dcerkou Rosalitou na Floridě spokojeně až do chvíle, než byly obě uneseny. Než se zjistilo, že Tommy žil pod falešnou …

Dneska už se tomu směju
Nahrávka Českého rozhlasu Olomouc z roku 2008. Obsah audioknihy: Dětství – První léta v Praze – Úspěchy u filmu – Konec války a zatčení – Věznění a odjezd do Anglie – Na léčení ve Švýcarsku – Rozvod a svatba s Benem – Dneska už se tomu směju

Angličtina do ucha 2 - mírně pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Opustíš-li mne
Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Jan Pivec bez líčidla
Z komentáře k původnímu LP albu 01 0296 Jan Pivec bez líčidla vydal Panton v roce 1971 - nyní tento titul vychází v Supraphonu poprvé digitálně:...Národního umělce Jana Pivce Vám nemusíme představovat jako herce. Postavy, které vytvořil na jevišti Národního divadla, v t…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Čekání na smích
Vídáte ho na obrazovce, ale teď máte možnost poznat Karla Šípa i z jiné stránky. Tato autorizovaná biografie vás zavede do zákulisí života muže, který se stal nedílnou součástí naší televizní scény. Nečekejte suchý výčet kariérních úspěchů – tahle kniha je plná lidskost…

Krv prvorodených
Druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. Napätie, skutočné historické udalosti, reálny historický priestor a pútavý príbeh napísaný moderným štýlom, to je to, na čom Červenák stavia neuveriteľne uveriteľné. Vďaka jeho rozprávačsk…

Griša - Světlo a stíny
Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Umění války
Proslulé pojednání mistra Suna o válečném umění se těší neutuchajícímu zájmu i po více než dva a půl tisíci let. Jeho obliba spočívá především v inspirativní síle pro taktické jednání s lidmi. Mistrovy myšlenky ocení každý člověk, neboť taktika je nutná v partnerství a …

Najbohatší muž v Babylone
Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt. TAJOMSTVÁ ÚSPECHU STARÝCH NÁRODOV – ISTÁ CESTA K ŠŤASTIU A PROSPERITE Nespočetnému množst…

Rok XXV A. D.
Tvář naší planety po všeobecném a úplném odzbrojení. Reportáž z všelidské globální oslavy prvního dne roku XXV A.D. vysílaná ze zvukového záznamu budoucnosti.Představy vzdálené budoucnosti lidstva a vědeckotechnického pokroku zřejmě odedávna přitahovaly nejen vědce, ale…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Temnota
Po devíti krocích jsme dospěli ke konci – přímo do srdce Temnoty. A je příznačné, že nás vítá ikonický autor z Irska jménem Bram Stoker. A s Drákulou po boku. Tedy – ne tak docela. Drakulův host je jedna z povídek, které vydala vdova po něm až po jeho smrti. A ač v názv…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Bitcoin: Odluka peněz od státu
Proč by stát neměl mít monopol na produkci peněz? Fascinující sonda do historie peněz z pera českého ekonoma Josefa Tětka. Proč by se po církvi, vzdělávání a médiích měla ze státního monopolu vymanit i tvorba peněz? Jaká jsou úskalí používání státem vydávaných a kontrol…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Paměti komorníka císaře Františka Josefa I.
Detailní pohled na každodennost habsburského mocnáře císaře Františka Josefa I. poskytují paměti jeho komorníka Eugena Ketterla. Jejich prostřednictvím si můžeme doplnit obraz člověka, s jehož smrtí jako by symbolicky skončila celá jedna epocha evropských dějin.Čte: Jos…

Odbila dvanáctá hodina
Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu…

Osudová léta
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ BEZOHLEDNÝ KONKURENT OSUDOVÁ LÁSKA Wiesbaden, rok 1951 Kavárnu U Anděla čekají bouřlivé časy. Hned vedle tradičního podniku rodiny Kochových vzbudí pozornost jistý konkurent se smyslem pro modernost. Zatímco se Hilda zoufale snaží přesvědči…

Půlnoční gang
Půlnoc je doba, kdy všechny děti tvrdě spí, samozřejmě až na... Půlnoční gang! Držte si berle, jízda začíná! Dobroduržství čeká někdy tam, kde bychom ho nejméně čekali. A pobyt v nemocnici se může změnit v supertajnou misi! Nevěříte? Tom si to taky nemyslel. Pak ale do…

Hvězdný prach
Tristran dá své lásce impulzivní slib, který ho vyšle na cestu za nejnapínavějším dobrodružstvím jeho života, aby nakonec získal víc, než očekával. V Anglii vládne královna Viktorie a na vysokém žulovém výběžku uprostřed lesů, celou noc jízdy od Londýna, stojí už šest s…

Snězte tu žábu!
Tato kniha z oblasti time managementu přináší zcela nový pohled na efektivní využití času pomocí 21 jednoduchých pravidel, která používají úspěšní lidé po celém světě. Přestaňte odkládat nepříjemné úkoly a získejte tak více času pro svůj šťastný život! V knize Snězte tu…

Na dně
Audiokniha Na dně obsahuje severskou detektivku s vrchním komisařem Williamem Wistingem. William Wisting #6 Během jediného letního týdne vyplaví moře na pláž poblíž Stavern postupně čtyři levá chodidla obutá v teniskách. Místní policie čelí záhadě: Kde jsou těla, k nimž…