Audiokniha Eva tropí hlouposti

Krakatit
Rozhlasová dramatizace z roku 2025 Hrají: Petr Lněnička (ing. Prokop), Marek Holý, Ivan Trojan, Ondřej Brousek, Viktor Preiss, Eliška Zbranková, František Němec, Jaroslav Satoranský, Anežka Šťastná, Jaromír Meduna a mnoho dalších Hudbu nahrál Symfonický orchestr České…

Nevyměkni
Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela…

Syndrom E
Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Mucha
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Rok po nežnej revolúcii bolo v Našom Meste založené samostatné oddelenie vrážd, ale vraždilo sa aj dovte…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Smrt bývá nehezká
VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s …

Nejznámější bajky
{'cs': 'V příbězích od Ezopa, La Fontaina a Krylova jednají zvířata jako lidé. Jejich chování poukazuje na špatné vlastnosti, kterých bychom se měli vyvarovat anebo se z nich přinejmenším poučit.\n\nNejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i ma…

Jméno ďábla
Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i…

Noční žokej
Antonín Přidal. Příběh jednoho nočního rozhlasového vysílání. Režie Hana Kofránková.O klamných iluzích, strachu z osamění, ale i o lásce a smrti vypráví komorní příběh několika postav, jejichž osudy dramaticky propojí jeden rozhlasový moderátor a jeho noční pořad.

Warren XIII. a Vševidoucí oko
Jejich životy i osud hotelu leží ve Warrenových rukou! První díl trilogie o Warrenovi XIII., souboj s tetou Annakondou o Vševidoucí oko! Zvítězí dobro, nebo vše propadne temným silám zla?! Dvanáctiletý Warren XIII. je dědicem rodinného hotelu, kde pracuje jako jediný po…

Příběh služebnice
Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá…

Měsíc je drsná milenka
Román „Měsíc je drsná milenka“ vydává vydavatelství Walker&Volf poprvé v ČR v audioknižní podobě. Je brilantně namluvený hercem, dabérem a narátorem Lubošem Ondráčkem (znáte ho z našich audioknih "Devět princů Amberu", "Pušky Avalonu" či "Sharpův tygr"). Rok 2076: Měsíc…

Körner: Údolí včel
Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter…

Noc a skála
V úsměvném apokryfu z českých dějin o lásce knížecího syna Vratislava k chudé dívce z pera Františka Nepila a v režii Jiřího Horčičky uslyšíte v hlavní roli panny Johanky Janu Preissovou, v roli jejího urozeného nápadníka Václava Postráneckého.Dále hrají: kníže Bořivoj …

Povídky
První výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: Ivan Trojan, Jan Schánilec, Igor Bareš a Zuzana Slavíková. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Twisted Love: Láska na ostří nože
Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ti dva se do se…

Stratené topánky
Je leto a Bombardéri majú veľa plánov. Prvý krok? Konečne prehľadajú polorozpadnutý dom v Agátovej ulici, ktorého sa všetci boja. Nikto do neho už roky nevkročil – možno tak mačky. Celé stovky mačiek. Nebojácny vodca partie Poki si ale dosť zavaril a za trest so sebou v…

Pán vzduchu
Přání Julese Verna se stalo skutečností. Vernova neuskutečněného záměru napsat román, v němž by se na pěti světadílech setkaly postavy ze všech jeho románů, se chopil Ondřej Neff a napsal trilogii Tajemství pěti světadílů. V prvním díle Pán vzduchu se pátrači Maukler a …

Kluk jménem Vánoce
Existuje spousta vánočních příběhů, ale tohle je zaručeně ten první… Má mnoho jmen, ale vypadá pokaždé stejně – bělovlasý muž s plnovousem, který na Vánoce nosí hodným dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malým chlapcem? Jmenoval se Nikolas a narodil …

V tieni mafie
Drsný a zároveň dojímavý mafiánsky román o úpadku jednej celej generácie. Autor so znalosťou veci analyzuje príčiny formovania prvých zločineckých skupín, teritoriálne rozdelenie moci a vplyv podsvetia na politickú klímu v krajine. Jozef Karika sa neskrýva za pseudonym,…

Čertův mlýn
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: Matěj (Josef Patočka), Janíček (Tomáš Juřička), Barbora (Martina Hudečková), čert (Ilja Prachař), rychtář (Antonín Hardt) a čertík (Artur Šviha).

Sedmilháři - výběr z pořadu 2
Sedmilhářské historky ze života, tentokrát věnované zážitkům v rozhlase. Připravila Dita Skálová. Vyprávějí: Veronika Matějová, Vendulka Strejčková, Jiří Melíšek, Rostislav Běhal a Věra Šťovíčková.

Friedrich řečený Bedřich
Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost, …