Obrázek podcastu Eugenie

Audiokniha Eugenie

Délka:

10 hod 59 min

Čte:

Jitka Ježková

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ekonomické bubliny

Ekonomické bubliny

Audiokniha na motivy knihy Ekonomické bubliny - druhé rozšířené vydání. Tato audiokniha je o krizích. Propad kvůli pandemii se liší od finanční krize, a ta zase jen zdánlivě připomíná horečku, během níž se prodávaly tulipány za cenu rodinných domů. Většina krizí ale má …

Obrázek podcastu Newtonův mozek

Newtonův mozek

První česká science fiction. Dva dobří přátelé si slíbí, že pokud jeden z nich zemře, druhý mu uspořádá hostinu, na které se mu přítel zjeví. Když jeden padne v bitvě, druhý splní slib. Přítel se skutečně zjeví a vezme ho do paláce Kinských, kde se začnou dít podivné …

Obrázek podcastu Autismus & Chardonnay 1+2

Autismus & Chardonnay 1+2

Když začal asistent pro lidi s poruchou autistického spektra psát blog s názvem Autismus & Chardonnay, ještě netušil, že z jeho zážitků bude bestseller. „Díky autismu nejste zákonitě ani zajímavější, ani geniální matematik, to je jen klišé z filmů. Všichni si myslí, že …

Obrázek podcastu Marek Wollner - Reportér na odstřel

Marek Wollner - Reportér na odstřel

Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Obrázek podcastu Rilke: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka

Rilke: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka

Původní LP 2 18 0404 "Rainer Maria Rilke Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Rilke svou báseň napsal během jediné podzimní noci roku 1899, ale její konečnou verzi, která mu přinesla světový ús…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Odbila dvanáctá hodina

Odbila dvanáctá hodina

Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu…

Obrázek podcastu Noc na Karlštejně (1980)

Noc na Karlštejně (1980)

Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám.Luděk Munzar jako Karel IV., Svatopluk Beneš, purkrabí a Dagmar Veškrnová jako jeho neteř Alena.Osoby a obsazení: Karel IV.…

Obrázek podcastu Gorily v mlze

Gorily v mlze

Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Obrázek podcastu Posedlost úspěchem

Posedlost úspěchem

Posedlost úspěchem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Ivo Toman. Celé dějiny lidstva doprovázejí fantastické příběhy podceňovaných ale motivovaných outsiderů, kteří překvapivě často vítězí nad jasnými favority. Naopak stále vidíme …

Obrázek podcastu Cizinec v cizí zemi

Cizinec v cizí zemi

Absolutní vrchol žánru sci-fi! Původní nezkrácená verze – poprvé v České republice! Dojemný a ohromující příběh Valentina Michaela Smithe, člověka z Marsu, není jen strhujícím a zábavným vyprávěním. Jde o silné poselství o podstatě dobra a zla, o samotných zdrojích lids…

Obrázek podcastu Správný krok

Správný krok

Ryan Shay je kapitánem basketbalového týmu Chicaga a nepotřebuje, aby se k němu přistěhovala Indy Iversová, nepořádná, emocionální a až příliš svůdná letuška a kamarádka jeho sestry. Když mu dá manažer klubu najevo, že osamělého vlka v roli kapitána neschvaluje, nezbude…

Obrázek podcastu Bronzové stíny

Bronzové stíny

Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Obrázek podcastu Šťastné peníze

Šťastné peníze

{'cs': 'Staňte se zenovým mistrem v oblasti peněz a zmírněte své obavy o finance a potenciál výdělku.\nAutor Ken Honda ví, že rychlé zbohatnutí není způsob, jak dosáhnout štěstí. Příliš často jsou peníze zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vztahy, a dokonce …

Obrázek podcastu Mrs Dalloway

Mrs Dalloway

Audiokniha Mrs Dalloway namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. London 1923. The First World War has been over for five years, but the effects are still being felt all round the metropolis. A ocialite and politician’s wife prepares…

Obrázek podcastu Kam se poděl můj sýr?

Kam se poděl můj sýr?

Zábavný a poučný příběh o čtyřech zajímavých postavičkách, které žijí v „Bludišti“, kde hledají „Sýr“. Sýr je metaforou toho, co v životě chceme, ať už je to zaměstnání, partnerský vztah, peníze, dům, svoboda, dobré zdraví, společenské uznání nebo duševní vyrovnanost. B…

Obrázek podcastu Novinářem v Číně 2

Novinářem v Číně 2

Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po…

Obrázek podcastu Na plný koule

Na plný koule

V osmadvaceti měl všechno, co kdy od života chtěl. Pak všechno zahodil, stal se dobrovolně nezaměstnaným, odjel na dva měsíce na Kubu a sepsal pro svého ztraceného kamaráda dopis s návodem, jak toho může dosáhnout i on. Ale i TY! A to stejně jako autor bez počátečního k…

Obrázek podcastu Svobodnej národ

Svobodnej národ

„Nac mac Fíglové! Svobodnej národ! Nae králik! Nae králka!“ Na křídových pláních se prý žádná pořádná čarodějka narodit nemůže. Věřila tomu i jedna z nich – slečna Bystromila Klíšťová –, ale jen do setkání s devítiletou Toničkou, vnučkou již zesnulé babičky Bolavé. Na r…

Obrázek podcastu Krotitel

Krotitel

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Při ohledání vychází najevo, že byla během svého uvěznění vystavena nelidskému …

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 79 - Judita Matyášová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 79 - Judita Matyášová 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Matyášová (novinářka, spisovatelka)

Obrázek podcastu Utrpení mladého Werthera

Utrpení mladého Werthera

Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…

Obrázek podcastu Jak nevyloupit banku

Jak nevyloupit banku

Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…