Obrázek podcastu Etiketa před 100 lety - aneb Společenský katechismus - Ve společnosti

Audiokniha Etiketa před 100 lety - aneb Společenský katechismus - Ve společnosti

Obrázek podcastu Podaj prst

Podaj prst

Detektív oddelenia vrážd Oto Hanzel doslúžil vianočnú službu s doživotnými následkami – zamiloval sa. Jeho láska bola okamžite opätovaná a Oto sa so Soňou v jednu marcovú sobotu zosobášil. Na obrad a svadobnú hostinu pozvali celé oddelenie, ale nie všetkým bolo dopriate…

Obrázek podcastu Mládí v Hajzlu 1-3

Mládí v Hajzlu 1-3

První tři audioknihy o Nicku Twispovi v jedné! Mladík v odboji, Mladík v okovech a Mladík v exilu Proč si kupovat každý díl zvlášť, když si můžete rovnou pořídit přes 30 hodin komického eposu o dospívání, které načetl fenomenální Borek Kapitančik? Nemilosrdně otevřený h…

Obrázek podcastu Řešíme vraždy

Řešíme vraždy

To jsou nápady, udělat z řešení vražd rodinný podnik! Zpočátku to vypadalo na vcelku příjemný džob. Kdo by nechtěl dělat osobní strážkyni postarší zámožné spisovatelce na jejím soukromém ostrově u břehů Jižní Karolíny? I když jí, pravda, jeden ruský miliardář vyhrožuje …

Obrázek podcastu Týden v Nejistotě

Týden v Nejistotě

Největší tma je prý vždy před úsvitem… Vítejte v Nejistotě, vesnici, která skutečně dostojí svému jménu! „Ty se vážně jmenuješ Netřesk?“ „Moje máma ráda zahradničila.“ Do vesnice Nejistota přichází muž s mečem u pasu a šupinatou šelmou po boku. Hlad a prázdný měšec ho p…

Obrázek podcastu Dobrodružství hraběte Lydericha

Dobrodružství hraběte Lydericha

V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Obrázek podcastu Bereme, co je

Bereme, co je

Pavla, hrdinka generačního románu Bereme, co je, se narodila po druhé světové válce. Její prarodiče, cihelňáci z předměstí Vídně, přijali výzvu prezidenta Beneše k zahraničním Čechům, a vrátili se do původní vlasti. Byla počata devatenáctiletou Vídeňankou a stejně mladý…

Obrázek podcastu Mému mladšímu já

Mému mladšímu já

Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,…

Obrázek podcastu Návrat z pekla

Návrat z pekla

Silná kniha o bolestných věcech. Silný příběh odehrávající se za druhé světové války v koncentračním táboře. Jak tyto zkušenosti ovlivní svobodný život? Student medicíny Karel, který pomáhá svému otci v pekárně, se zamiluje do sousedovic dcerky. Banální příběh, kdyby ne…

Obrázek podcastu Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců

Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab…

Obrázek podcastu Jednou nohou v hrobe

Jednou nohou v hrobe

“Keď chcete chytiť skutočného vraha, treba ísť do ulíc! To sa od čias rady Vacátka nezmenilo.” Dominik Dán Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného možn…

Obrázek podcastu Z pekla i nebe

Z pekla i nebe

Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Obrázek podcastu Řečiště

Řečiště

Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

Obrázek podcastu Angličtina na dovolenou A1 - B1

Angličtina na dovolenou A1 - B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že …

Obrázek podcastu Deset českých soudniček

Deset českých soudniček

Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Tyto i další mistry pera najdete v našem výběru.Ze slavných soudniček čtou: Bára Hrzánová, Otakar Brousek, Václav Vydra a Jiř…

Obrázek podcastu Rozmarné léto (1962)

Rozmarné léto (1962)

V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Orše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo. Počasí je nestálé, většinou poprchává a tak má pan Důra nouzi o zákazníky. Většinu času tudíž tráví v r…

Obrázek podcastu Pojízdný krámek snů

Pojízdný krámek snů

Člověk by neměl ve svém srdci touhu, kdyby neexistovala naděje na její splnění. Romantický příběh autorky Báječného krámku s čokoládou o introvertní knihomolce, která se rozhodla vzít život do vlastních rukou a splnit si dávný sen. Nina Redmondová je devětadvacetiletá k…

Obrázek podcastu Hrompac a Tancibůrek (1968)

Hrompac a Tancibůrek (1968)

Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

Obrázek podcastu Dárce

Dárce

Provokativní příběh o chlapci, který zažívá něco neuvěřitelného a podniká něco nemožného. Představte si, že svět kolem vás je jako podle šablony, existuje jen jedna univerzální barva, jeden typ nábytku, všichni mají stejný střih vlasů, stejné oblečení. Má to své výhody,…

Obrázek podcastu Země

Země

Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Válečný pilot

Válečný pilot

Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Obrázek podcastu Já, Simon

Já, Simon

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Obrázek podcastu Vernisáž, Anděl strážný

Vernisáž, Anděl strážný

První původně divadelní jednoaktovku natočila pro rozhlas Lída Engelová v roce 1992. Setkáme se v ní s manželským párem klasické středostavovské rodiny sedmdesátých let, Věrou a Michalem, kteří se chlubí zrekonstruovaným bytem disidentu Bedřichovi. Druhá nahrávka je z …