Obrázek podcastu Ešusoun

Audiokniha Ešusoun

Délka:

1 hod 32 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Karel IV. – Prokleté dědictví

Karel IV. – Prokleté dědictví

Zatímco Karel IV. neustále doufá, že mu Anna Svídnická dá vytouženého dědice, velitel jeho osobní ochranné družiny Karel Rozoumek se chystá vzdát svého postavení u císařského dvora. Jeho žena Barborka se totiž záhadně ztratila i s dítětem v blízkosti Křivoklátu, kde vyr…

Obrázek podcastu Všechno si pamatuju...

Všechno si pamatuju...

Pan Otakar Brousek oslavil v roce 2013 89 let svého života. Života, který je naplněn časy šťastnými i trudnými, setkáními s mnoha významnými osobnostmi v divadlech i mimo nich, úspěchy i prohrami, ale života, který vždy překypuje nezměrným optimismem. Mistr má obdivuhod…

Obrázek podcastu Rodinná rada

Rodinná rada

Novela Rodinná rada je hořce humorným svědectvím o střetu dvou stárnoucích bratrů Marka a Ivana při péči o nemohoucí matku. Jejich odlišné osobnosti, rozdílný vztah k minulosti, jiné politické preference a různá hierarchie hodnot eskalují v sérii vygradovaných scén, do …

Obrázek podcastu Pavel: Povídky

Pavel: Povídky

Komplet všech příběhů legendárního autora, čtený některými neméně legendárními interprety, s bonusem nových nahrávek V letošním roce (2. července 1930) uplyne 90 let od narození Oty Pavla. K významnému výročí vychází komplet, obsahující souhrn díla tohoto mimořádného p…

Obrázek podcastu Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo

Ne všechno z her Divadla Járy Cimrmana se vešlo na zvukové nosiče. Důvod? Jejich omezená stopáž. Toto album proto nabízí kompilaci z textů, "na něž se nedostalo". Je, kromě příznačného"cimrmanovského" humoru, nevšední procházkou (s průvodci Z. Svěrákem a L. Smoljakem) d…

Obrázek podcastu Vnitřní svět vítězů

Vnitřní svět vítězů

Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Aby člověk u…

Obrázek podcastu Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Pražské humoresky za Rakouského mocnářství

Vstupte do světa zlaté éry staropražského humoru, kde se historie snoubí s úsměvem. Tato exkluzivní kolekce pěti audioknih Vás provede uličkami staré Prahy, kde se pod leskem císařského majestátu odehrávaly ty nejzábavnější příběhy, plné lidskosti a typicky českého humo…

Obrázek podcastu Jičínské pole mrtvých

Jičínské pole mrtvých

Za městem Jičínem na cestě k Zebínu je ohrazená louka, na níž se od pradávna pohřbívaly oběti morových epidemií, ale také popravení zločinci, sebevrazi a kacíři. Jednoho dne zde najdou mrtvé zohavené tělo velíšského lesmistra označenené satanským znamením. Majitel panst…

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Obrázek podcastu Hermeneutika mystéria

Hermeneutika mystéria

Ctirad V. Pospíšil ve vzdělávacím cyklu nastiňuje základní periodizaci dějin teologie a osvětluje základní principy myšlení současné katolické dogmatické teologie. Dalšími tématy jsou například poměr mezi jednotou víry a pluralitou v teologii, způsob interpretace dogmat…

Obrázek podcastu RIP: Smrt je malebná

RIP: Smrt je malebná

Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta…

Obrázek podcastu Zulejka otevírá oči

Zulejka otevírá oči

„Aby člověk došel do cíle, musí jen jedno – jít.“ Historická fikce inspirovaná příběhy, které autorce vyprávěla její babička. Ta byla v dětství spolu s rodiči a dalšími “kulaky” vyhoštěna na Sibiř. Debut mladé tatarské spisovatelky se odehrává na pozadí velkých dějinn…

Obrázek podcastu Bretaňský příliv

Bretaňský příliv

Pátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zrovna v den keltského slunovratu stojí komisař Dupin až po kotníky v rybích odpadcích. V aukční hale v Douarnenezu leží mrtvé tělo mladé ry…

Obrázek podcastu Přítelkyně

Přítelkyně

Přítelkyně - nová kniha Ireny Obermannové vypráví o ženském přátelství i nepřátelství. Jde o retro příběh končící v současnosti. Ženské přátelství je neprobádané území, vztah opředený tajemstvím a leckdy i pohrdáním ze strany mužů. Vyznačuje se velkou vzájemnou podporou…

Obrázek podcastu Hrubín: Jobova noc

Hrubín: Jobova noc

František HRUBÍN (*17.9.1910 – †1.3.1971) Poéma Jobova noc vyjadřuje pocit ohrožení rodné země, Job zde není biblickou postavou, JOB=BOJ - obráceně znamená toto jméno BOJ. Rámcem a hlavní inspirací této sbírky byla válka, "bouřlivá noc", v níž si Hrubín vysnil churavého…

Obrázek podcastu Treasure Island

Treasure Island

Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with …

Obrázek podcastu Lada: O Budulínkovi a Mandelince

Lada: O Budulínkovi a Mandelince

Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. V této dramatizaci z roku 1977 převy…

Obrázek podcastu Srdce Evropy

Srdce Evropy

Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Limonádový Joe

Limonádový Joe

Český pohled do proslulého období americké historie, kdy správná volba nápoje mohla rozhodnout o mnohém! Tento román z pera Jiřího Brdečky je parodií na klasické westerny s Jesse Jamesem, Billy Kidem a Buffalo Billem. Knihu proslavil stejnojmenný film z roku 1964.

Obrázek podcastu Tomáš Řepka: Deník ze dna

Tomáš Řepka: Deník ze dna

Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vám nabízí svou nejosobnější a nejsyrovější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví o tom, jaké byly jeho…

Obrázek podcastu Šťastný princ a jiné pohádky

Šťastný princ a jiné pohádky

Pohádky tohoto anglického básníka, dramatika a prozaika irského původu nejsou odvozeny z lidových pramenů, nýbrž jsou tvorbou výlučně literární. Vznikaly v poslední třetině devatenáctého století a projevuje se v nich výraznou měrou secesní zdobnost, ornamentálnost a pří…

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný…

Obrázek podcastu Jak zaujmout hned napoprvé

Jak zaujmout hned napoprvé

Představte si, že máte úžasný nápad, myšlenku nebo jen zprávu, kterou byste chtěli sdělit co největšímu počtu lidí. To určitě není složité. Ale jak to udělat, aby zaujala a upoutala, aby si ji lidé zapamatovali, aby ji šířili dále? Jak zaujmout hned napoprvé Vám s tím p…