Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Erilian 3 - Střípky hvězd

Audiokniha Erilian 3 - Střípky hvězd

Délka:

10 hod 12 min

Čte:

Hana Drnovská

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Dych

Dych

Ako sa stravujete, koľko cvičíte, akí štíhli, mladí alebo silní ste - na ničom z toho nezáleží, ak nedýchate správne. Pre naše zdravie a celkovú pohodu nie je nič dôležitejšie než dýchanie – nádych, výdych, zopakovať dvadsaťpäťtisíckrát denne. Ľudia však prišli o schopn

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Cirkadiánní kód

Cirkadiánní kód

Dlouho přehlížený, přitom tak významný – rytmus těla, který řídí vše. Seznamte se s tím, jak funguje, jak provázané jsou funkce našich orgánů a jak si nerespektováním našich vnitřních hodin můžeme škodit. Avšak stačí malé změny ve spánkových zvyklostech, stravovacích i

Obrázek podcastu Kdo je mým soudcem?

Kdo je mým soudcem?

Josef Pohl vytvořil na soudobé poměry nezvyklou spolupracující dvojici: soudce a kapitán kriminálky, přesněji Veřejné bezpečnosti. V den soudcových narozenin přichází policista za soudcem s případem, který se stal na stejném místě a za velmi podobných okolností jako rok

Obrázek podcastu Církevní dějiny v zrcadle času III.

Církevní dějiny v zrcadle času III.

Konec druhé světové války v roce 1945 a jubilejní rok 2000. Mezi těmito dvěma milníky nacházíme mnoho událostí a osobností, které mají na další dějiny církve rozhodující vliv. Církevní historik profesor Martin Weis hovoří například o tom, jak se odsun Němců promítl v ko

Obrázek podcastu Deviant

Deviant

Skutečný příběh zvrácených zločinů, které se staly inspirací pro knihy a filmy Psycho, Texaský masakr motorovou pilou a Mlčení jehňátek. Audiokniha odhaluje život a zločiny jednoho z nejznámějších vrahů v americké historii – „řezníka z Plainfieldu“ Eda Geina. Samotářský

Obrázek podcastu Italština - gramatika pro mírně a středně pokročilé B1

Italština - gramatika pro mírně a středně pokročilé B1

Děkujeme za váš zájem o poslechový kurz Italská gramatika B1 V tomto kurzu pro mírně a středně si můžete zopakovat základy, ale také se zdokonalit ve složitějších tématech, jako jsou minulé časy, podmiňovací způsob, spojovací způsob, budoucí čas a trpný rod. Součástí k

Obrázek podcastu Křesťanská anafora

Křesťanská anafora

Křesťanská anafora je hlavním tématem šestidílného cyklu - známější je však termín eucharistická modlitba. Teolog prof. František Kunetka nám přiblíží kořeny této modlitby a ukáže její historickou i současnou podobu. Určující je mimo jiné to, že se jedná o žehnací modli

Obrázek podcastu Vraždy v ulici Morgue, Vrah jsi ty

Vraždy v ulici Morgue, Vrah jsi ty

Jiří Adamíra, Jan Přeučil, Ladislav Mrkvička, Viktor Vrabec a další ve vynikající dramatizaci příběhu, označovaného za první klasickou detektivku a další detektivní povídka v podání Otakara Brouska st.

Obrázek podcastu MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále

MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal

Obrázek podcastu Angličtina – Vlastnosti pro pokročilejší B1_B2

Angličtina – Vlastnosti pro pokročilejší B1_B2

Angličtina Vlastnosti pro pokročilejší B1_B2 Pro vyjadřování na úrovni potřebujete znát slovní zásobu popisující vlastnosti. Pokud patříte mezi středně pokročilé nebo pokročilé a chcete si své dosavadní znalosti procvičit a rozšířit trochu jinak, je tento kurz vhodný pr

Obrázek podcastu Opovážlivá drzost být sám sebou

Opovážlivá drzost být sám sebou

Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během

Obrázek podcastu Africká zima

Africká zima

Jižní Súdán, nejmladší stát světa, už celá desetiletí sužují ozbrojené konflikty. Na začátku roku 2017 se do míst s nedostatkem potravin, kde se až příliš daří infekčním a tropickým nemocem, vydává lékař Tomáš Šebek jako jeden ze zástupců mezinárodní organizace Lékaři b

Obrázek podcastu Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti

Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti

Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0760 Erasmus Rotterdamský Chvála bláznivosti vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Erasmus se narodil asi roku 1469 v Rotterdamu. Již v mládí si neobyčejnou pílí osvojil bohatství myšlenek starých

Obrázek podcastu Relaxace s Davidem Gruberem

Relaxace s Davidem Gruberem

Tato relaxace je oblíbenou součástí kurzů Davida Grubera. Podmalováno příjemnou valašskou lidovou hudbou (cimbál, housle atp.). Pomalé skladby vás uvedou do příjemného stavu a umožní setrvat v něm, rychlé skladby vás nabijí novou energií při návratu zpět z relaxovaného

Obrázek podcastu Ferdinand Havlík je sám doma

Ferdinand Havlík je sám doma

U příležitosti letošního 90. výročí narození klarinetisty, aranžéra, skladatele i dirigenta a spoluzakladatele Divadla Semafor Ferdinanda Havlíka (17. června 1928 - 28. října 2013) nabízíme rozhlasový pořad Jana Koláře z roku 1999, naposledy vysílaný na tehdejší stanici

Obrázek podcastu Jako chlapce by mě zastřelili

Jako chlapce by mě zastřelili

V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou

Obrázek podcastu Emilia Galotti

Emilia Galotti

První evropské politické drama anebo první měšťanská tragédie, tak bývá označována Emilia Galotti německého osvícenského myslitele, dramaturga a dramatika Gottholda Ephraima Lessinga.Hra vznikla v roce 1772, a ačkoliv je ústředním tématem milostný trojúhelník, ve své do

Obrázek podcastu Přežít

Přežít

>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Obrázek podcastu Zavěste, prosím, volá Semafor

Zavěste, prosím, volá Semafor

Sestřih záznamu dvou pořadů Divadla Semafor potěší nejen pamětníky, kteří si pod jmény účinkujících osobností vybaví okamžitě důvěrně známé tváře z televizní obrazovky a z jeviště. Pořad Zavěste prosím, volá Semafor sestavil Miloslav Šimek s pomocí režiséra Jána Roháče,

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J

Obrázek podcastu Sonety

Sonety

Když v červnu 2002 Český rozhlas 3 – Vltava nasadil do vysílání sto padesáti čtyřdílný cyklus Sonetů Williama Shakespeara, nikdo z tvůrců netušil, s jak obrovským posluchačským ohlasem se toto dílo setká. Sbírkou básní nejslavnějšího alžbětinského dramatika provázel pos

Obrázek podcastu Forrest Gump

Forrest Gump

Forrest Gump - audiokniha obsahuje nezkrácenou verzi původního románu Winstona Grooma, jenž proslul hlavně svou filmovou adaptací s Tomem Hanksem. Čte Jan Hartl. Film Forrest Gump se podstatně liší od knihy, na jejíž motivy byl natočen. Pro čtenáře a nyní i posluchače

Obrázek podcastu The Hound of the Baskervilles

The Hound of the Baskervilles

Audiokniha The Hound of the Baskervilles namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. An old family document says that everyone who l ivesat Baskerville Hall is in danger from a terrifying animal which lives on Dartmoor. When Sir Charles Ba