Obrázek podcastu Erben: Kytice II

Audiokniha Erben: Kytice II

Délka:

1 hod 17 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Obrázek podcastu Odepsaní

Odepsaní

Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s…

Obrázek podcastu Perfektní alibi

Perfektní alibi

Jak se vraždí na dálku. V Praze jsou zavražděny dvě ženy a u jejich těl leží hlavy koček. Policie má hlavního podezřelého. Ale co se zjištěním, že v době vražd byl prokazatelně v Ostravě? V Praze se začnou jednoho sychravého podzimu dít zvláštní věci: dvě ženy jsou brut…

Obrázek podcastu Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul …

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Obrázek podcastu Anna R.

Anna R.

Více než sto let staré dopisy schované na půdě chalupy v Dobřívě odhalují skutečný příběh z první světové války a jejich pisatelé ožívají. František Reindl, majitel rozlehlého hospodářství, odchází do války, jejíž smysl je mu cizí. Břemeno správy statku spočine na ramen…

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Obrázek podcastu Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Obrázek podcastu Buď sám sebou – jdi vlastní cestou

Buď sám sebou – jdi vlastní cestou

V této knížce najdete znovu cestu ke svému životu. Získáte chuť žít – a to není málo. Spolu nebudeme filozofovat, ale podáte si ruku se samotným životem. Jsme tady všichni na krátkou chvíli a byla by škoda stát celý život na nástupišti při čekání na ten „správný“ vlak. …

Obrázek podcastu Život víry 2020/7–8

Život víry 2020/7–8

Život víry 2020/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jeff Manion: Milujte lidi, i k…

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Obrázek podcastu Stopy davnej minulosti - Zrod národa

Stopy davnej minulosti - Zrod národa

"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu…

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Obrázek podcastu Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Obrázek podcastu Rozsudok smrti

Rozsudok smrti

Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Obrázek podcastu Životice

Životice

Obraz (po)zapomenuté tragédie. Životice: malá vesnice uprostřed Těšínského Slezska. Po Mnichovu zabrána Polskem, po 1. září 1939 se jako dobyté území stává součástí Říše. V noci ze 4. na 5. srpna 1944 zastřelili partyzáni v životickém hostinci tři příslušníky gestapa. N…

Obrázek podcastu Disney - Kniha džunglí

Disney - Kniha džunglí

Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Kniha džunglí, je o nezbedném klukovi Mauglím, který žije v indické džungli s medvědem Bálúem, černým panterem Baghírou a dalšími divokými zvířat…

Obrázek podcastu Alchymista

Alchymista

Největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň vý…

Obrázek podcastu Huna - Tajemství

Huna - Tajemství

V této audioknize se seznámíte se ztraceným a znovunalezeným učením, které havajští kahunové pojmenovali Huna - Tajemství. Dozvíte se jakým způsobem můžete navýšit svou vitální energii, jak pomocí této energie léčit a jak účinně dosahovat všech cílů, na které se zaměřít…

Obrázek podcastu Sebevědomá žena

Sebevědomá žena

Sebevědomá žena - audiokniha obsahuje záznam z přednášky na konferenci Ochutnávka štiastia v Žiaru nad Hronom dne 5. 10. 2013. Účinkuje Martina Králíčková. Zamyslete se: Co ovlivňuje sebevědomí mužů a žen? Je normální, když o sobě občas pochybujeme? Proč nemáme všichni …

Obrázek podcastu Neuzavřené případy

Neuzavřené případy

Chce zlikvidovat kriminalistické pomníčky. A jeho zase zkoušejí zlikvidovat dynamitem. V létě 1970 unesl někdo ze zahrady odtažitého matematika tříleté děvčátko a po dítěti se slehla zem. Stejně tak nelze stále vypátrat šílence, který v září 1994 před zraky zaměstnanců …

Obrázek podcastu Terezínské ghetto

Terezínské ghetto

{'cs': 'Kára s mrtvolami a divoká honička liduprázdnými ulicemi! Takhle hororovou noc Bára ještě nezažila. Na opuštěné půdě, kde se schovala, ji objeví Petr, od nějž se dozvídá, že se ocitla v židovském ghettu v roce 1944. Když Petr dostane povolávací lístek do transpor…

Obrázek podcastu Čtyři dohody – pracovní kniha

Čtyři dohody – pracovní kniha

Don Miguel Ruiz popsal ve Čtyřech dohodách – Knize moudrosti starých Toltéků jednoduchý, ale mocný kód chování, který pomáhá dosáhnout osobní svobody a opravdového štěstí. Pracovní kniha hlouběji rozvíjí myšlenky Čtyř dohod a pomocí praktických cvičení a zamyšlení vede …

Obrázek podcastu Odvaha žít

Odvaha žít

Tato kniha je určena pro tebe, odvážný čtenáři. Této knize můžeš plně důvěřovat, napsal jsem ji proto, že nám oběma jde o stejnou věc – vyměnit zbabělost za odvahu žít život podle sebe. Nebýt otrokem systému a myšlení, skrze které jsi ovládán a redukován na bezvýznamnou…