Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Erben, Janečková: Zlatovláska

Audiokniha Erben, Janečková: Zlatovláska

Autor:

Různí interpreti

Délka:

1 hod 6 min

Čte:

Petr Štěpánek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Řeka zázraků

Řeka zázraků

S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn

Obrázek podcastu Čechov: Újezdní Hamlet

Čechov: Újezdní Hamlet

Z komentáře k původnímu LP 1 18 1479 vydaného Supraphonem v roce 1974: Čechov znamená Čechův. Jeden Čechův dědeček byl Čech. Ač tyto věty zní jako citáty z čítanky pro druhou třídu základní školy nebo jako diktát z těsnopisu, jsou pravdivé. Nemají samozřejmě nejmenší zá

Obrázek podcastu Jak se zbavit Mstivý Soni

Jak se zbavit Mstivý Soni

Nejzlobivější třída páťáků v Žabokudlách je natolik nezvladatelná, že je třeba nasadit speciálně trénovaný pedagogický kalibr. Na místo, odkud jsou učitelé vynášeni zlomení na těle i na duchu, nastupuje obzvláště nezničitelná Soňa Ticháčková, která si nenechá nic líbit,

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Archivy skrývají nečekaná překvapení, například tento zvukový záznam rozhovoru Jiřího Voskovce a Jana Wericha při jedné z jejich společných schůzek ve Vídni. Zatímco v Poslední forbíně šlo o setkání z roku 1974, toto je o 3 roky dříve. Pánové se potkali nad magnetofonem

Obrázek podcastu Zlodějíček z pátých hradeb

Zlodějíček z pátých hradeb

Sedmý díl série Sedmý smysl. Kdo je zlodějíček? A kde jsou páté hradby? Dnes večer slavnostní večeře. Dostavte se v šest. Na programu malé překvapení pro Hanku. Zach. Tato pozvánka a večeře na počátku prázdnin všechno odstartovaly. Hance už je sedmnáct. Zcela neočekávan

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j

Obrázek podcastu Cigaretka na dva ťahy

Cigaretka na dva ťahy

Denník dobrého detektíva 25. Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z o

Obrázek podcastu Ježek, Trojan: Tak nám zabili Ferdinanda

Ježek, Trojan: Tak nám zabili Ferdinanda

Je neděle 28. 6. 1914. Zmatený řidič Leopold Lojka zastavuje vůz s Františkem Ferdinandem a jeho ženou. Zařazuje zpátečku a tím dává příležitost Gavrilu Principovi k útoku. Pro bezmocného Lojku se z tohoto okamžiku stává doživotní trauma. Sarajevský atentát je i po sto

Obrázek podcastu Hvozd

Hvozd

Co se skrývá v nitru prastarého hvozdu? Jak mocný je šepot neobyčejné propasti? Uniká snad krajina zalitá mlhou zraku poutníka, nebo mu naopak dovede odhalit to, co jindy vidět není? Co čeká rytíře v podezřelé krčmě, kam se uchýlí před mrazivým nečasem? Sbírka mysterió

Obrázek podcastu Vrať drakovi, co je jeho

Vrať drakovi, co je jeho

Čtvrtý díl ze série Sedmý smysl. Nová existence kouzelnéno džina znamená pro Hanku a její přátele smrtelné ohrožení. Pomůže úkryt pod hladinou mezi sirénami?

Obrázek podcastu Židovka z Toleda - Mistři slova

Židovka z Toleda - Mistři slova

"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 3

Deník malého poseroutky 3

Řekněme si to na rovinu: Greg se nikdy nezmění. Někdo by to ale měl vysvětlit jeho otci. Ten si stále myslí, že ještě může svého syna vychovat a udělat z něj opravdového muže. Proto se taky horlivě snaží najít pro něj tu nejvhodnější „chlapáckou“ činnost. Greg se ale po

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř

Obrázek podcastu Příšerné příběhy vánoční

Příšerné příběhy vánoční

Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. Ano, jsou tu tolik oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, u nichž mohou malí i velcí s potěšením trnout hrůzou a strachem. V sedmi vánočně laděných povídkách

Obrázek podcastu Husité

Husité

"Bitvou na Vítkově, kde husité porazili křižáky, to jenom začíná. Útok rozzuřené bachyně je úplná legrace v porovnání s tím, co všechno ještě Báru a mladičkého husitského bojovníka, práče Borka, čeká cestou do Tábora – a vlastně i v Táboře samotném. Historička Veronika

Obrázek podcastu Srdce Evropy

Srdce Evropy

Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r

Obrázek podcastu A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření

Obrázek podcastu Žítkovské bohyně

Žítkovské bohyně

Žítkovské bohyně - fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie z pera Kateřiny Tučkové. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo

Obrázek podcastu Pes baskervillský

Pes baskervillský

Nejznámější dílo, ve kterém figuruje Sherlock Holmes. Hrůzostrašné zvíře obchází místními bažinami a naplňuje kletbu, která v minulosti padla na slavný baskervillský rod. Kdo za touto tragédií stojí, kdo spřádá plány, jak se zmocnit značného majetku? To pochopitelně odh

Obrázek podcastu Milý mouřeníne - milý Béďo

Milý mouřeníne - milý Béďo

Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k

Obrázek podcastu Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927

Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny

Obrázek podcastu Nahá s Davidovou hvězdou

Nahá s Davidovou hvězdou

Mrtvá žena v lese. Stopy vedou do židovské komunity. Jak souvisí nález mrtvoly mladé ženy v pražské Šárce s předcházející neobjasněnou vraždou mladé dívky? Stopy vedou do historie židovské komunity. Sobotní procházka slunečnou přírodou se poněkud vymkne. Místo romantick