Audiokniha Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti

Smečka
Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

Do velké krajiny Dudédu
Z veršů, pohádek a dopisů Ivana Martina Jirouse hraje a zpívá Dismanův rozhlasový dětský soubor.

Oheň
Něco v ní kdysi zemřelo. Teď všechno spálí na prach... Na první pohled žije Freya pohádkový život, v němž platí pouze její vlastní pravidla. Má všechno, co patří k privilegovanému postavení: dostatek peněz, pověst uznávané chiruržky popáleninového centra, okázalý byt po…

Rudý kapitán
Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger…

Pekingský rozparovač
Odpověď se stejně jako ďábel vždycky skrývá v detailech. Mej Jüan a strýc I-fuo. Jeho vzorem je očividně nikdy nedopadený londýnský sériový vrah Jack Rozparovač. Podle Li Jena, velitele pekingského policejního oddělení závažných trestných činů, není jen šílený, ale bohu…

Vlčák Kazan (četba)
Klasika světové dobrodružné literatury tentokrát v nezaměnitelném podání Viléma Bessera. Jeden ze znovuobjevených, méně známých rozhlasových záznamů.

Čarodějná země Oz
Dosti zvláštní trojice kamarádů, kluk Tipet, Honza Dýně a dřevěná Koza, se vydávají do hlavního Smaragdového města čarodějné země Oz. Chtějí ho ochránit před nájezdem dívčí armády. Té sice velí rázná Bimbam, ale v pozadí všech zlostných snah se ukrývá mocichtivá čaroděj…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke
Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Anička ve městě
Aničku čeká v Praze spousta překvapení, okouzlení i zklamání, radostí i strastí a otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Žákyně druhé třídy si musí zvyknout na nové prostředí, školu, kamarádky, ale také si tu kupuje vysněné křečky. Co ještě ve městě objeví?

Traja nezbedníci z neba
Audiokniha obsahuje rozprávky, ktoré napísala Luba Vančíková

Morituri te maturitas
Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

Nonstop
Roy Complain žije v kočovném kmeni Greenů uprostřed divočiny. Primitivní způsoby společenství však v jeho očích nesouzní s pozůstatky civilizovanějšího života, které nachází při svých kořistnických výpravách do pralesa. Uvnitř cítí zvláštní prázdno, touhu, kterou nedoká…

Terapia
ŽIADNI SVEDKOVIA ŽIADNE STOPY ŽIADNE TELO Josy, dvanásťročná dcéra renomovaného psychiatra Viktora Larenza, za nejasných okolností zmizne z ambulancie vyšetrujúceho lekára, zatiaľ čo ju otec čaká v čakárni. Lekár aj sestrička zhodne tvrdia, že tam nikdy nevstúpila. Odvt…

Doktorka z domu trubačů
Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud…

Zpěv tichých dní
Jak najít hlas v okamžicích, kdy ticho pálí nejvíc? Zpěv tichých dní je román o ženě, jejíž sny a touhy se tříští ve vlnách velkých dějin, ale její vnitřní hlas dál nese paměť, bolest i naději. Citlivě napsaná rodinná kronika o mateřství, ztrátách a odolnosti v době, kd…

Pruhovaná truhlice
Hlavním hrdinou detektivního příběhu Parazit je racionálně založený vědec. Na večírku u přátel se setká se starší dámou nadanou mimořádnou schopností vnutit svou vůli druhým. Experiment, kterého je svědkem, ho zaujme tak, že zatouží schopnosti slečny Penclosové vědecky …

Limonádový Joe
Český pohled do proslulého období americké historie, kdy správná volba nápoje mohla rozhodnout o mnohém! Tento román z pera Jiřího Brdečky je parodií na klasické westerny s Jesse Jamesem, Billy Kidem a Buffalo Billem. Knihu proslavil stejnojmenný film z roku 1964.

Vzduch
Před minulostí neutečete. Ani v jedenácti tisících metrech nad zemí. Úspěšný dětský psycholog Aaron Umber se nachází na osudové životní křižovatce. Místo oslavy čtyřicátin na prosluněné pláži v Sydney sedí v letadle se svým dospívajícím synem Emmetem, který s ním komuni…

3x Rhyme & Sachsová #1
3× Rhyme (& Sachsová) I s těmi nejtěžšími změnami v životě se lze vyrovnat, pokud nepřijdete o to nejdůležitější... Elitní americký detektiv Lincoln Rhyme po úrazu ochrnul a je upoután na vozík. Když je však někdo diagnózou kvadruplegik, nutně to neznamená, že by se j…

Kniha pěti kruhů
Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více…

Stín
Novelu Stín napsal Jiří Křižan v roce 1968, ale jejího českého vydání se nedožil. Naději na vydání zhatila normalizace. V roce 1990 se stala předlohou filmu Tichá bolest, který natočil režisér Martin Hollý s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na pultech knihkupectví se …

Křížová cesta
Méně známá dramatizovaná četba na pokračování ze zásadního románu a literárního dokazu spisovatele Alexeje Tolstého.Překlad Olga Bojarová a Pavel Bojar. Dramatizace Jan Strejček. Hudba Vadim Petrov. Režie Ludvík Pompe.