Audiokniha Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Bretaňský příliv
Pátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zrovna v den keltského slunovratu stojí komisař Dupin až po kotníky v rybích odpadcích. V aukční hale v Douarnenezu leží mrtvé tělo mladé ry…

Doktore, fofrem, jde o život!
Slasti a strasti venkovského obvoďáka. Doktore, fofrem, jde o život! je poutavý příběh plný laskavého humoru, okouzlující román v duchu tradic A. J. Cronina a Jamese Herriota. Když se doktor Barry Laverty poprvé vydá do Ballybucklebo, málem tuhle vesničku ani nenajde …

Kdo miluje dobrou knihu
Klára Jerneková, Jaroslav Kepka, Bedřich Prokoš a Čestmír Řanda v lehce sentimentálním příběhu s přiměřeně výchovným posláním. Středoškolačka Pavla má před maturitou a čtení nepatří k jejím největším zálibám. Knížky ji zajímají jen jako způsob, jak si vylepšit bídné kap…

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi
Seznamte se s Ducháčkovými! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v mnohém pomohou. Zvědaví duchové Simon, Olívie a Bubi jsou samá…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Kmotr
Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh…

Alžběta Pomořanská – Žárlivá císařovna
Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť Karel IV., přesto se obává, že si ji manžel vyvolil nikoli z lásky, ale pouze z diplomatických důvodů, aby si naklonil své politické protivníky. Strachuje se, že ji nemiluje tak hluboce jako svou předchozí ženu…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Voňavé léčivé pohádky
Znáte heřmánkovou princeznu? Nebo draka z mateřídoušky? A co třeba Vymetáčka mátového? Víte, že tyto kouzelné bytosti mají léčivou moc a dokážou dětem ulevit třeba od bolavého bříška či ouška nebo vyhnat nachlazení? A takových skřítků a princezen a jiných stvoření exist…

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Liščí pohádka
Pohádka Marie Kubátové o jedné šikovné lišce nebo, lépe řečeno, liščí mamince. Tu čeká nelehký úkol. Postarat se o svá mláďata a zároveň i splnit pohádkové povinnosti.Osoby a obsazení: liška Ryška (Dana Černá), král (Jaromír Meduna), bílá sudička (Eliška Kasanová), temn…

Velhartické pastorále
...z detektivního cyklu Letopisy královské komory Druhý díl nové kriminální řady oblíbeného spisovatele, v níž písař královské komory Jiří Adam z Dobronína řeší neobvyklé zločiny renesančních Čech a Moravy. Tentokrát zavede Jiřího Adama případ na hrad Velhartice, kde b…

Tak dobří, že vás nepřehlédnou
>> „Optimistické dílo s jasnou logikou a bez škodlivých rad, užitečné pro všechny nováčky na trhu práce, ale také ty, kteří nemůžou najít smysl ve své současné kariéře.“ — Publishers Weekly ## O audioknize: Tápete v profesním životě? Nevíte, jaká práce by vám přinesla…

Strach
Mysteriózny triler plný hrôzy a strachu… Jozef Karika, autor mysterióznej Trhliny alebo mafiánskej trilógie Čierna hra: Vláda mafie, Čierny rok: Vojna mafie a Čierny kruh: Koniec mafie v hrôzostrašnom príbehu s nadprirodzenými prvkami prináša aj citlivé rozprávanie o to…

Kalibánova válka
Obyvatelé Sluneční soustavy si jdou po krku, skutečná hrozba však číhá za jejími hranicemi… Seržantka Marťanské vesmírné pěchoty se na Jupiterově měsíci Ganymedu stala svědkyní krvavého masakru, při němž dva těžce vyzbrojené oddíly bojovníků rozprášil jediný supervoják …

Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte
Rodičovství, které bere ohled na mozek. Každý z nás chová v srdci naděje a sny ohledně svých dětí. U většiny z nás se točí kolem toho, aby děti byly šťastné, zdravé a samy sebou. Poselství celé této knihy spočívá v tom, že pro své děti můžete tyto sny proměnit ve skuteč…

Sńilex a Derik
Plejády. Souhvězdí bohyně lovu a Měsíce. Přemýšleli jste někdy o jeho původu? Mytický příběh se datuje do dávné minulosti a pojednává o jedné malé zelenavé bytosti, která musí porazit zákeřnou a sílící temnotu Peruviel. K tomu bude zapotřebí se naučit spoustu kouzel, sp…

Běžkyně
Porážka je matkou úspěchu – čínské přísloví Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho nav…

Pod junáckou vlajkou
Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Jménem krále
Historik a oblíbený spisovatel Vlastimil Vondruška píše mimo jiné čtivé, dramatické a tajuplné detektivní příběhy, které se odehrávají ve středověku. U čtenářů si získaly obrovský ohlas pro svou věrohodnost, atmosféru, rychlý spád děje a napětí. Vybrali jsme jeden z nic…

Temný les
Země bude za 400 let vystavena invazi mimozemské rasy. Na Zemi už působí sofony, subatomární vyzvědači Trisolaranů, které dokáží odhalit i ty nejtajnější obranné plány lidstva. Existuje jen jedno místo, kde sofony nemohou odposlouchávat – lidské nitro. OSN světu předsta…

Lucifer a Markétka
Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje…

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka
Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření …

Případů se ujímá Jeeves
Když má mladý gentleman rozum, pořídí si komorníka. A když má štěstí, je tím komorníkem Jeeves. Pět povídek slavného britského humoristy, ve kterých ožívá svět staré dobré Anglie s mladými pány v kamaších, jejich strýčky, tetami, snoubenkami, komorníky a čaji o páté. V…