Audiokniha Emocionálna inteligencia

Zaklínač - Rozcestí krkavců
Zaklínači se nerodí. Zaklínači jsou vytvářeni. Toto je příběh o tom, jak vznikají legendy – a jaká je cena za její stvoření. Než se stal Bílým vlkem a Řezníkem z Blavikenu, byl Geralt z Rivie pouhým čerstvým absolventem Kaer Morhen, který vstoupil do světa, jenž jeho dr…

Malý miliardář
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Milión
Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Křišťálový klíč I.
Šestidílná kronika severočeského podnikatelského rodu Heřmanů se odehrává v období od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na konci 18. století. Barvité osudy členů rodu, kteří se stanou sklářskými a textilními podnikateli, umělci, úředníky i učenci, se prolínají…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Sedmý hřích se trestá smrtí
Historický detektivní příběh zavede čtenáře do Anglie 12. století. Když se Rosamund, pocházející z urozené rodiny, setká s anglickým králem Henrym II., její půvab panovníka okamžitě okouzlí a romantické zamilování brzy přeroste ve vášnivý milostný vztah. Henryho manželk…

Dlouhé stíny
Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Amber 2 - Pušky Avalonu
Proslulá fantasy sága pokračuje! Vstupte opět do mýtické říše Amberu! Volné pokračování „Devíti princů Amberu“ vás uvrhne do světa velkolepých bitev, mocné magie a záludných intrik. V závěru předchozího příběhu došlo k zásadnímu zvratu, který měl rozhodující význam neje…

Menzel: Míša Kulička v zoo
Po úspěšném vydání prvních dvou částí literární série Josefa Menzela o medvídkovi Míšovi a jeho mamince Barboře (Míša Kulička v rodném lese, Míša Kulička v cirkuse) nabízí edice mluveného slova Supraphonu třetí díl, v němž se Míša s maminkou a popletenýmstrýcem ocitají …

Eugenie
Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Pražské zločiny
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Oldřich z Chlumu - Pražské zločiny Morový testament – čte Martin Zahálka Italský student, který začal navštěvovat rétorickou školu Jindřicha z Isernie na Vyšehrad…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

Válkotvůrci
V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n…

Nebojte se klasiky! 24 George Gershwin: Porgy a Bess
Příběh starého mrzáka Porgyho a krásné Bess poznáte díky dramatizaci Jana Jiráně podle libreta Iry Gershwina a DuBose Heywarda. Zazní v podání známých českých herců s ukázkami hudebních pasáží jednoho z nejslavnějších děl světové operní literatury.

Závod s časem
Osmý díl ze série Lisy Reganové s názvem Závod s časem přináší Josii Quinnové další náročný případ. Její dvojče Trinity se v honbě za reportáží zaplete do nebezpečné hry s nelítostným sériovým vrahem. Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.

Vánoce Smolíka McFiggina
Výbor z humoristického satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a hluboce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nímž se autor hlásil- Charlese Dickense a Marka Twaina. Lacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem a někdy i …

Dekameron: Den třetí
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Stín Otce
V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Mlýn na mumie
Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší …

Dumas: Tři mušketýři
Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d'Artagnana se dočkala několika filmových podob…