Audiokniha Eliška Krásnohorská: Pohádky

Cizinka
Po druhé světové válce se Claire, bývalá armádní zdravotní sestra, vydá se svým mužem do Skotska na druhé líbánky. Když se však při prohlídce starobylého kamenného kruhu nazvaného Craigh na Dun dotkne jednoho z menhirů, propadne se časem téměř o 200 let zpátky – do roku…

Klub komiků a klaunů Petra Nárožného 1.
Je to k nevíře, ale ze všeho se dá udělat dobře fungující úřad. Chce to jen schopného úředníka. Tajemník Klubu komiků a klaunů je dokonce všeho schopen. Jako vejce vejci se podobá herci Petru Nárožnému. On sám tvrdí, že je jeho dvojníkem, avšak zlí jazykové říkají, že j…

Strážci země
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly m…

Má protentokrát obsazená vlast
Národní divadlo, 5. června 1939. Uvedením Smetanovy Mé vlasti, přenášené živě Československým rozhlasem a přejímané radiostanicemi v Paříži a v Oslo, vrcholí Pražský hudební máj - mimořádný festival, který vznikl z iniciativy dirigenta Václava Talicha a jehož cílem bylo…

Neznámý přítel
Skoro detektivní případ váženého profesora, jenž je existenčně ohrožen sérií anonymních dopisů, napsal pro rozhlas dramaturg a scenárista Václav Nývlt. V roce 1985 text nastudoval režisér Josef Hajdučík, který do hlavní role profesora Návrata obsadil skvělého Josefa Kem…

Orlova kořist
Uběhl již více než rok od okamžiku, kdy na britských březích přistála římská armáda. Barbarský vojevůdce Caratacus jim ale neustále znepříjemňuje život. Jenže mocný císař Claudius opravdu potřebuje v Británii dosáhnout vítězství, aby konečně upevnil svou vládu. Nadešel …

Mocná síla kamenů
Věda zabývající se působením kamenů na lidský organismus se nazývá krystaloterapie. Zajímáte-li se o alternativní směry, nahlédněte společně se mnou pod roušku tajemna, kdy využijete energetické síly kamenů, podpoříte ji éterickými oleji a pomoci dalších produktů si sam…

U Masaryků
Anna Gašparíková - Horáková vystudovala dějiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (1924-1928). V letech 1929-1936 pracovala jako soukromá archivářka Tomáše Garrigue Masaryka. Její vzpomínky z této doby vyšly knižně v roce 1995 pod názvem U Masarykovcov. Osmidílno…

Angličtina na služební cestu
Děkujeme za Váš zájem o kurz Angličtina na služební cestu od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít vlastně na kterékoli zahraniční cestě. Kurz je založen na kontextovém učení…

Divočina v zahradě
Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln…

Život snů a skutečnosti
Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund odpovídají - každý sám zas sebe - na stejné otázky kolem svých životů a cest po světě. Dokument, který záměrně spojuje dva samostatné rozhovory tak, aby ještě více vynikl originální portrét známé cestovatelské dvojice.

Billy Summers
Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal? Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odp…

Mefisto
Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících…

Mycelium V: Hlasy a hvězdy
Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání vyslané do vesmíru nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Proti této hrozbě by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemsk…

Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé
Zvukový portrét novináře, publicisty a rozhlasového reportéra dr. Franty Kocourka, který zemřel v Osvětimi 13. 5. 1942. Z archivních záznamů a dochovaných textů, z nichž mj. plyne, že dr. Kocourek se neváhal přít ani s německou cenzurou, připravil Tomáš Černý. Spoluprac…

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Packallovi
Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Zánik samoty Berhof
Polosirotek Ulrika, její opilecký otec a jeho milenka se stanou rukojmími německé skupiny pod vedením fanatické jeptišky Salome, hledající na čas úkryt a stravu. Samota Berhof se stává svědkem psychologického boje o přežití. Slavný román Vladimíra Körnera z roku 1973 se…

Čaroděj Zeměmoří
Zeměmoří je fascinující svět, kde se někteří lidé rodí obdařeni magickým talentem. V obyčejném kovářském synku Dunym rozpozná jeho teta, vesnické čarodějka, velké kouzelnické schopnosti. Když pak krajem prochází mlčenlivý mág Ogion, pošeptá chlapci při obřadu průchodu j…

Krotitel rizik podnikání zasahuje v restauraci
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Devátý díl se odehrává v restauraci, kterou si její majitelka pronajala hlavně proto, aby zapomněla na…

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Atomové šelmy: Základna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války –, a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Základna je jedním z nejbezpečnějších lidských obydlí. Kdesi uprostřed Česka, pod ochranou…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Lucemburská epopej II
Budoucí král a císař přichází do Prahy. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Toto království jsme nalezli tak zpustošené, že jsme nenašli jediného hradu svobodného, který by nebyl zastaven se všemi k…