Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Elementárie

Audiokniha Elementárie

Délka:

5 hod 33 min

Čte:

Filip Jančík

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pozor, taťulda kouše

Pozor, taťulda kouše

Kompilace ze čtyř archivních snímků natočených ještě Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem Spejbla i Hurvínka a ředitelem Divadla S+H, potvrzuje jeho mimořádnou tvůrčí invenci, s níž oslovuje dnešní malé posluchače stejně jako dokázal zaujmout generaci jejich rod

Obrázek podcastu Rothschildova flaška

Rothschildova flaška

Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au

Obrázek podcastu Postřižiny

Postřižiny

Jeden z nejznámějších románů Bohumila Hrabala vypráví o krásné ženě správce pivovaru, svérázném strýci Pepinovi i o životě na maloměstě v době, kdy docházelo k velkým průmyslovým objevům, kdy probíhala překotná modernizace, kdy se "zkracovaly vzdálenosti i čas". Zkracov

Obrázek podcastu Vyšehradské mýty

Vyšehradské mýty

Mohutný duchovní proud, který sílil na sklonku druhého tisíciletí s sebou přinesl zrod nebývalých kulturních projektů. Jedním z nich byl i Rudolf II. a Praha, k němuž se svobodně přihlásilo také vydavatelství AudioStory. Připravilo ojedinělý zvukový projekt – Praha v po

Obrázek podcastu Hurvínek a lupiči

Hurvínek a lupiči

O hříčku Divadla S + H Hurvínek a lupiči z roku 1979, která vyšla ještě na černé gramofonové desce, si posluchači už několik let psali. Teď tedy dostávají do rukou další album s archivními nahrávkami tohoto divadla, v nichž interpretuje oba dřevěné hrdiny ještě jeho dlo

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Cesta, které říkali TAO

Cesta, které říkali TAO

Pásmo z textů starých čínských taoistů, filosofů a básníků.Autor scénáře Oldřich Král: "Jedním z těch důležitých pramenů je ta Cesta, které se říká Tao, ta Cesta, o níž k nám mluví Taoteťing, ta Kniha o cestě a síle. Vracet se s ní k těm kořenům, vracet se tam, odkud js

Obrázek podcastu Píseň o Viktorce

Píseň o Viktorce

Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v

Obrázek podcastu Válkotvůrci

Válkotvůrci

V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n

Obrázek podcastu KONIÁŠ „Konec vlka samotáře“

KONIÁŠ „Konec vlka samotáře“

Dobrodružný příběh „Konec vlka samotáře“ je součástí fantasy cyklu KONIÁŠ od jednoho z nejlepších spisovatelů české fantastiky, Miroslava Žambocha. Audiovydavatelství Walker & Volf ještě v tomto roce uvede první román z Koniášova světa – „Na ostřích čepelí“. A budou ná

Obrázek podcastu Počkám na Tebe

Počkám na Tebe

Na něco se vyplatí si počkat… Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její ž

Obrázek podcastu Kolonie

Kolonie

Temná upírská detektivka od autorky bestsellerů Kříďák, Upálené a Závěj. Barbara Atkinsová přijíždí do zapadlého aljašského městečka Deadhart vyšetřit vraždu středoškoláka, která na první pohled vypadá jako jasný útok upírů. Ti žijí v nedaleké kolonii, a i když už nesaj

Obrázek podcastu Vražda v kryptě

Vražda v kryptě

Kdo ukryl mrtvé tělo do hrobky středověkého rytíře – a proč? Vražda v kryptě je první knihou ze série Záhady Redmonda a Haze, která zavádí čtenáře do Anglie 19. století. Když je v hrobce středověkého rytíře nalezeno tělo mladého muže, případ připadne konstáblovi Daniel

Obrázek podcastu Znamení rožmberské růže

Znamení rožmberské růže

Znamení rožmberské růže z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Královský prokurátor Oldřich z Chlumu narazí nedaleko hradu Bezdězu na umírajícího mnicha. Od něho se dozví, že se připravuje zavraždění Přemysla II. Otakara. Okamžitě odjíždí krále varovat. Na

Obrázek podcastu Vlak do Samarkandu

Vlak do Samarkandu

Lidskost je víc než ideje. Ve svém zatím posledním románu líčí tatarská spisovatelka záchranu dětí z povolžské Kazaně stižené hladomorem. Píše se však rok 1923 a vlaku, který má děti dopravit do vzdáleného Samarkandu, chybí všechno včetně jídla. Píše se rok 1923, v Rusk

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Obrázek podcastu Tři malá prasátka

Tři malá prasátka

Za každou cenu odhalí pravdu. I kdyby ho měla zabít. Před pěti měsíci byla manželka Roberta Ketta, Billie, unesena při procházce Londýnem. Uplynulo pět měsíců a Kettovi se nepodařilo najít jedinou stopu. Žádná známka toho, kde se jeho žena nachází, zda je v pořádku, ne

Obrázek podcastu Mám se dobře, ale špatně to snáším

Mám se dobře, ale špatně to snáším

Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec

Obrázek podcastu Vítězové

Vítězové

Závěrečný díl trilogie z hokejového městečka Medvědín. Po tragických událostech, o kterých nikdo nechce mluvit, udělala medvědínská komunita to, co vždycky – všichni sklonili hlavy a pokusili se jít dál. Po dvou letech se dokonce zdá, že se městu podařilo zacelit dávné

Obrázek podcastu Malá Doritka

Malá Doritka

Amy Dorritová, přezdívaná Malá Doritka, se narodila ve vězení pro dlužníky, ve kterém je vězněn její otec William Dorrit. Aby tatínkovi pomohla, začne pracovat u bohaté ženy, paní Clennamové, jejíž syn Artur se právě po několika letech vrací z cest domů. Čím si získá ch

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?

Obrázek podcastu Signum laudis

Signum laudis

Působivá četba z románu Vladimíra Kaliny, který je nejznámější ve své prvotní podobě filmového scénáře s Vlado Müllerem v hlavní roli. V rozhlase v režii Vladimíra Tomeše účinkují Jaroslava Adamová, Gustav Opočenský a Pavel Pípal.

Obrázek podcastu Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže

Dvě věže jsou pokračováním audioknihy Společenstvo Prstenu, v němž sledujeme osudy jednotlivých členů rozpadlého Společenstva. Hobiti Frodo a Sam s Prstenem putují na vlastní pěst do říše Temného pána, zatímco druhé dva hobity, Pipina a Smíška unášejí skřeti, jimž jsou

Obrázek podcastu Tarzan z rodu Opů

Tarzan z rodu Opů

Nejslavnější hrdina, kterého vychovaly opice. Nejznámější zpracování příběhu o legendárním Tarzanovi, hrdinovi z džungle, kterého vychovaly ho opice. Malý John Clayton, jediné dítě lorda Greystokea, osiřelý v africké džungli, je zachráněn kmenem lidoopů. Dítě, pojmenova