Audiokniha Egypt

Začátečník na cestách
Představte si, že jste na cestě v zahraničí a máte se jednoduše domluvit anglicky. Může to být třeba v hotelu, v autobuse nebo na letišti. Víte, když jste v cizině, tak už není čas na učení. Tam už musíte reagovat a mluvit. Procvičovat mluvení byste měli doma, ještě než…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova
Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Bystřejší mozek
>>„Tuto knihu potřebujeme všichni – mladí i staří.“ – Walter Isaacson #O audioknize Zahoďte představu, že stáří znamená úpadek intelektu. Věda přináší dobré zprávy! Mozek si můžeme zlepšovat v každém věku: posilovat neuronové sítě, stimulovat růst nových mozkových bu…

Emma
Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Stilzel, skřet šumavský
Čtení drsné jako sama Šumava Volné pokračování Legend a pověstí staré Šumavy. Pověsti, které si vyprávěli obyvatelé Šumavy o darebném nalezenci jménem Stilzel, který dokázal zkrotit i samotného ďábla. Mrzoutský, znetvořený, lidí se stranící mlynář, jednoho dne sestřelil…

Strašidlo cantervillské
Crazy muzikál na námět stejnojmenné novely. Dramatizace Jiří Roll a Jaroslav Pour. Hraje orchestr Karla Vlacha. Režie Jiří Roll. Základem pro rozhlasovou nahrávku z roku 1969 se stala mimořádně úspěšná divadelní inscenace, kterou nastudoval hlavně jako zájezdové předsta…

Grym, Němcová, Říha, Straka: Kmotr čert a 5 dalších pohádek
Celkem šest milých pohádek s tematikou čertů. Autory jsou Vladimír Straka, Pavel Grym a Božena Němcová.Album plné pohádek je namluveno Vladimírem Brabcem, Čestmírem Řandou, Jiřím Klemem a dalšími interprety.

Životom na zelenú
Nezvyčajné memoáre oscarového herca Matthewa McConaugheyho obsahujú pol storočia úvah a životných lekcií, sú nasiaknuté nenúteným šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. V tejto audioknihe sa snúbia zábavný životo…

Zmizet
Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m…

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Nejhorší děti na světě 1
Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce …

Věznice parmská
Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po…

Vltavská pohádka
Na březích Vltavy i ve vltavské vodě se odehrálo mnoho příběhů, ať už se staly lidem, rybímu potěru anebo vodníkům, kterých tu nežije tak málo, jak bychom si mohli myslet. O jedné, vlastně o dvou ztracených láskách, vypráví Vltavská pohádka. Ta první zmizela pod říční h…

Člověk s příběhem
Ani 70 let po konci druhé světové války nebyly uzavřeny všechny příběhy, které v jejím chaosu započaly. Ladislav Mrkvička v roli muže, který prožil celý život na cizí účet. Ve hře Petra Dudka se děj odvíjí ve dvou časových pásmech - v roce 1942 a v současnosti. Brzy se …

Šťastný princ a jiné pohádky
Pohádky tohoto anglického básníka, dramatika a prozaika irského původu nejsou odvozeny z lidových pramenů, nýbrž jsou tvorbou výlučně literární. Vznikaly v poslední třetině devatenáctého století a projevuje se v nich výraznou měrou secesní zdobnost, ornamentálnost a pří…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Spiklenci z lásky
Staroměstský měšťan Viktorín z Grafenfelsu chce zachránit svého přítele, novoměstského radního Eliáše Rozýna z Javorníka, uvězněného v souvislosti se vzpourou českých stavů proti císaři Ferdinandovi. Jako jedinou možnost vidí přímluvu u vrchního státního žalobce Kapra z…

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Velice tiché ave
Příběh osudu jedné rodiny. Rozhlasovou hru Velice tiché ave (1981), kterou autor Milan Uhde označil jako drama-rekviem, natočila v roce 1992 režisérka Lída Engelová, která do hlavních rolí obsadila: Michala Pavlatu, Danu Syslovou, Josefa Somra, Jaroslavu Adamovou, Ladis…

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Ole Zavřiočka
Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k…

Tartuffe
Molierova satirická komedie, která vadila i cenzuře při rozhlasovém zpracování na počátku padesátých let. Dobová nahrávka cyklu Nedělních divadelních večerů. Režie Miloslav Jareš.

Ve škole i za školou
Richard místo do školy chodí do hospody, Jindřiška shání omluvenku na venerologii, Veronika zase místo školy na gynekologii zjišťuje, jestli není náhodou těhotná s Honzou. Aleš si vzal Marcelu, protože byla tehdy na lyžáku tak neodbytná, Anita jede na romantický čundr s…