Audiokniha Dveře do léta

Mademoiselle Coco a vůně lásky
Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn…

Na zlaté hraně
Možná nemá slavné jméno, finanční zdroje ani podporu rodiny, ale Katarina Shawová vždy věděla, že je předurčena k tomu stát se olympijskou krasobruslařkou. Když potká Heatha Rochu, osamělého chlapce vyrůstajícího v pěstounské péči, jejich spojení z nich na ledové ploše …

Život víry 2023/12
Život víry 2023/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Carri MacFarlanová: „Pane, chci na všech semaforech zelenou!“ Rozhovor s manželkou Johna Mac…

Maryla
Klára Jerneková, Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Oldřich Kaiser a Josef Somr v hlavních rolích dramatizace populární historické prózy Aloise Jiráska: Maryla. Svou povídku charakterizoval sám Jirásek jako starodávnou selanku. Zavádí nás v ní do časů, kdy v Čechách vládl mí…

Odhalené emoce
Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje…

Krkavčí súd
Vrcholí jeseň a zúfalý bezdomovec v snahe nájsť prístrešie vnikne do opustenej záhradnej chaty. To, čo tam nájde, mu vyrazí dych. Jeho objav spustí typickú policajnú mašinériu. Kto sú dvaja poviazaní mŕtvi muži v pivnici? Kto a prečo ich pred smrťou tak neľudsky mučil? …

Říše popela
Audiokniha Říše popela obsahuje závěrečný díl epické fantasy trilogie Draconis Memoria. Draconis Memoria #3 Kovolodní obchodní syndikát stovky let poháněla krev draggů — a chránili ho Krvožehnaní, hrstka lidí, kteří dokázali krev pít, a v důsledku toho disponovali děsiv…

Faustovské srdce Karla Högera
Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Dekameron: Den šestý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Mnišská kápě
Když za rohem číhá travič, ptejme se, komu to prospěje… Středověkem ošlehaný bratr Cadfael – bylinkář, léčitel a hlava otevřená – řeší třetí případ přímo mezi zdmi svého kláštera ve Shrewsbury. V poválečném prosinci 1138 ke klidu místních benediktinů nepřispěla vražda …

Dům bez zrcadel
Markéta už řadu let pracuje jako pendlerka, vždycky se několik týdnů stará o věkovité klienty v Anglii a několik týdnů má volno. Británie v čase brexitu poskytuje soukromým pečovatelkám možnost nečekaného výdělku a Markéta je ve svém oboru dobrá. Ale i ona potřebuje být…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Život víry 2025/12
Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž…

Skoncovat s Eddym B.
Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Drsné svědectví o strastiplném dětství v chudé rodině na francouzské vesnici. Eddy je gay, a rodina i širší komunita jím proto opovrhuje. Román, který vyvolal ve Francii literární senzaci, byl přeložen do více než dvaceti…

Ostrov pokrytců
Ostrov pokrytců byl prvním v řadě satirických románů Johna Galsworthyho. Autor v něm podal zevšeobecněný kritický obraz anglické "ctihodné" společnosti, kterou v románě představuje buržoazie. Námět Ostrova pokrytců není složitý. Jeho hrdina Richard Shelton, typický před…

Walló: Sněhurka a sedm trpaslíků
Půvabná animovaná pohádka Walta Disneye ožívá ve zvukové podobě v přebásnění známé režisérky a překladatelky Olgy Walló. Vyprávění o Sněhurce, kterou pro její krásu pronásleduje zlá macecha královna patřila vždy k těm nejoblíbenějším příběhům. Ochranu najde Sněhurka u t…

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Povedená historka
Jak daleko zajdete, abyste se pomstili svým ex? Daphne se seznámila s Peterem, když se bezhlavě hnala za svým kloboukem, unášeným větrem (dokud nenarazila do popelnice). Peter tu povedenou historku při každé příležitosti rád oprašoval a Daphne nepochybovala, že ji zahrn…

Čarodějné pohádky podruhé
Vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných... To je ukázka z anotace prvního dílu Čarodějných p…

Pučálkovic Amina
Humoristické vyprávění Jindřicha Plachty o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přec…

Hustej nářez
Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou. Netuší, jak hluboce se mýlí. Tahle modrá planeta má totiž už pěknou řádku staletí své vlastní pány. Jen se většinou drží v pozadí... Říkají…

Třikrát s Ludvíkem Aškenazym
Ludvík Aškenazy a trojice jeho povídek. Ačkoliv sám strávil polovinu života v emigraci, zanechal v české literatuře nesmazatelnou a velmi charakteristickou stopu. Tři dramatické variace na téma rendez-vous na inzerát a dva "Návody" mj. úsměvná mikrohra s názvem Návod k …

Hrobník
Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na…

Setkání v sádře
Komedie o setkání viníka a oběti dopravní nehody na jednom nemocničním pokoji. V satirické nadsázce staví hra proti sobě skromnost a zodpovědnost s kořistnickým a nemorálním přístupem k životu.Dramatik, scenárista, režisér a herec Vlastimil Venclík (nar. 1942) začal stu…