Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Zpověď inkvizitora

Zpověď inkvizitora

Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu…

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1974

Neumannovy Poděbrady 1974

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z…

Obrázek podcastu Piroska és farkas, A repülö börönd, Hófehérke, Terülj, asztalkám, Hamupipöke

Piroska és farkas, A repülö börönd, Hófehérke, Terülj, asztalkám, Hamupipöke

Původní desky s maďarskými verzemi pohádek Červená Karkulka, Létající kufr, Sněhurka, Stolečku, prostři se a Popelka vydal Supraphon resp. Supraphon-Artia v roce 1964 pod katalogovými čísly 03553;03554;03555;03556;03557. Nyní i tyto tituly posíláme poprvé do digitálního…

Obrázek podcastu Macbeth (2001)

Macbeth (2001)

Další v řadě nového nastudování rozhlasových inscenací Shakespearových her. Tragédie Macbeth byla napsána v roce 1606, kdy byl William Shakespeare na vrcholu své tvůrčí dráhy. Jedná se o drama zločinu, svědomí a trestu a zároveň jde o sondu do hlubin lidské duše. Osoby…

Obrázek podcastu Našim nejmenším

Našim nejmenším

Říkanky, hádanky, písničky a pohádky pro celý rok našim malým posluchačům recitují a vyprávějí Viktor Preiss, Jana Drbohlavová, Ivana Vondrovicová a zpívají děti z Dětského rozhlasového sboru.

Obrázek podcastu Zapomenutá vražda

Zapomenutá vražda

Agatha Christie nás zavede do půvabného anglického přímořského letoviska Dillmouth, kde si mladí novomanželé Reedovi zakoupí malou viktoriánskou vilku. Gwenda Reedová však kvůli záhadným a ne právě příjemným útržkům vzpomínek, které se jí začnou vybavovat, pomalu nabude…

Obrázek podcastu Griša - Světlo a stíny

Griša - Světlo a stíny

Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Obrázek podcastu Strašidelná vagina

Strašidelná vagina

Co vydává v posteli ty strašné zvuky? Jedno z vrcholných děl žánru bizarro fiction. Steve miluje Stacy k zbláznění, ale nemůže se smířit s kvílivými zvuky, které vydávají její intimní partie. Na žádost Stacy se vydává do jejího těla záhadu prozkoumat. „Sexu se Stacy jse…

Obrázek podcastu Tvá M.

Tvá M.

Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Obrázek podcastu Runy osudu

Runy osudu

Oddat se svému nadšení pro jazyk Vikingů a nechat se pohltit prací na archeologických vykopávkách je přesně to pravé, co Linnea Bergerová po nedávné traumatické události potřebuje. Když objeví krásnou brož a přečte nápis, který je na ni vyrytý, ztratí vědomí a probere s…

Obrázek podcastu Políbit tu správnou nevěstu

Políbit tu správnou nevěstu

V životě June je všechno skoro dokonalé. Spolu se svými kamarádkami vede agenturu Wedding Dreams, vytváří fantastické dorty a okouzluje jimi své klienty. Tak co na tom, že v lásce to trochu vázne? Když do agentury přijde požadavek, aby zorganizovala zimní svatbu pro dce…

Obrázek podcastu Nápad za miliardu

Nápad za miliardu

Ještě před čtyřicítkou zažili mezinárodní úspěch ve světě byznysu. Tomáš Čupr, Josef Průša, Simona Kijonková a další osobnosti stojící za úspěšnými českými startupy, jejichž hodnota překročila hranici miliardy korun. O čem snili v dětství? Co je žene dál? Jak se poučili…

Obrázek podcastu Jako hvězdy v temné noci

Jako hvězdy v temné noci

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Černý pavouk

Černý pavouk

O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Jeremias Gotthelf (1797-1854), vlastním jménem Albert Bitzius, platí za nejvýznamnějšího švýcarského prozaika před Gott…

Obrázek podcastu Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele je první audiokniha, ze série Odhalená pravda o rizicích podnikání. Jedná se o sérii rozhovorů na různá zajímavá témata, související s riziky, ale i úspěchem v podnikání. Posluchače čekají rozhovory s odborníky specializujícími se na poraden…

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Obrázek podcastu Čtvrtek: O víle Amálce

Čtvrtek: O víle Amálce

Rozkošnou pohádku Václava Čtvrtka o maličké víle Amálce vydal na 2LP albu 1118 4231-32 Supraphon v roce 1984. V roce 2002 byla nahrávka v nezaměnitelné interpretaci Eduarda Cupáka vydána poprvé digitálně, ale ve zkrácené verzi. Na žádost našich zákazníků vychází tedy ny…

Obrázek podcastu Jak sbalit ženu 2.0

Jak sbalit ženu 2.0

Jste nešťastně zamilovaní? Chcete se konečně seznámit s dívkou? Chcete se zbavit nesmělosti? Chcete získat ženu, která vás ignoruje (anebo nazpět tu, která vás opustila)? Nové, masivně přepracované vydání českého bestselleru, vám změní život. Autor se od 1. vydání věnov…

Obrázek podcastu Lucemburská epopej IV.

Lucemburská epopej IV.

Karel IV. na vrcholu sil Čtvrtý díl historické románové fresky začíná návratem Karla IV. z Itálie. Korunovaný římský císař plní domácí povinnosti, zároveň mu však leží na srdci osud jednotného křesťanského světa i budoucnost jeho syna Václava. Karel IV. se vrací z Itáli…

Obrázek podcastu Druhý život Marýny G.

Druhý život Marýny G.

S kronikou velké valašské rodiny projdete celé 20. století. To vše výhradně z pohledu čtyř žen: Valérie Zawadské, Kristýny Frejové, Drahomíry Hofmanové a Simony Pekové.Děj vás zavede do beskydských kopců, mezi ty, které tam žily a žijí. "Chtěla jsem psát o obyčejných že…

Obrázek podcastu Sestřička Carrie

Sestřička Carrie

Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Obrázek podcastu S pozdravem Jiří Sovák

S pozdravem Jiří Sovák

JIŘÍ SOVÁK (*27.12.1920 – †6.9.2000) Původní CD titul Supraphonu SU 5293-2 S pozdravem Jiří Sovák vyšel v roce 2000 jako pocta jedné z našich předních hereckých osobností. Obsahoval výběr z jeho automobilistických povídek, Sovákovu návštěvu v kdysi oblíbeném televizním…

Obrázek podcastu Lovec jelenů

Lovec jelenů

Když boj, tak podle pravidel Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodružství bílého lovce přezdívaného Sokolí oko a jeho indiánských přátel v období bojů Francouzů a Angličanů o nová území v Severní Americe. První díl slavné pentalogie Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodru…